Εκουαδόρ: Με νέο αίμα για την υπέρβαση
Το Εκουαδόρ βρίσκεται στη βορειοδυτική Νότια Αμερική. Συνορεύει βόρεια με την Κολομβία, με το Περού ανατολικά και νότια, ενώ δυτικά έχει τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αριθμεί 16.270.000 κατοίκους σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μέτρηση. Το ποδόσφαιρο της χώρας δεν γνωρίζει ανάπτυξη, δεν είναι από αυτά που τραβούν το βλέμμα έστω και από... σπόντα. Όμως, το γεγονός πως υπάρχουν παραδείγματα παικτών όπως οι Αντόνιο Βαλένσια, Ένερ Βαλένσια και Τζέφερσον Μοντέρο που παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ κι ακόμα ο Κριστιάν Νομπόα που βρέθηκε στον ΠΑΟΚ, δείχνει ότι αν υπάρχει τρόπος να κυνηγήσουν μια καλή μεταγραφή, έχουν τις ικανότητες να πετύχουν.
Ο Κιντέρος θέλει να βοηθήσει ώστε να «ξημερώσει» νέα εποχή για την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, πήρε... νέο αίμα μαζί του στη Χιλή, όμως, όσο κι αν θέλει το κάτι παραπάνω από τις προηγούμενες φορές και υπάρχει το μείγμα νεότητας-εμπειρίας, η παράδοση δείχνει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν καταφέρνει τίποτε και μένει εκτός από τη φάση των ομίλων... «Έχουμε δουλέψει σε νέα δεδομένα, έχουμε διαβάσει τους αντιπάλους μας και θα προσπαθήσουμε ώστε να φτάσουμε αν μπορούμε στο τέλειο επίπεδο του στυλ παιχνιδιού που έχουμε επιλέξει για τα παιχνίδια της διοργάνωσης» είπε ο Κιντέρο που πήρε μαζί του 23 άτομα.
Προπονητής: Γκουστάβο Κιντέρος
Γκουστάβο Κιντέρος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Εκουαδόρ μόλις λίγους μήνες, αφού ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο. Στα φιλικά έχει ηττηθεί από Μεξικό, Αργεντινή, ενώ έχει μια ισοπαλία και μια άνετη νίκη σε δύο ματς κόντρα στον Παναμά. Μέχρι στιγμής αναλάμβανε μονάχα ομάδες από τη Νότια Αφρική, περνώντας και αρκετά χρόνια στη Βολιβία. Σε συλλογικό επίπεδο, η τελευταία ομάδα στης οποίας τον πάγκο βρέθηκε, ήταν η Έμελεκ, με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2013 και το 2014.

Αστέρι: Τζέφερσον Μοντέρο
Απόντος του Αντόνιο Βαλένσια, ο εξτρέμ της Σουόνσι καλείται με την ταχύτητά του, την τεχνική του και το εκρηκτικό του παιχνίδι να ταράξει τους αντιπάλους και να ανοίξει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Σέντρες... ακριβείας βγαίνουν από το πόδι του, όμως, αν έχει κάτι αρνητικό, αυτό είναι πως δεν τον χαρακτηρίζει η συνέπεια στις καλές εμφανίσεις και η σταθερότητα. Όταν όμως είναι στη μέρα του, δεν υπάρχει τρόπος να τον σταματήσεις...

Διακρίσεις
Ούτε έχει πάρει ποτέ το Κόπα Αμέρικα το Εκουαδόρ, ούτε έχει παίξει ποτέ σε ημιτελικά. Αν για κάτι μπορεί να υπερηφανεύεται όσον αφορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι η παρουσία στην τελική τετράδα δύο φορές και μάλιστα πριν από αρκετά χρόνια (1953, 1993). Φυσικά και η συγκεκριμένη επίδοση είναι αρνητική όταν μιλάμε πλέον για ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έχει δώσει το «παρών» στα τρία από τα τέσσερα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα!
Ρόστερ
Τερματοφύλακες
Αλεξάντερ Ντομίνγκεζ (28 ετών, Λίγκα ντε Κίτο)
Εστεμπάν Ντριρ (33 ετών, Έμελεκ)
Λιμπράντο Αζκόνα (Ιντεπεντιέντε ντε Βάλε)
Αμυντικοί
Χουάν Κάρλος Παρέδες (27 ετών, Γουότφορντ)
Φρίκσον Εράζο (27 ετών, Γκρέμιο)
Γκαμπριέλ Αχίλιερ (30 ετών, Έμελεκ)
Όσκαρ Μπαγκούι (32 ετών, Έμελεκ)
Τζον Ναβάρεζ (23 ετών, Έμελεκ)
Γουόλτερ Αγιόβι (35 ετών, Πατσούκα)
Αρτούρο Μίνα (24 ετών, Ιντεπεντιέντε ντε Βάλε)
Μάριο Πινέιδα (22 ετών, Ιντεπεντιέντε ντε Βάλε)
Μέσοι
Κριστιάν Νομπόα (30 ετών, ΠΑΟΚ)
Ρενάτο Ιμπάρα (24 ετών, Φίτεσε)
Οσμπάλντο Λάστρα (29 ετών, Έμελεκ)
Φιδέλ Μαρτίνεζ (25 ετών, Πούμας)
Τζόναθαν Γκονζάλες (19 ετών, Λεόνες Νέγκρος)
Μισέλ Αρόγιο (28 ετών, Αμέρικα)
Χουάν Καζάρες (23 ετών, Μπάνφιλντ)
Πέδρο Κουϊνόνεζ (29 ετών, Έμελεκ)
Επιθετικοί
Ένερ Βαλένσια (25 ετών, Γουέστ Χαμ)
Τζέιμι Αγιόβι (27 ετών, Γοδόι Κρουζ)
Τζέφερσον Μοντέρο (25 ετών, Σουόνσι)
Μίλερ Μπολάνος (25 ετών, Έμελεκ)

Tips:
*Καλό επιθετικά, θέλει πολλή δουλειά στην άμυνα το Εκουαδόρ βάσει των όσων έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας
*Με «φρέσκο» αίμα η αποστολή των 23 μελών, αφού οι 9 από αυτούς έχουν μόλις τρεις ή λιγότερες συμμετοχές στην εθνική ομάδα.
*Οι σκάουτερ των ευρωπαϊκών συλλόγων καλό θα ήταν να προσέξουν τον 25χρονο επιθετικό, Μίλερ Μπολάνιος...
*Ο κόουτς της ομάδας, Γκουστάβο Κιντέρος, έχει γεννηθεί στην Αργεντινή, όμως εκπροσώπησε τη Βολιβία στην ποδοσφαιρική του καριέρα, παίρνοντας και τη βολιβιανή υπηκοότητα.
*Ο Κριστιάν Νομπόα ενδεχομένως να κυνηγήσει τη μεταγραφή μέσα από καλές εμφανίσεις, αφού δήλωνε ανοιχτός στο ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΠΑΟΚ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
