ΠΑΣ Γιάννινα - Άλκμααρ 1-2 (vid)

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα - Άλκμααρ 1-2 (vid)

bet365

Όνειρο μισής ώρας. Τόσο κράτησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα η υπόθεση πρόκριση, αφού στο 30' η Άλκμααρ ισοφάρισε το γκολ του Κόντε και κάπου εκεί... τέλειωσε και η ρεβάνς του Περιστερίου, με τους Ολλανδούς να επικρατούν τελικά με 1-2.

Τι παραπάνω να ζητούσες από τον ΠΑΣ; Το καθήκον του το έκανε. Πέρασε την Οντ και στην κλήρωση έπεσε με μία από τις πιο δύσκολες ομάδες. Την Αλκμααρ. Και μόνο που μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση ήταν αρκετό. Γιατί στο 9' με το γκολ του Πέδρο Κόντε μας έκανε να μπούμε στην λογική «μπας και τα καταφέρει».

Εν τέλει τα όνειρα των φιλάθλων του ΠΑΣ έσβησαν πριν βγει το ημίχρονο μιας και οι Ολλανδοί έδειξαν αμέσως ότι είναι καλύτερη ομάδα και γύρισαν το ματς. Ομως αρκεί που το πάλεψε έστω και μέχρι το 29' Γιατί εάν οι παίκτες του Πετράκη είχαν την εμπειρία θα διαχειρίζονταν διαφορετικά τον ενθουσιασμό που είχαν μετά το γκολ.

Το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΣ σταμάτησε στον τρίτο προκριματικό γύρο άλλα άφησε χαμόγελα στους φιλάθλους του για την εμπειρία που τους έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουν.

ΠΟ ΠΟ ΕΝΑΣ ΠΑΣ
Ουδείς περίμενε ότι θα βλέπαμε ένα τέτοιο ξεκίνημα από τον ΠΑΣ. Δηλαδή μια ομάδα που θα βγει μπροστά από το πρώτο λεπτό αλλά έχοντας και πλάνο. Κι όμως. Μέχρι το 9' (όταν και έβαλε το γκολ) είχε βγάλει ήδη τρεις επιθέσεις η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κι έδειχνε οτι μπορεί να κάνει την ζημιά.

Και την έκανε με μια τρομερή ομαδική συνεργασία, σέντρα του Ακόστα και κεφαλιά του Κόντε. Ο ΠΑΣ από πολύ νωρίς κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και είχε πάρει αυτό που ήθελε. Ομως ένα ματς (πόσω δε μάλλον ευρωπαϊκό) δε τελειώνει στο 10'. Και ο ΠΑΣ το έμαθε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

ΕΔΩΣΕ ΜΠΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ
Η Αλκμααρ αντέδρασε πήρε τη μπάλα στην κατοχή της και είδε πως έχει χώρους στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ παρά το γεγονός ότι και σε αυτό το ματς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έπαιξε με τρεις στόπερ.

Ετσι ηρθε η ισοφάριση στο 29' με τους Ολλανδούς να χτυπάνε στη πλάτη του Μπέριου και να βγαίνει μόνος του ο Σόουζα ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και επτά λεπτά επανέλαβαν το ίδιο.

Επαιξαν στον παίκτη που είχε ο Μπέριος, ο οποίος έσπασε την μπάλα στον Λουκάσεν που μπήκε μόνος του στην περιοχή από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ
Προφανώς η πρόκριση είχε τελειώσει αλλά ο ΠΑΣ ήθελε τουλάχιστον να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Πίεσε περισσότερο τους (πιο χαλαρούς) Ολλανδούς και έφτασαν αρκετές φορές στο να ισοφαρίσουν (ειδικά η ευκαιρία του Μιχαήλ που από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της ΑΖ) αλλά δε το κατάφεραν.

Το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΣ ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τον οργανισμό των Ιωαννίνων. Τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και την διοίκηση...

MVP: Σόουζα. Ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο και είναι αυτός που κόβει τα... φτερά των γηπεδούχων με το γκολ που πέτυχε στο 29'.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπέριος. Δεν είναι ατομική η ευθυνή στα δύο γκολ. Αλλά και στις δύο φάσεις είναι μέσα. Θα μπορούσε να είχε αντιδράσει καλύτερα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ακόστα. Εχει την ασίστ στο γκολ, έχει πάρει πολλές προσπάθειες πάνω του και δεν τα παράτησε παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ αποκλείστηκε από το ημίχρονο.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπέριος παραλίγο να βάλει κι αυτογκόλ όταν γύρισε την μπάλα προς τον Πασχαλάκη αλλά αυτή πήρε πορεία προς το τέρμα. Με τάκλιν στο... παρά ένα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ την έδιωξε σε κόρνερ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σοργκενχόφερ ο Αυστριακός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΣ αποχαιρέτησε την Ευρώπη αλλά όπως γράφουμε και στον τίτλο πρέπει να είναι περήφανος και για το ταξίδι. Μία πρόκριση επί της Οντ και μερικά λεπτά ελπίδας κόντρα στους Ολλανδούς...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης):
Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (46' Σκόνδρας), Κοζορώνης (77' Δώνης), Ναδάλες, Καρανίκας, Ακόστα, Γιάκος (51' Μαμπουλού), Κόντε.
ΑΛΚΜΑΑΡ (Τζον Φαν ντεν Μπρομ): Ροτσέτ, Λούκασεν, Φαν Άιντεν, Φλάαρ, Χαπς, Βούιτενς, Φαν Όφεριμ (71' Τιλ), Χένρικσεν, Ζαχανμπάχς, Ντάμπνεϊ Σόουζα (79' Γκαρσία), Βέχορστ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα