Μια αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι!

Φώτης Καρακούσης
Μια αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι!

bet365

Η 24η αγωνιστική θεωρείται και όχι άδικα ως η πιο κομβική του πρωταθλήματος έως τώρα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το γιατί.

Με δεδομένο το ότι μένουν ακόμα 7 στροφές ως το τέλος του πρωταθλήματος, είναι λογικό κάθε ματς να έχει την δική του ξεχωριστή σημασία. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η αγωνιστική που θα έρθει το τριήμερο είναι με διαφορά η πιο κομβική έως τώρα. Με παιχνίδια που έχουν ξεχωριστή σημασία και... μάχες που θα κρίνουν πολλά για την προσπάθεια που κάνουν οι ομάδες να βρεθούν στα πλέι οφ, από την στιγμή άλλωστε που ο υποβιβασμός των Καλλονής και Πανθρακικού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Παρακάτω θα αναφερθούμε στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αρχίζοντας από το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και στην συνέχεια με την ημέρα και ώρα έναρξης.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (Κυριακή 19:30): Το αθηναϊκό ντέρμπι


Μπορεί βαθμολογικά να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία, καθώς και οι δύο ομάδες θα είναι στα πλέι οφ και σίγουρα όχι με τόση μεγάλη διαφορά για να επηρεάσει την εξέλιξή τους, αλλά όπως και να το κάνουμε ένα παιχνίδι όπως αυτό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Είναι το αθηναϊκό ντέρμπι και αποτελεί το μεγάλο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής. Οι «κιτρινόμαυροι» με τους «πράσινους» θα τα δώσουν όλα για το γόητρο και όχι μόνο, καθώς μια νίκη θα παίξει σημαντικό ρόλο και στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει των πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού θέλουν μπροστά στον κόσμο τους να κερδίσουν και τον Παναθηναϊκό και να επιβεβαιώσουν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, μετά και τη νέα απώλεια στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θέλουν μια σημαντική νίκη για να... ζεστάνουν τον κόσμο τους που τόσο έχουν πικράνει την φετινή χρονιά.

Σάββατο

Καλλονή – Πλατανιάς (15:00): Το μοναδικό αδιάφορο...


Όπως αναφέραμε η 24η αγωνιστική έχει πολλά σημαντικά παιχνίδια. Ωστόσο υπάρχουν και τα θεωρούμενα αδιάφορα. Ένα από αυτά, ίσως και το πιο αδιάφορο είναι αυτό ανάμεσα σε Καλλονή και τον Πλατανιά. Οι νησιώτες μόνο με θαύμα θα σωθούν και αυτό μάλιστα μπορεί να μην τους φτάνει, καθώς απέχουν όχι έναν και δύο, αλλά 13 βαθμούς από την ζώνη της σωτηρίας. Από την άλλη ο Πλατανιάς αν κέρδιζε την προηγούμενη αγωνιστική τον Παναιτωλικό θα πάλευε για τα πλέι οφ, έστω και με ελάχιστες πιθανότητες. Μαθηματικά και τώρα αν κερδίσει μπορεί να το κάνει, αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο συγκεκριμένος αγώνας είναι βαθμολογικά αδιάφορος και για τους δύο.

Παναιτωλικός – Ξάνθη (17:15): Τελικός ενόψει πλέι οφ


Σε προηγούμενο θέμα μας, είχαμε αναφέρει πως η... μάχη για τα πλέι οφ έχει δύο γκρουπ. Αυτό των Πανιωνίου, ΠΑΟΚ και Αστέρα και αυτό των Παναιτωλικού, Ηρακλή και Ξάνθης. Όσον αφορά το δεύτερο γκρουπ η αναμέτρηση του Αγρινίου είναι τελικός. Όποια ομάδα κερδίσει θα συνεχίσει να έχει, έστω και λίγες ελπίδες, ενώ όποια χάσει, ουσιαστικά θα ελπίζει μόνο σε θαύμα. Για τους γηπεδούχους με δεδομένο το δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, αν θέλουν να έχουν ελπίδες για κάτι που αρχικά φαινόταν ακατόρθωτο. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, αυτοί έχουν με διαφορά το καλύτερο πρόγραμμα από τους άλλους δύο και δεν θα τους χαλούσε και μια ισοπαλία, ενώ με νίκη η αισιοδοξία θα κάνει για τα καλά την εμφάνισή της.

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (19:30): Ματς χωρίς αύριο...


Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει η πρώτη μέρα της 24ης αγωνιστικής, καθώς στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα ματς χωρίς αύριο. Τυπικά, αλλά και ουσιαστικά υπάρχει χρόνος να διορθωθούν τυχών απώλειες και από τις δύο πλευρές, αλλά ο χαμένος, ειδικά αν κερδίσει ο Πανιώνιος θα μείνει πίσω από την πεντάδα, ενώ μπορεί να δει και κάποιον ή κάποιους από το δεύτερο γκρουπ να τον πλησιάζουν επικίνδυνα. Ο ΠΑΟΚ με τους 35 βαθμούς παίζει στην έδρα του και μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο θέλει τη νίκη για να... ζεστάνει και λίγο τον κόσμο του που τόσο έχει στεναχωρήσει στα τελευταία ματς. Θέλει βέβαια και το τρίποντο για βαθμολογικούς λόγους, καθώς αν χάσει θα πέσει έκτος και η γκρίνια μαζί με το άγχος θα κάνουν για τα καλά την εμφάνισή τους. Ο Αστέρας από την άλλη θέλει ένα ματς να τον ανεβάσει και να δείξει πως φέτος μπορεί να φτάσει στα πλέι οφ. Με πρόβλημα στο σκοράρισμα που ενδεχομένως να γίνει μεγαλύτερο μετά την πώληση του Γιάνννου, οι Αρκάδες δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, καθώς με ήττα θα μπουν σε μπελάδες ακόμα και για την 6η θέση που αν δε πάρει άδεια ο Πανιώνιος δίνει θέση στα πλέι οφ και την Ευρώπη.

Κυριακή

Ολυμπιακός – Βέροια (15:00): Φιέστα τίτλου στο Καραϊσκάκης


Και πάμε στην Κυριακή και στο πρώτο χρονικά παιχνίδι αυτό του Ολυμπιακού με την Βέροια. Ένα παιχνίδι που σε άλλη περίπτωση θα ήταν εντελώς αδιάφορο, ωστόσο αυτή την αγωνιστική έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον. Και το έχει γιατί με νίκη οι Πειραιώτες κατακτούν και μαθηματικά το πρωτάθλημα, οπότε είναι λογικό μόνο αδιάφοροι να μην είναι. Θα θέλουν να τελειώσουν από τόσο νωρίς την υπόθεση τίτλος και να κάνουν την ανάλογη φιέστα ικανοποιώντας τον κόσμο τους. Από την άλλη η Βέροια με 10 βαθμούς διαφορά από τον Πανθρακικό είναι εξαιρετικά δύσκολο να κινδυνέψει. Αν βέβαια πάρει βαθμό ή και βαθμούς εξασφαλίζει την σωτηρία της, αλλά όπως και να το κάνουμε το ενδιαφέρον στο ματς αυτό το έχει μόνο ο Ολυμπιακός.

Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα (17:15): Τελευταία... μπιλιά για Πανθρακικό


Συνεχίζουμε με τα ματς των 17:15, αρχίζοντας από αυτό στην Κομοτηνή. Ένα ματς που θεωρείται και όχι άδικα ως η τελευταία μπιλιά του του Πανθρακικού. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για απώλειες αν θέλει να πετύχει την έτσι και αλλιώς εξαιρετικά δύσκολη σωτηρία της. Είναι δηλαδή σε απλά ελληνικά ένα ματς χωρίς αύριο για τους γηπεδούχους που αν δεν κερδίσουν πέφτουν. Από την άλλη ο συγκεκριμένος αγώνας έχει ενδιαφέρον για τους Γιαννιώτες καθώς με νίκη δεν μπλέκουν στην παραμικρή περιπέτεια, μιας και θα αυξήσουν την διαφορά τους από τους «πράσινους» της Κομοτηνής στους 14 βαθμούς. Οι «μπλε» βέβαια είναι ικανοποιημένοι και με ισοπαλία, αλλά με νίκη δεν θα έχουν κανένα άγχος για την συνέχεια.

Πανιώνιος – Λεβαδειακός (17:15): Να γράψει ιστορία και να παραμείνει φαβορί για πλέι οφ


Την ίδια μέρα και ώρα με το ματς της Κομοτηνής, στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Οι «κυανέρυθροι» υποδέχονται τον Λεβαδειακό και αν δεν χάσει θα μείνει για 12 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας ένα ρεκόρ που είναι από το 1987. Εκτός από το ρεκόρ οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη θέλουν τη νίκη και για να παραμείνουν στην 4η θέση και να επωφεληθούν από το ματς της Τούμπας, καθώς όποιο αποτέλεσμα και να έρθει εκεί, αν κερδίσουν αυτοί μια χαρά θα τους είναι. Από την άλλη ο Λεβαδειακός είναι εντελώς αδιάφορος βαθμολογικά, μιας και δεν πάει ούτε για πλέι οφ, αλλά δεν κινδυνεύει κιόλας με υποβιβασμό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα κάτσει να χάσει ή πως θα είναι αδιάφορος. Για την ακρίβεια με νίκη μπορεί να έχει κάποιες ελάχιστες πιθανότητες για πεντάδα.

Δευτέρα

Ατρόμητος – Ηρακλής (19:30): Το θέλουν και οι δύο, κυρίως οι φιλοξενούμενοι


Η 24γ αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Περιστερίου ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ηρακλή. Ένα παιχνίδι που θέλουν και οι δύο, αλλά κυρίως οι φιλοξενούμενοι. Οι γηπεδούχοι μετά τα τελευταία τους παιχνίδια δείχνουν να έχουν ξεπεράσει το άγχος του υποβιβασμού και με δεδομένη την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για το Κύπελλο και τον πρώτο ημιτελικό, είναι λογικό να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στο ματς αυτό. Κάτι που ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν θα θέλουν και τη νίκη κόντρα στον «γηραιό», μια νίκη που θα τους εξασφαλίσει την παραμονή τους. Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ματς αυτό, μιας και με νίκη θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι της πεντάδας και των πλέι οφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα