Οχτώ χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί!

Κώστας Ζάλιαρης
Οχτώ χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί!

bet365

Βαρύτατος ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους Μπλάτερ και Πλατινί, με την Επιτροπή Ηθικής της FIFA να τους επιβάλλει τιμωρία αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για τα επόμενα οχτώ χρόνια! «Θα παλέψω για τ' όνομά μου» είπε, επιβεβαιώνοντας ότι θα ασκήσει έφεση.

Οι δύο πρώην ισχυροί άνδρες του ποδοσφαίρου είχαν τιμωρηθεί αρχικά με τρεις μήνες απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο από τις αρχές Οκτωβρίου και περίμεναν πλέον την ολοκλήρωση των ερευνών για να μάθουν την ετυμηγορία από την Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις υποθέσεις στις οποίες είχαν εμπλακεί και πολύ περισσότερο για τα 2 εκατ.ελβετικά φράγκα που είχαν βρεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του Πλατινί άνευ βάσιμης αιτιολογίας...

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η ποινή που τους επιβλήθηκε και εφαρμόζεται άμεσα, έχει να κάνει με απαγόρευση ενασχόλησης σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα για τα επόμενα οχτώ χρόνια, ενώ, στο Δελτίου Τύπου, αναφέρεται ότι δεν θεωρήθηκε νόμιμη η πληρωμή από τον Μπλάτερ στον Πλατινί παρά τους ισχυρισμούς και των δύο που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα ... αδικαιολόγητα, όπως φάνηκε.

«Απέτυχαν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με αξιοπιστία και ακεραιότητα στο πλαίσιο των ηθικών αξιών της FIFA και του ποδοσφαίρου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα, είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Λυπάμαι πολύ... Για εμένα, τη FIFA, το ποδόσφαιρο... Λυπάμαι που έγινα ένας... σάκος του μποξ και λυπάμαι για τον τρόπο που μου συμπεριφέρεται η κοινωνία και η ανθρωπότητα και για τον τρόπο που στιγματίστηκα. Απορώ με το γεγονός πως η FIFA αρνείται μια συμφωνία κυρίων που είχε γίνει από το 1998 ανάμεσα σ' εμένα και τον Πλατινί. Είμαι άνθρωπος με αρχές και ξέρω να τηρώ το λόγο μου, να μη χρωστάω πουθενά και να μην παίρνω λεφτά που δεν τα αξίζω και δεν τα έχω δουλέψει.

Θα παλέψω. Θα παλέψω για την Ομοσπονδία και τ' όνομά μου. Γιατί να με τιμωρήσουν με οχτώ χρόνια αποκλεισμό; Για ποιο πράγμα; Αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος βλέπει εμένα και τον Πλατινί σαν δύο μεγάλους ψεύτες. Έτσι μας αντιμετωπίζουν. Θα πάμε άμεσα στην Επιτροπή Εφέσεων, στο εβλετικό δικαστήριο, στο CAS, παντού για να υπερασπιστούμε τ' όνομά μας. Κάτι πάει στραβά με το όλο σύστημα και γι' αυτό θέλω να παλέψω εναντίον του. Ντρέπομαι, αλλά δεν μετανιώνω. Είτε τιμωρημένος, είτε όχι, είμαι ακόμα ο πρόεδρος της FIFA».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα