«Μου λείπει πολύ. Είχε γίνει συνήθεια...»!

«Μου λείπει πολύ. Είχε γίνει συνήθεια...»!

bet365

Το 2004 ως αρχηγός της Ελλάδας σήκωσε την κούπα! Το 2016... σηκώνει blog! Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κάνει πρεμιέρα ως blogger του gazzetta, σχολιάζει το Euro της Γαλλίας και επισημαίνει την απουσία της εθνικής Ελλάδος...
Πρεμιέρα του Euro και κάτι μου λείπει. Κάθομαι και σκέφτομαι πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν υπήρχε και η Εθνική μας. Μου λείπει, πολύ, η Εθνική απ’ αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όπως και να το κάνουμε, μας είχε γίνει συνήθεια. Αφήνω στην άκρη το 2004, γιατί και τότε προερχόμασταν από μια απουσία δέκα ετών, αλλά δείτε τι ακολούθησε από το 2004 και μετά: Συμμετοχή στο Euro του 2008. Παρουσία στο Μουντιάλ του 2010. Στους «8» της Ευρώπης το 2012 και στους «16» στο τελευταίο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Μόνοι μας το φτιάξαμε όλο αυτό! Η Εθνική μας καλόμαθε και τώρα η απουσία της μας κακοφαίνεται. Όμως, ας αφήσουμε το κεφάλαιο «εθνική ομάδα» στην άκρη, δεν είναι της στιγμής. Εδώ, υπάρχει ματς, υπάρχει δράση, εν μέρη αγωνία και πίεση, υπάρχει κρυμμένη βαθιά μέσα μας η ελπίδα και η ευχή όλων μας να μην συμβεί το παραμικρό.
Η τρομοκρατία δεν πρέπει, δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της κοινωνίας, αθλητισμού, του ποδοσφαίρου. Όλες αυτές οι εικόνες, με τα μέτρα ασφαλείας, τους εκατοντάδες αστυνομικούς στους δρόμους, με τα όπλα στα χέρια, χαλάνε την αισθητική όλων μας.
Λαοί, φίλαθλοι από δεκάδες μέρη της Ευρώπης, θα είναι εκεί για να συμμετάσχουν, να γιορτάσουν, να πανηγυρίσουν, να δώσουν χρώμα και να ομορφύνουν τα γήπεδα και τις πλατείες. Αυτό φτάνει! Ας μείνουμε εδώ…
Οι πρεμιέρες, το ξέρω καλά, κρύβουν εκπλήξεις, αλλά δεν βλέπω πως οι Ρουμάνοι μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους Γάλλους, που έχουν, δεν λέω, κι αυτοί κάποια προβλήματά, ειδικά στην άμυνα, όμως η Ρουμανία, αυτή που την είδαμε και στον όμιλό μας, δεν δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα.
Αν η πρεμιέρα ήταν κόντρα στην Σλοβακία, η οποία πιστεύω ότι διαθέτει πολύ καλό σύνολο και θα προχωρήσει στο Euro, εκεί ναι, μπορεί να είχαν κάποια θέματα, να υπήρχε ένας προβληματισμός στους οικοδεσπότες.
Η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ μπορεί να έδωσε μόνο φιλικά τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά διαθέτει μια πλειάδα σούπερ παικτών, ειδικά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες και προσωπικά τη θεωρώ μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του Euro.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Θοδωρής Ζαγοράκης
Θοδωρής Ζαγοράκης