Ξεκίνησε άσχημα, τελείωσε με πόνο στην εθνική ο Μέσι... (vid)

Ξεκίνησε άσχημα, τελείωσε με πόνο στην εθνική ο Μέσι... (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ξεκίνησε άσχημα, τελείωσε με πόνο στην εθνική ο Μέσι... (vid)

bet365

Το gazzetta.gr θυμίζει το πολύ άσχημο ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της ανδρικής εθνικής ομάδας της Αργεντινής, μετά και την ανακοίνωση πως αποσύρεται από την «αλμπισελέστε».

Ένα γνωστό λαϊκό τραγούδι αναφέρει πως «ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο...».

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι...

Ο Αργεντινός θρύλος, όσο έκλαψε στο φινάλε – σύμφωνα με τα ... εν θερμώ λεγόμενά του μετά και τον νέο χαμένο τελικό του φετινού Κόπα Αμέρικα – άλλο τόσο φαίνεται πως το έκανε και μετά το φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ουγγαρία, στην πρώτη του εμφάνιση στο τμήμα των ανδρών της «αλμπισελέστε».

Εκείνο το όνειρο, μετατράπηκε σε εφιάλτη μέσα σε ελάχιστα... δευτερόλεπτα, με την πρώτη του ατομική ενέργεια στην αναμέτρηση...

Εκείνο τον Αύγουστο, του 2005, λίγο αφότου είχε λάμψει με τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατηγορίας κ-20, ο Λιονέλ Μέσι παίρνει την ευκαιρία από τον Χοσέ Πέκερμαν και βρίσκεται στην αποστολή των Ανδρών για φιλικό παιχνίδι.

Μπαίνει στο ματς με τους Μαγυάρους – με τον αντίπαλο κόντρα στον οποίο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα - με αλλαγή στο 63ο λεπτό και πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό συμμετοχής του, αποβάλλεται!

Με τον κλασσικό του τρόπο, τον οποίο έκανε γνωστό στο πέρασμα των ετών αλλά ακόμα και τώρα είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει σωστά, ο Μέσι αισθάνεται το τράβηγμα της φανέλας από αντίπαλό του, τεντώνει προς τα πίσω το χέρι, ο Ούγγρος παραπονιέται για χτύπημα στο πρόσωπο και αυτή ήταν όλη η ιστορία της πρώτης παρουσίας του 29χρονου, πλέον, Αργεντινού, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Λίγο καιρό αργότερα, κλήθηκε και πάλι στην εθνική ομάδα για παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 απέναντι στην Παραγουάη, λέγοντας στους εκπροσώπους του Τύπου: «Αυτό είναι το ... νέο, κανονικό ντεμπούτο μου. Το πρώτο ήταν κάπως σύντομο...».

Έπειτα από εκείνο το φιλικό με την Ουγγαρία, οι υπόλοιποι διεθνείς τον βρήκαν στ' αποδυτήρια να κλαίει. Δικαιολογημένα, όντας 18 ετών. Έτσι έγινε όμως και το ξημέρωμα της Δευτέρας, εν έτει 2016, μετά και τον νέο χαμένο τελικό με την «αλμπισελέστε», στις ΗΠΑ, απέναντι στη Χιλή...

 

Τελευταία Νέα