Ηρακλής - Ξάνθη 0-1 (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ηρακλής - Ξάνθη 0-1 (pics & vids)

bet365

Η Ξάνθη για χρόνια έφτανε ως την... πηγή, αλλά τελικό δεν έπαιζε! Το γκολ του Κλέιτον έδωσε την νίκη στον Καυτανζόγλειο (0-1 τον Ηρακλή) και το... μισό εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό!

Ο Κλέιτον ήταν ο παίκτης που... καθάρισε με το γκολ του τον πρώτο ημιτελικό της Ξάνθης με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Σε ένα ματς που δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη και με τον κόσμο του Ηρακλή να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα οι Ακρίτες επικράτησαν με 1-0 και έχουν πια τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Η διάταξη του Ηρακλή: κάτω από τα δοκάρια ο Γιαννίκογλου και οι τέσσερις της άμυνας οι Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (δεξιά και αριστερά) με κεντρικό δίδυμο τους Μπαρτολίνι και Ζιαμπάρη. Στον άξονα οι Πουρτουλίδης και Ιντζόγλου. Στα δύο άκρα για τον Ηρακλή ήταν ο Τσιλιανίδης με τον Κυριακίδη, δεκάρι ο Ρομάνο και φορ ο Περόνε. Ο σχηματισμός της Ξάνθης: Κυριακίδης κάτω από τα δοκάρια, στην αμυντική διάταξη οι Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης και Περέιρα, οι Βασιλακάκης και Ομπόντο στο κέντρο, επιτελικός ο Κλέιτον, στις πτέρυγες οι Σολτάνι και Λουσέρο και μπροστά ο Ράνος.

Γκολ από νωρίς η Ξάνθη και πρέσινγκ από Ηρακλή

Ο Γηραιός μπήκε στο ματς αποφασισμένος να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και να σκοράρει πρώτος. Απείλησε στο 5' με τους Ρομάνο και Περόνε όμως δύο λεπτά μετά πλήρωσε την αμυντική του αδράνεια και έμεινε πίσω στο σκορ. Στο 7ο λεπτό ο Κλέιτον με εξαιρετική προσποίηση και σουτ έκανε το 0-1. Ένα λεπτό μετά ο Ρομάνο έχασε τεράστια ευκαιρία μετά από πάσα του Περόνε με τον Μπέρτο να διώχνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Στο 16' ένα σουτ από τον Τσιλιανίδη βρήκε κόντρα και στο 24' ένα τελείωμα του Ρομάνο δεν αποτέλεσε ιδιαίτερο κίνδυνο για τον Κυριακίδη. Ο Ηρακλής πίεζε για το 1-1 σε ένα παιχνίδι όμως που ήξερε να διαχειριστεί καλά η Ξάνθη. Στο 39' ένα σουτ του Σολτάνι πέρασε άουτ και στο 44' ο Κλέιτον είχε μία πολύ καλή φάση με τον κίπερ του Ηρακλή να διώχνει δύσκολα με τα πόδια. Το Α' μέρος έκλεισε με σκορ 0-1 υπέρ της Ξάνθης παρά το πρέσινγκ και τις φάσεις του Ηρακλή.

Δυνατά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, πολύ καλή διαχείριση η Ξάνθη

Οι παίκτες του Ηρακλή έκαναν την... αντεπίθεσή τους και στα πρώτα λεπτά του Β' μέρους. Στο 51' ο Περόνε απέτυχε να πάρει σωστά την κεφαλιά ενώ στο 54' μία κεφαλιά του Ρομάνο έφυγε έξω. Στο 55' ο Περόνε έχασε μεγάλη φάση. Βρέθηκε απέναντι στον Κυριακίδη αλλά το τελείωμά του ήταν αδύναμο. Ο χρόνος κυλούσε σχεδόν... βασανιστικά για τον Ηρακλή. Αλλαγές επί αλλαγών από τις δύο ομάδες όμως οι Ακρίτες έκαναν εξαιρετική διαχείριση του αγώνα. Στο 83' ένα σουτ του Παπαστεριανού που είχε μπει αλλαγή στο ματς έφυγε έξω. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι παρότι και στο 86' ο Ηρακλής είχε φάση και στο 87' ο Γιαννίκογλου μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Βάλτερ και ενώ πρόλαβε τον Καπετάνο στο 90+...

MAN OF THE MATCH: Ο Κλέιτον. Μόνο και μόνο για το γκολ που έχει βάλει. Άκρως καθοριστικό που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Η άμυνα της Ξάνθης και ο γκολκίπερ Κυριακίδης. Έκαναν ότι έπρεπε για να μην παραβιαστεί η εστία τους. Από τον Ηρακλή πάλεψε ο Ρομάνο. Εδώ μπορεί να μπει και ο κίπερ του Ηρακλή καθώς παρά το γκολ που δέχθηκε έσωσε τουλάχιστον άλλα δύο...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κυρίως ο Περόνε. Το τετ α τετ που χάνει στο 55' καταδικάζει τελικώς την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του γκολ της Ξάνθης η άμυνα του Ηρακλή είναι σε άλλο... γήπεδο με εμφανή αδράνεια.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα ο Μήτσιος και οι βοηθοί του. Σχετικά καλή η διαιτησία του ματς, που είχε μόνο κάποια "προβλήματα" σε ορισμένα φάουλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ηρακλής είχε την κατοχή και τις φάσεις όμως η Ξάνθη είχε την σοβαρότητα, την προσήλωση και την επιθετική ευστοχία. Ο Γηραιός είχε αρκετές ευκαιρίες, ορισμένες εκ των οποίων κλασικές, με τον Περόνε όμως να τα κάνει... μούσκεμα και γενικότερα τους επιθετικογενείς του παίκτες να μην μπορούν να βρουν δίχτυα. Οι Ακρίτες αξιοποίησαν την αμυντική αδράνεια του Ηρακλή σε μία φάση για να σκοράρουν και στην συνέχεια διαχειρίστηκαν άριστα τον αγώνα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κέρδισε την... μάχη των πάγκων με την στρατηγική του και την προσέγγισή του σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Το 0-1 του πρώτου ημιτελικού δίνει ένα μικρό αλλά σημαντικό πλεονέκτημα στην Ξάνθη για τον επαναληπτικό στο γήπεδό της με τον Ηρακλή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα