Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε και από τον έδρα της Καλλονής με γκολ των Τζημόπουλου, Μανιά (2-0), έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στους 34 βαθμούς και βλέπει πεντάδα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, σκόραρε και έδειξε να κάνει περισσότερο διαχείριση στην επανάληψη για να... καθαρίσει το ματς με μία και μοναδική τελική στο δεύτερο ημίχρονο και να συνεχίσει το καλό σερί του, καθώς έφτασε τις τρεις συνεχόμενες στο πρωτάθλημα (0-2 την Καλλονή στη Μυτιλήνη) για να μπει για τα καλά στο... κόλπο της πεντάδας!

Έτσι ξεκίνησαν

Για πρώτη φορά στην αποστολή της Καλλονής ήταν ο Στρατηλάτης, όμως ο Δαύκος παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, με τον Τσαμπούρη δεξιά στην άμυνα, τον Γκόλια αριστερά και τους Μίκιτς, Αναστασιάδη στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς, Μπλάζιτς και μπροστά τους δεξιά ο Γεωργίου, αριστερά ο Μανούσος και επιτελικός ο Φαβάλι. Στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1 του Καραγεωργίου ο Μάρκοβιτς.

Στον αντίποδα, ο Πετράκης είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Μιχαήλ, Ακόστα, κενά τα οποία κάλυψε με τους Μπέριο, Γιάκο. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε και πάλι την ομάδα του με 3-5-2, με τον Περιστερίδη να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μπέριο να είναι τα τρία στόπερ και μπροστά τους δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Ναδάλες, στα χαφ οι Τσουκαλάς, Λίλα και λίγο πιο μπροστά ο Γιάκος. Επιθετικό δίδυμο οι Μανιάς, Ίλιτς.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, 0-1 με Τζημόπουλο

Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο 20λεπτο είχε κάποιες καλές φάσεις για να ανοίξει το σκορ.

Στο 7' ο Μανιάς δέχτηκε ωραία μπαλιά και άφησε στον Ίλιτς, που πήρε την κόντρα και πλάσαρε, με τον Δαύκο να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ, το πλασέ του ίδιου παίκτη στο 10' ήταν κακό για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Καλλονής και στο 18' ο Μανιάς έπιασε την πρώτη κεφαλιά από κοντά, αλλά δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο και ο Τζημόπουλος, με την μπάλα να περνάει εκτός.

Από το 20' και μετά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, πήραν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα, πίεζαν ψηλά, όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Μανούσος σε δύο περιπτώσεις (22', 23') και ο Μπλάζιτς (24') δε σκόραραν για να ακολουθήσουν δύο καλές στιγμές για τον ΠΑΣ.

Ο «κεραυνός» του Τσουκαλά αρκετά έξω από την περιοχή πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δαύκου στο 28', με αυτό του Μανιά από αριστερά μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ στο 31'. Πάντως, η μεγάλη φάση για την ομάδα της Λέσβου ήταν στο 33', όταν ο Φαβάλι κέρδισε την κόντρα και έκανε το σουτ από αριστερά, με τον Περιστερίδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, όμως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τέρμα του «Άγιαξ».

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί της ΑΕΛΚ δεν απομάκρυναν καλά την μπάλα, ο Αναστασιάδης την έστειλε πάνω στον Λίλα και από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Τζημόπουλο, ο οποίος με κοντινή προβολή, τη στιγμή που φάνηκε ότι δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, άνοιξε το σκορ στον Ταρλά για την ομάδα του.

Το... καθάρισε με μία φάση!

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με τον ΠΑΣ να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη η Καλλονή είχε τα ηνία, κυκλοφορούσε την μπάλα και απειλούσε με κάθε τρόπο ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, αυτό δεν ήρθε ποτέ, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που σπατάλησε ο σύλλογος της Μυτιλήνης.

Το σουτ του Μάρκοβιτς από τη μικρή περιοχή σταμάτησε με προβολή ο Τζημόπουλος στο 49', ενώ αυτό του Μανούσου μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Περιστερίδης στο 69'. Ακολούθησαν οι αλλαγές των δύο προπονητών και οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές προς το φινάλε για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Στο 83' ο Γουερέ έβγαλε τη σέντρα από αριστερό και ο Κάρλσον κατάφερε με εξ' επαφής κεφαλιά να στείλει την μπάλα άουτ, όπως και ο Αναστασιάδης, που νίκησε τον Τζημόπουλο στον αέρα, στο 87'. Αφού, λοιπόν, δεν έγινε το 1-1, ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου!

Στη μία και μοναδική τελική των Ηπειρωτών στο δεύτερο ημίχρονο ο Μανιάς έφυγε από κανονική θέση (αυτή τη φορά έμεινε κάτω η σημαία του βοηθού), πάτησε περιοχή από αριστερά και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα για να «κλειδώσει» τη νίκη για τον ΠΑΣ, που ήταν η τρίτη σερί και η οποία τον έφερε στους 34 βαθμούς μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης για να μπει στο... κόλπο της πεντάδας!

Man of the match: Ο Τζημόπουλος έβαλε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε θέση οδηγού, ενώ βοήθησε σημαντικά στην άμυνα, όπου έκανε καίριες επεμβάσεις.

Αδύναμος κρίκος: Η Καλλονή είχε διάθεση, αλλά όχι ουσία. Η ομάδα της Μυτιλήνης δε βρήκε δίχτυα στις ευκαιρίες που είχε και απέδειξε γιατί έχει μία από τις χειρότερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα.

Στο ύψος του: Μανιάς... on fire! Ο 26χρονος φορ σκόραρε το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Περιστερίδης στο 23', αλλά δεν πλήρωσε το λάθος του, καθώς απομακρύνθηκε η μπάλα.

Το στραγάλι: Δύο λανθασμένες υποδείξεις του βοηθού Σίπκα για οφσάιντ στον Μανιά (56', 59') ήταν τα λάθη στη διαιτησία του Φωτιάδη και των βοηθών του. Έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα ο Σερραίος ρέφερι, που δεν είχε τη δύσκολη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Σιγά-σιγά γίνεται... ΠΑΣάς! Ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει καλύτερη εικόνα με το 3-5-2, πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στους 34 βαθμούς στην έκτη θέση για να μπει στο... κόλπο της πεντάδας! Όσο για την Καλλονή, είναι με το... 1,5 πόδι στη Football League.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς, Γεωργίου, Μανούσος, Φαβάλι (77' Γουερέ), Μάρκοβιτς (66' Κάρλσον).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπέριος, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (79' Ηλιάδης), Ναδάλες (76' Καρανίκας), Μανιάς, Ίλιτς (71' Κοζορώνης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα