Eredivisie: Εύκολα ο Άγιαξ, τέλος στο αρνητικό σερί η Φέγενορντ (gTV)

Δημήτρης Ρούσσος
Εύκολη νίκη επί της Εξελσιόρ πέτυχε ο Αίαντας, παραμένοντας στο -1 απ' την κορυφή και την Αϊντχόφεν. Επιτέλους βαθμός για την κάκιστη Φέγενορντ μετά από 7 συνεχόμενες ήττες, 1-1 με τη Ρόντα.

Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες, υποδεχόμενη την Εξελσιόρ στην «Άμστερνταμ Αρίνα». Στο 41' και στο 55' ο Μίλικ με δυο όμορφα γκολ εδραίωσε το προβάδισμα του Άγιαξ, βάζοντας τα θεμέλια για ένα εύκολο απόγευμα, ενώ ο Κλάασεν στο 85' διαμόρφωσε έπειτα από όμορφη ομαδική προσπάθεια το τελικό 3-0.

Αντίθετα, λόγους για να είναι χαρούμενη αλλά και λυπημένη έχει η Φέγενορντ του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, που υποδέχθηκε στο Ρότερνταμ τη Ρόντα. Αυτό γιατί «έσπασε» το αρνητικότατο σερί των 7 ηττών στο πρωτάθλημα, όμως ενώ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της τελικά πρέπει να συμβιβαστεί με την ισοπαλία.

Ο Ντιρκ Κόιτ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (45'), όμως ο Ενγκόμπο ισοφάρισε στο 69', με τους φιλοξενούμενους να υπερασπίζονται το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Πλέον η Φέγενορντ βρίσκεται στην 7η θέση με 37 βαθμούς.

Δείτε τα highlights: