Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3

Φώτης Καρακούσης
Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3

bet365

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Βέροιας και σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα από τις 18 Ιανουαρίου, παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο μέρος και δείχνοντας να κάνει νέα αρχή!

Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και την μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκης, οι φίλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν πως και πως έναν αγώνα στον οποίο η ομάδα τους θα έδειχνε μέσα στο γήπεδο, όσα είχε δείξει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Την είδαν να αποκλείεται από το Κύπελλο, την είδαν να χάνει ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες για το πρωτάθλημα και σήμερα στην Βέροια την είδαν μετά από καιρό να παίζει πάλι όμορφο ποδόσφαιρο και να κερδίζει με 3-1 την «βασίλισσα του βορρά».

Ο... δικέφαλος του βορρά για ένα ημίχρονο θύμισε τον καλό ΠΑΟΚ της αρχής του μαραθωνίου. Με πρέσινγκ στον χώρο του κέντρου, με ωραίες ενέργειες και με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη έφτασαν με άνεση στη νίκη, κάνοντας μάλιστα και συντήρηση δυνάμεων, καθώς στο δεύτερο μέρος απλά κράτησαν με ευκολία το σκορ, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς.

Η Βέροια από την άλλη με την σημερινή της ήττα, έχασε σχεδόν κάθε ευκαιρία που είχε να προλάβει τα πλέι οφ, κάτι που έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολο. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τους αντιπάλους τους και όταν το έκαναν στο δεύτερο ήταν πλέον αργά.

Τέλειωσε στο πρώτο μέρος

Όπως αναφέραμε στο ξεκίνημα, ο αγώνας κράτησε όσο το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές και να δώσει τέλος στο ματς. Η αρχή έγινε στο 10' με τον Σκόνδρα να βγάζει την σέντρα και τον Περέιρα να μπαίνει ως κρυφός φορ και να ανοίγει το σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στην καλή της στιγμή στο 14' ο Ιτάνζ νίκησε τον Νέτο στο φάουλ που επιχείρησε.

'Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέβαζε και στο 28' κατάφερε να κάνει το 0-2. Δράστης ο Βίτορ που θυμήθηκε τον καλό του εαυτό στο σκοράρισμα στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα μετά από κόρνερ του Περέιρα. Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν σταμάτησαν εκεί και στο 42' ουσιαστικά έδωσαν τέλος στο ματς με τον Σκόνδρα να κάνει μια ακόμα ωραία σέντρα και τον Νομπόα με απευθείας σουτ να κάνει το 0-2.

Συντήρηση στο δεύτερο και χαλαρή νίκη

Στην επανάληψη η Βέροια είχε τον έλεγχο, με τον ΠΑΟΚ να κάθεται πίσω και ουσιαστικά να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Οι γηπεδούχοι πίεσαν θέλοντας να μπουν στο ματς, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-3 με τον Ντουμίτρου στο 61'. Ένα εξαιρετικό γκολ, το οποίο όμως δεν έφτανε για να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα του, καθώς στην συνέχεια η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν πιο κλειστή κρατώντας με χαρακτηριστική άνεση το 1-3 και τη νίκη.

Man of the match: Πολύ καλός ο Περέιρα, ουσιαστικός ο Νομπόα, αλλά για καλύτερο παίκτη θα βάλουμε τον Σκόνδρα. Με δύο ασίστ και συνολικά καλή εμφάνιση δεν άφησε να φανεί η απουσία του Ρατς στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η Βέροια του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν τραγικά στο ματς και με εξαίρεση ένα φάουλ του Νέτο δεν απείλησαν καθόλου τον αντίπαλό τους σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουν κάτι για να έχουν έστω και λίγες ελπίδες για τετράδα.

Στο ύψος του: Αφού καλύτερο βάλαμε τον Σκόνδρα στο ύψος του θα μπει ο Περέιρα με τον Αργεντίνο να έχει ένα γκολ μια ασίστ και συνολικά πολύ γεμάτη παρουσία μετά από καιρό.

Η γκάφα: Η γκάφα έγινε στο 3-0 με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Βέροιας να κοιτάζει τον Νομπόα να κάνει ανενόχλητος το σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους.

Το στραγάλι: Όταν σε ένα τέτοιο ματς που μόνο σκληρό δεν το έλεγες, βγάζεις 9 κίτρινες, κάτι έχεις κάνει λάθος. Ο Κουτσιαύτης δεν μπορούμε να πούμε πως διαμόρφωσε το ματς, αλλά όντως οι κάρτες αυτές ήταν πολλές. Δύο φορές έγινε και λάθος σε οφσάιντ που δόθηκαν εναντίον παικτών του ΠΑΟΚ και τα οποία δεν ήταν, αλλά σε αυτό φταίνε οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά από καιρό έπαιξε ως ΠΑΟΚ και πήρε μια εύκολη νίκη που τόσο του έλειψε τους προηγούμενους μήνες. Ο... δικέφαλος του βορρά μπήκε μέσα με τσαμπουκά και έδειξε στον αντίπαλό του πως ήταν το αφεντικό. Αν το έκανε και σε προηγούμενα ματς θα ήταν μέσα στους στόχους του, δεν το έκανε όμως και σε αυτό φταίει ο ίδιος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Παπαγιαννόπουλος (90'+2' Πούγγουρας), Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης (84' Κίτσιου), Νομπόα, Κάτσε, Γκολάσα, Μα'κ (81' Πόζογλου), Περέιρα

Βέροια: Τζινάρ, Όστοιτς, Ραούλ Μπράβο, Βέρζτος, Νέτο, Τάτος (53' Κάμπορα), Μπατιόν, Ντουμίτρου, Μπεν (73' Γεωργιάδης), Μπαρκάν (53' Ναζλίδης), Βεργώνης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα