Κρόνος Αργυράδων: «Το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ της Κέρκυρας»

Νίκος Μαρούδας
Κρόνος Αργυράδων: «Το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ της Κέρκυρας»

bet365

Έρχεται με σκοπό να κερδίσει ότι κινείται τη νέα χρονιά στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Κρόνο Αργυράδων, ο οποίος μας συστήνεται μέσω του προπονητή και των αρχηγών του στο gazzetta.gr!

Κατέκτησε το Κύπελλο Κέρκυρα, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου και αποκλείστηκε από την Πύδνα Κίτρους, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Κρόνο Αργυράδων που του χρόνου έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση όλων των τίτλων!

Το gazzetta.gr βρέθηκε πριν μερικές μέρες στην Κέρκυρα και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους πρωταγωνιστές αυτής της πορείας, αλλά και να μάθει τα σχέδια που έχουν για το μέλλον... Ποιος είναι όμως ο Κρόνος Αργυράδων.

Από τις πιο ιστορικές ομάδες του τοπικού στο νησί. Ιδρύθηκε το 1968 και από τότε έχει καταφέρει να συμμετάσχει τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής και μάλιστα με καλές πορείες. Μετρά τέσσερα Κύπελλα Κέρκυρας, με τελευταίο το φετινό, δύο πρωταθλήματα Κέρκυρας και ένα Σούπερ Καπ.

Την περσινή χρονιά η ομάδα επέστρεψε στην Α1 κατηγορία του νησιού. Αυτή η νέα εποχή που διαφαίνεται για τον Κρόνο, είναι ταυτόσημη με την ανάληψη των ηνίων από τον Γιάννη Καραϊσαρλή που το 2015 αποφάσισε να μπει ενεργά στο σύλλογο. Ένας ισχυρός επιχειρηματίας, με κύκλο εργασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό και ίσως το πλέον hot όνομα, τη δεδομένη στιγμή, στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Κέρκυρας.

Η χρονιά της επιστροφής!

Το 2016 θα μείνει χαραγμένο στους ανθρώπους του Κρόνου ως η χρονιά της επιστροφής της ομάδας στις επιτυχίες. Η άνοδος δεν ήρθε, όμως η επιστροφή στους τίτλους είναι γεγονός.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Καλούδη. Είναι ο άνθρωπος που τον χειμώνα ανέλαβε την ομάδα και μέσα σε λίγους μήνες την έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος (σ.σ. βρισκόταν στην έβδομη θέση όταν ανέλαβε).

Ο τεχνικός του Κρόνου θυμάται μέσω του gazzetta.gr την πορεία της ομάδας μέχρι το Κύπελλο. «Η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι με στόχους πρωταθλητισμού και πιο συγκεκριμένα για να πάρει ότι... κινείται. Κάποιος λάθος σχεδιασμός στο ρόστερ και στα πρόσωπα εκτός ομάδας δημιούργησαν κάποια προβλήματα που δεν επέτρεψαν στην ομάδα να είναι στη κορυφή.

Τότε ήρθε η αλλαγή προπονητή και εγώ κλήθηκα να αναλάβω την ομάδα. Ήταν μεγάλο ρίσκο για μένα, γιατί υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση στην ομάδα, αλλά μ' άρεσε και ήθελα να αναλάβω. Αλλάξαμε όλη τη φιλοσοφία, γίναμε άκρως επιθετικοί και τελικά είχαμε αποτελέσματα.

Πήραμε το Κύπελλο, προχωρήσαμε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα παρά τους ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης που φέραμε στην ομάδα. Έτσι, είπαμε με τον πρόεδρο ότι θα μοντάρουμε την ομάδα έτσι ώστε με κάποιες λίγες προσθήκες τη νέα χρονιά, θα πάμε και θα πρωταγωνιστήσουμε στο νέο πρωτάθλημα».

Για εσάς και τον πρόεδρο η χρονιά είναι επιτυχημένη;

«Η χρονιά θεωρείται αρκετά επιτυχημένη σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο, όμως όχι στο σημείο που θα την θεωρούσα εγώ επιτυχημένη. Αν εγώ μείνω του χρόνου στην ομάδα, αυτή θα δομηθεί έτσι ώστε να εκπληρώσει πέντε στόχους. Πρώτα το Σούπερ Καπ, το Κύπελλο, το πρωτάθλημα, άνοδος στη Γ' Εθνική που είναι και ο κύριος στόχος και μια αντάξια και λίγο καλύτερη πορεία από τη φετινή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Η ομάδα του Κρόνου με αυτό τον πρόεδρο, με αυτή τη διοίκηση είναι υποχρεωμένη να νικάει και να κυνηγάει τα πάντα».

Όταν αναλάβατε η ομάδα ήταν εκτός πρωταθλήματος και στόχος ήταν μόνο το Κύπελλο. Υπήρξε ο φόβος ότι θα χαθεί και αυτό σε κάποιο παιχνίδι;

«Το Κύπελλο ήταν ο στόχος μας από την αρχή και οι μεταγραφές έγιναν πάνω σε αυτή τη βάση. Δεν θα πω ότι φοβήθηκα, αλλά ανησύχησα στον δεύτερο ημιτελικό με τον Αστέρα Πετριτή. Εκεί μείναμε με 10 παίκτες στο 50' και ενώ χάναμε 1-0 (σ.σ. 0-0 το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του Κρόνου). Εκεί ναι κάπως ανησύχησα. Ευτυχώς όμως είχα έτοιμο το πλάνο και γι' αυτή την περίπτωση, έτσι και γνωρίζοντας πως οι παίκτες που έχω μαζί μου μπορούν να τα καταφέρουν, ήρθε η ισοφάριση μετά από λίγα λεπτά και εκεί άλλαξα την τακτική μας ώστε να κρατήσω την πρόκριση. Ήταν μια παντελονάτη πρόκριση και μετά από εκεί ήμουν απόλυτα σίγουρος πως το Κύπελλο θα έρθει στον Κρόνο».

Κρόνος 2016-2017: «Στόχος; Η άνοδος!»

Αφού αναφερθήκαμε στα όσα πέρασε η ομάδα την χρονιά που ολοκληρώθηκε με Κύπελλο και δεύτερη θέση, φτάσαμε στην επόμενη σεζόν. Όπως μας λέει και ο νεαρός τεχνικός, ο Κρόνος φτιάχνεται για να πρωταγωνιστεί και το τέλος της επόμενης σεζόν να τον βρει στη Γ' Εθνική!

Η συνεργασία με τον Κρόνο θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά;

«Μπορεί στο ρόστερ ήδη να έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες προσθήκες, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως αρχικά πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο και να ανανεωθεί η συνεργασία μας, ώστε να προχωρήσουμε στις μεταγραφές. Μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας, θα καθίσουμε στο τραπέζι και θα το συζητήσουμε».

Με δεδομένο ότι θα μείνετε στην ομάδα και ότι θα γίνουν κάποιες προσθήκες, ο Κρόνος είναι το απόλυτο φαβορί για άνοδο στη Γ' Εθνική;

«Θεωρώ πως ναι. Αν διατηρηθεί ο κορμός της και έρθουν κάποιες προσθήκες, είναι το απόλυτο φαβορί. Θα είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε όλους τους στόχους που θα θέσουμε το καλοκαίρι».

Κόσμος, οργάνωση και εξωτερική βοήθεια...

Στο κλείσιμο της κουβέντας μας με τον Κυπελλούχο προπονητή, μιλήσαμε για τον κόσμο της ομάδας. Και όμως για σύλλογο τοπικού η βοήθεια και η στήριξη του κόσμου είναι τεράστια. Όσο αφορά την οργάνωση, ο Καλούδης μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο, θεωρεί τον Κρόνο το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ τους Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, ενώ μας μιλάει και για την εξωτερική βοήθεια. Εκτός από τον πρόεδρο του συλλόγου, τόσο η τοπική κοινωνία όσο και η ΠΑΕ Κέρκυρα βοήθησαν όποτε τους ζητήθηκε.

Ο κόσμος έχω μάθει ότι στηρίζει την ομάδα και κάνει και ταξίδια για εκείνη... Είναι όντως τόσο μεγάλη η αγάπη που υπάρχει στον Κρόνο;

«Ο κόσμος είναι ανεπανάληπτος. Δίνει ώθηση στην ομάδα, είναι ο 12ος παίκτης. Κάναμε ταξίδια 300 και 500 χιλιόμετρα καθημερινή και είχαμε μαζί μας 300 άτομα και μας στήριζαν και στις χαρές, αλλά και στις λύπες. Το χωριό έχει 1.600 κάτοικους και απ' αυτούς οι περισσότεροι είναι δίπλα στην ομάδα και μας στηρίζουν».

Ποια ήταν η οργάνωση που βρήκατε στην ομάδα όταν αναλάβατε;

«Υπάρχει ένας πρόεδρος που σου εξασφαλίζει βάση του οράματος που έχει, όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Ωστόσο, δεν υπήρχε ο χρόνος όταν ανέλαβα εγώ, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε όλοι. Δεν παύει να είναι μια νέα προσπάθεια και σε όλες τις νέες προσπάθειες πρέπει στην αρχή να βρεις τα πατήματά σου. Είναι ένας πρόεδρος ο οποίος μπορεί και θέλει να σου παρέχει τα πάντα για να κάνεις την δουλειά σου πάρα πολύ καλά, αλλά ήταν αργά όταν ανέλαβα και όταν ήρθαν οι παίκτες για να φτάσουμε στη κορυφή. Η ομάδα έχει δυναμική, αλλά θέλει δουλειά. Γενικά ο Κρόνος θεωρείται το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ στο νησί αυτή τη στιγμή. Μετά την Κέρκυρα, είναι το δεύτερο φιλόδοξο πρότζεκτ στο νησί και αυτό ο πρώτος που το εξασφαλίζει είναι ο πρόεδρος με τις εγγυήσεις που δίνει και το πλάνο που έχει».

Βοήθεια εκτός από τον πρόεδρο. Από την τοπική κοινωνία, ακόμα και από την ΠΑΕ υπάρχει στην ομάδα;

«Υπάρχει κάποια βοήθεια και εκτός προέδρου, αλλά το βάρος σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι του προέδρου. Όταν χρειάζεται όμως, έχει την δυναμική ο πρόεδρος να φέρνει έτσι την κατάσταση στο χωριό ώστε να βοηθάει και αυτό όπως μπορεί. Η μεγάλη ομάδα του νησιού ήταν κοντά μας, μας έδωσε το γήπεδο στα Γαζάτικα για την προετοιμασία μας ενόψει των δύο αγώνων στον φυσικό χλοοτάπητα, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό. Γενικά σε ότι ζητήσαμε από την ΠΑΕ ήταν πρόθυμη να το κάνει και να μας βοηθήσει και τους ευχαριστούμε γι' αυτό».

Πετρόγιαννης - Σαγιάς: «Να πάμε τον Κρόνο στη Γ' Εθνική»

Οι δύο αρχηγοί της ομάδας, Βασίλης Πετρόγιαννης και Μάριος Σαγιάς, μέσω του gazzetta.gr, σχολίασαν την φετινή επιτυχημένη χρονιά, ενώ έθεσαν και τον στόχο της νέας σεζόν που είναι η άνοδος στη Γ' Εθνική.

Εκ των βασικών πρωταγωνιστών της μεγάλη ήταν ο Βασίλης Πετρόγιαννης. Ένα από τα... μεγάλα ονόματα της ομάδας, με παρουσία στην Κασσιόπη πριν την συγχώνευση με την Κέρκυρα, μας μίλησε για την πορεία που ολοκληρώθηκε, αλλά και τους επόμενους στόχους.

«Ήταν μια χρονιά που άρχισε με ψηλά τον πήχη, στην πορεία υπήρξαν προβλήματα –απόρροια ορισμένων λαθών στο σχεδιασμό-, αλλά, εντέλει, έκλεισε επιτυχώς. Κύπελλο, προημιτελικά στο Ερασιτεχνών, τριάδα στο Πρωτάθλημα... Στον Κρόνο υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, με παραστάσεις, αλλά δεν παύει να είναι μια νέα ομάδα. Και κάθε νέα ομάδα, απ’ όποιους και ν’ αποτελείται ως μονάδες, δε χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και δουλειά. Φάνηκε, ωστόσο, ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Αγωνιστική ποιότητα, εξαιρετικό κλίμα, ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής, κόσμος με ισχυρή δυναμική, οργάνωση που γίνεται ολοένα και καλύτερη κι ένας πρόεδρος, ο οποίος μας εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια και μια επαγγελματική νοοτροπία, που σπανίζει στο τοπικό επίπεδο. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει πει και σ’ εμάς, πως έχει θέσει ως προσωπικό του στοίχημα την άνοδο του Κρόνου στη Γ’ Εθνική. Αυτό, που αποτελεί, πλέον, και το μεγάλο στόχο όλων μας...»

Από την πλευρά του, ο φυσικός αρχηγός της ομάδας, Μάριος Σαγιάς, αφού αναφέρεται στον στόχο της ανόδου, τονίζει και την μεγάλη βοήθεια που δίνει στην ομάδα ο κόσμος...

«Μπήκαμε στη σεζόν με στόχο την κορυφή, αλλά από πολύ νωρίς μείναμε πίσω στο Πρωτάθλημα. Η ομάδα, όμως, έδειξε αντανακλαστικά. Ενισχύθηκε, κυνήγησε το Κύπελλο, και στο τέλος τα κατάφερε. Κάνοντας, παράλληλα, μια πολύ καλή πορεία στο Ερασιτεχνών. Μια πορεία, που έδειξε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για να τα καταφέρουμε του χρόνου: το Πρωτάθλημα και άνοδος στη Γ’ Εθνική. Η φετινή σεζόν, πέρα από, ένα σημείο και μετά, επιτυχής, υπήρξε και πολύ διδακτική. Σε όλα τα επίπεδα, ο Κρόνος έμαθε από τα λάθη του. Και πλέον, συνεχίζει πιο σοφός. Στο σχεδιασμό, στη μεταγραφική ενίσχυση που θα υπάρξει, στην ευρύτερη οργάνωσή του. Ομάδα, διοίκηση και κόσμος, αποτελούν ένα τρίπτυχο που εγγυάται σπουδαία πράγματα. Και, ειδικά στο κομμάτι του κόσμου –με κύριο πυρήνα τα παιδιά των «Τιτάνων» (σ.σ. οι οργανωμένοι)- όντας κι εγώ απ’ το χωριό, θα ήθελα να δώσω μεγάλη βαρύτητα. Τόσο στα Γρεβενά (σ.σ. με ΑΕ Ποντίων), όσο και στο Κίτρος (σ.σ. με Πύδνα) κατάφεραν με τον όγκο και τον παλμό τους, να γίνουν... θέμα σε μεγάλα ΜΜΕ! Αντάξιοι της μεγάλης ιστορίας του Κρόνου...»

*Σε λίγες μέρες ακολουθεί στο gazzetta.gr και το αφιέρωμα για τον πρωταθλητή Κέρκυρας, Αστέρα Πετριτή.

**Ευχαριστούμε το Corfusports για την πολύτιμη βοήθειά του στην δημιουργία των αφιερωμάτων...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα