Χιλή – Μεξικό 3-3 (gTV)

Χιλή – Μεξικό 3-3 (gTV)

bet365

Παιχνίδι επικών διαστάσεων στο Σαντιάγο. Το Μεξικό προηγήθηκε δις, η Χιλή γύρισε ανάποδα το ματς και το χορταστικό 3-3 αφήνει τα πάντα ανοικτά στον όμιλο. Μεγάλο ματς από τον Βιδάλ με 1 ασίστ και 2 γκολ, όσα και ο Βουόσο.

Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι του Copa América χάρισαν τα ξημερώματα της Τρίτης Χιλή και Μεξικό, που μοιράστηκαν τελικά τους βαθμούς στο Σαντιάγο. Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» από νωρίς, με την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι να επιδίδεται στο γνωστό επιθετικό της παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά τους Μεξικανούς, που από την πλευρά τους χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές στο 21', ο Βιθέντε Βουόσο άνοιξε το σκορ, όταν η σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Μεδίνα και αυτός τον τροφοδότησε στη μικρή περιοχή, για να πλασάρει τον Κλαούντιο Μπράβο γράφοντας το 1-0. Το «Χούλιο Μαρτίνες Πράδανος» πάγωσε, όμως μόνο προς στιγμήν, αφού ένα λεπτό αργότερα το κόρνερ από δεξιά συνάντησε το κεφάλι του Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος υψώθηκε στο σημείο του πέναλτι φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1).

Όμως, η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα δεν το έβαλε κάτω. Στο 28' η σέντρα του Κορόνα βρήκε τον Φλόρες, ο οποίος με το κεφάλι προσπάθησε να νικήσει τον Μπράβο, αλλά ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα με τη βοήθεια και του δοκαριού έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Από εκεί τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Το κεφάλι του Ραούλ Χιμένες εμπόδισε τη μπάλα να προσγειωθεί, αλλάζοντάς της τροχιά προς το βάθος της εστίας των διοργανωτών, που βρέθηκαν για δεύτερη φορά πίσω στο σκορ (2-1).

Μετά το δεύτερο γκολ, οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε ανελέητο πρέσινγκ και στο 42' βρήκαν ξανά τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του Μεξικού. Βιδάλ και Ίσλα έπαιξαν το 1-2 από τα δεξιά, ο πρώτος σέντραρε για τον Βάργκας, που με το κεφάλι ισοφάρισε εκ νέου το ματς, γράφοντας και το σκορ ημιχρόνου (2-2).

Οι Χιλιανοί μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και στο 55' ο Αρτούρο Βιδάλ έγινε ξανά πρωταγωνιστής κερδίζοντας πέναλτι από το μαρκάρισμα του Φλόρες μέσα στην περιοχή. Ο χαφ της Γιουβέντους ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τον Κορόνα για δεύτερη φορά στο ματς, βάζοντας τη Ρόχα μπροστά για πρώτη φορά με 3-2. Ο Βιδάλ σέρβιρε στο 65' για τον Βαλδίβια που έστειλε τη μπάλα ξανά στα δίχτυα των Μεξικανών, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ χρεώνοντας με οφσάιντ τον δημιουργό.

Η απόφασή του είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ένα λεπτό αργότερα, οι Τρικολόρ βρήκαν ξανά δίχτυα. Ο Αλντρέτε βρήκε τον Βουόσο στην πλάτη της άμυνας και το 3-3 ήταν γεγονός! Οι Χιλιανοί έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Σάντσες (69') και Βαλδίβια (72') που δεν βρήκαν το στόχο και έτσι οι διοργανωτές δεν πήραν τους βαθμούς που θα τους έδιναν την πρόκριση.

Πλέον, όλα θα παιχθούν την τελευταία αγωνιστική, με τη Χιλή (4 βαθμούς) να αντιμετωπίζει τη Βολιβία (4 βαθμούς) και το Μεξικό (2 βαθμούς) να αναμετράται με το Εκουαδόρ (0 βαθμούς).

Χιλή (Χόρχε Σαμπαόλι): Μπράβο, Μεδέλ, Χάρα, Αλμπορνός (86' Μποσεζούρ), Ίσλα, Ντίας (70' Μένα), Βιδάλ, Αράνγκις, Βαλδίβια, Βάργκας (84' Πινίγια), Σάντσες
Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Χοσέ Κορόνα, Φλόρες, Βαλενσουέλα, Αγιάλα, Ντομίνγκες, Αλντρέτε (70' Σαλσέδο), Μεδίνα (63' Ακίνο), Γουέμες, Χεσούς Κορόνα (76' Οσούνα), Χιμένες, Βουόσο

Γκρουπ Α

1. Χιλή 4 (5-3)
2. Βολιβία 4 (3-2)
3. Μεξικό 2 (3-3)
4. Εκουαδόρ 0 (2-5)

1η αγωνιστική

Χιλή – Εκουαδόρ 2-0
Μεξικό – Βολιβία 0-0

2η αγωνιστική

Εκουαδόρ – Βολιβία 2-3
Χιλή – Μεξικό 3-3

3η αγωνιστική

Μεξικό – Εκουαδόρ
Χιλή - Βολιβία

 

Τελευταία Νέα