Ρεάλ Μαδρίτης - Λας Πάλμας 3-1
Η Ρεάλ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Λας Πάλμας και έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη με 3-1, για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Μαδριλένοι δέχθηκαν για πρώτη φορά γκολ στο πρώτο ημίχρονο φέτος στο πρωτάθλημα, όμως τελείωσαν το ματς από νωρίς και έκαναν συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια.
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 4’ μετά από λάθος απομάκρυνση του Χάβι Βάρας, ο Χεσέ έκλεψε και η μπάλα κατέληξε στον Ίσκο, που δεν αστόχησε, για να κάνει το 1-0. Οι παίκτες του Μπενίτεθ συνέχισαν να ψάχνουν και άλλο γκολ, ο Μόντριτς απείλησε στο 13’ και στο 14’ ήρθε το 2-0. Σέντρα του Μαρσέλο, πολύ ωραία κεφαλιά ψαράκι του Ρονάλντο και ο Πορτογάλος δεν έχει αφήσει ομάδα για ομάδα στην Ισπανία, καθώς η Λας Πάλμας έγινε η 30ή επί της οποίας σκοράρει.
Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν, δείχνουν πιο οργανωμένοι με τον Σετιέν στον πάγκο και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 19’. Ο Κασίγια έβγαλε το σουτ του Βιέρα, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και με δεύτερη προσπάθεια πρόλαβε τον Γουίλιαν, που πήρε το ριμπάουντ, για να κρατήσει το μηδέν. Ο Βάρας έβγαλε τις προσπάθειες των Χεσέ (27’) και Ίσκο (34’), που ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ, όμως στο 38’ ήρθε το γκολ για τους νησιώτες.
Κόρνερ του Ελ Ζαρ, που ήταν επικίνδυνος, απίστευτη αδράνεια της άμυνας των Μαδριλένων και ο Ερνάν με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1. Φυσικά, παρά τη μείωση, ματς δεν είχαμε, καθώς στο 43’ ο Χεσέ με πολύ ωραία προσπάθεια και διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1 με το δεύτερο φετινό του γκολ, βάζοντας ταφόπλακα στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων για αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και μετά τις ευκαιρίες των Ρονάλντο (51’) και Γουίλιαν (56’) για Ρεάλ και Λας Πάλμας αντίστοιχα δεν είχαμε τίποτα της προκοπής. Οι φιλοξενούμενοι αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα και έπρεπε να φτάσουμε στο 83’, για να δούμε την επόμενη ευκαιρία με τον Ίσκο. Ο Ρονάλντο έψαξε και το δεύτερο γκολ στο τέλος, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάρας ούτε στο τετ α τετ ούτε με φάουλ στις καθυστερήσεις, με το 3-1 να παραμένει.
Ρεάλ (Ράφα Μπενίτεθ): Κασίγια, Μαρσέλο, Νάτσο, Βαράν, Ντανίλο, Καζεμίρο, Κρόος (87' Μαγιοράλ), Μόντριτς (46' Βάθκεθ), Ίσκο, Χεσέ (80' Γιορέντε), Ρονάλντο
Λας Πάλμας (Κίκε Σετιέν): Χάβι Βάρας, Γαρίδο, Αϊτάμι, Βίγας, Σιμόν, Γκόμεθ, Ρόκε Μέσα, Ερνάν (64' Τάνα), Ελ Ζαρ (68' Αλεμάν), Βιέρα, Γουίλιαν (80' Αραούχο)
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

