Τσέζαρε Μαλντίνι στο gazzetta.gr: «Δεν ξεχνάω το ματς με τον Ολυμπιακό»

Τσέζαρε Μαλντίνι στο gazzetta.gr: «Δεν ξεχνάω το ματς με τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο «θρυλικός» άσος της Μίλαν, Τσέζαρε Μαλντίνι αντίπαλος του Ολυμπιακού στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς στην ιστορία του μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr. «Πέρασαν 56 χρόνια, ακόμη θυμάμαι πόσο καλή ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός».

Ο Ολυμπιακός έχει τα 90ά του γενέθλια. Στο πέρασμα των δεκαετιών, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει πολλά σημαντικά παιχνίδια, πέτυχαν ακόμη περισσότερα γκολ και σημάδεψαν την διαδρομή τους στον ελληνικό αθλητισμό με τίτλους.

Ενα από τα ματς που αποτελεί σταθμό για την ιστορία του συλλόγου αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αυτό με τη Μίλαν το στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 13 Σεπτεμβρίου 1959. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν και απέσπασαν ισοπαλία (2-2) από τους πανίσχυρους «ροσονέρι», στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε ποτέ ελληνική ομάδα για τα Κύπελλα Ευρώπης και συγκεκριμένα στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ο 83χρονος Τσέζαρε Μαλντίνι, πατέρας του διάσημου Πάολο Μαλντίνι, 56 χρόνια μετά τον ιστορικό από κάθε άποψη αγώνα θυμάται στο gazzetta.gr την επίσκεψή του στην Αθήνα, την πολύ καλή και επιθετική ομάδα που είχε ο Ολυμπιακός, ενώ από το μυαλό του δεν έχουν φύγει όσα είχε πει στους συμπαίκτες του, ο προπονητής του, Λουίτζι Μπονιτσόνι στα αποδυτήρια λίγα λεπτά πριν τη σέντρα του ματς.

«Δεν είναι εύκολο να θυμάμαι πολλά πράγματα για αυτό το παιχνίδι γιατί έχουν περάσει κοντά στα 60 χρόνια», λέει αρχικά στο gazzetta.gr ο παίκτης - σύμβολο για τη Μίλαν και συνεχίζει:

«Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν έχω ξεχάσει. Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στην Αθήνα, θυμάμαι το καλωσόρισμα των Ελλήνων που ήταν πολύ θερμό.

Ήμασταν διάσημοι, είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας και παίζαμε για πρώτη φορά με ελληνική ομάδα».

Μάλιστα ο θρυλικός αρχηγός των «ροσονέρι» δε λησμονεί τις οδηγίες που έδωσε ο τότε τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας, Λουίτζι Μπονιτσόνι. Αυτά ήταν και τα πρώτα λόγια που είπε ποτέ προπονητής στους παίκτες του, για να αντιμετωπίσουν ελληνική ομάδα, για τα Κύπελλα Ευρώπης:

«Θυμάμαι τον προπονητή μας να μας λέει πριν το παιχνίδι "ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα αλλά με πολύ δύναμη και αποφασιστικότητα.

Θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Να έχετε τον έλεγχο της μπάλας και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί"».

Οι παίκτες βγήκαν από την φυσούνα και πάτησαν το χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το ματς έληξε 2-2, αν κι ο Ολυμπιακός. Μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό. Ο 83χρονος σήμερα Μαλντίνι ακόμη έχει στο μυαλό του τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του Λιμανιού.

«Δεν υποτιμήσαμε τον Ολυμπιακό, ήταν μία πολύ καλή ομάδα και για αυτό πήρε την ισοπαλία. Έπαιξε επιθετικά η ελληνική ομάδα.

Θυμάμαι το στάδιο του, ήταν εντυπωσιακό όπως και την Αθήνα που είχαμε δει τότε. Πραγματικά όμορφες αναμνήσεις».

Ετσι... ήρθε 2-2

Το ματς ξεκίνησε στις 16:30 το μεσημέρι, λόγω της έλλειψης προβολέων. Οι πάνω από 20.000 φίλοι της ομάδα πανηγύρισαν όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Παπάζογλου στο 19'. Όμως, ο Αλταφίνι έκανε το 1-1 στο 33'. Πριν συμπληρωθεί το ημίχρονο ο Υφαντής κάνει το 2-1. Ο σπουδαίος Αλταφίνι βρίσκει και πάλι δίχτυα, σημειώνοντας έτσι τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν στην Ευρώπη και γλιτώνοντας την ομάδα του από την ήττα.

Τότε η Μίλαν ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και καταλαβαίνετε τι θα γίνονταν σε περίπτωση ήττας της.

Ολυμπιακός (Μπρούνο Βάλε): Θεοδωρίδης, Ροσσίδης, Σούλης, Στεφανάκος, Μπέμπης, Κοτρίδης, Πολυχρωνίου, Παπάζογλου, Ψύχος, Σιδέρης, Υφαντής.

Μίλαν (Λουίτζι Μπονιτσόνι): Γκαλέζι, Μαλντίνι, Ζαγκάτι, Φοντάνα,. Γκρίλο, Λίντχολμ, Οκέτα, Αλταφίνι, Μπεάν, Ντανόβα, Γκάλι

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε την... παράδοση των Μαλντίνι στη Μίλαν

Η καριέρα του Τσέζαρε Μαλντίνι ξεκίνησε στην Τριεστίνα το 1952. Ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας του στο σύλλογο παίρνει μεταγραφή στο σύλλογο στον οποίο και κάθεται μέχρι το 1966.
Σ' αυτό το διάστημα παίζει σε περίπου 350 ματς και κατακτά τέσσερα πρωταθλήματα (1954-55', 1956-'57, 1958-'59, 1961-'62) και ένα ευρωπαϊκό (1962-'63).
Η ποδοσφαιρική του πορεία έκλεισε στην Τορίνο τη σεζόν 1966-1967.
Την αγαπημένη του Μίλαν, την υπηρέτησε και ως προπονητής δύο φορές (1973-1974, 2001). Επίσης έχει προπονήσει Φότζια, Τερνάνα, Πάρμα, εθνική Ιταλίας (βοηθός προπονητή), Ιταλία U-21 και Παραγουάη. Με την τελευταία έκλεισε κι ο κύκλος του ως προπονητής το 2002.
Τη σκυτάλη την είχε πάρει προ πολλού ο γιος του Πάολο Μαλντίνι και τώρα τα εγγόνια του Κριστιάν και Ντάνιελ καλούνται να συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας και να παίξουν με την φανέλα των «ροσονέρι».

Το ματς στο Μιλάνο, όπου ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί 3-1:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα