Πετρόπουλος: «Ο ΟΦΗ θα... έσκαγε, καλύτερα να πέσει» (pics)

Πετρόπουλος: «Ο ΟΦΗ θα... έσκαγε, καλύτερα να πέσει» (pics)

Πετρόπουλος: «Ο ΟΦΗ θα... έσκαγε, καλύτερα να πέσει» (pics)

bet365

Ο «ωραίος» τύπος Γκατούζο, οι... κάλτσες, η «βόμβα» που ήταν να σκάσει και όλη η ιστορία του ΟΦΗ στο gazzetta.gr, μέσα από τα μάτια του Αντώνη Πετρόπουλου.

Γύρισε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι, με στόχο να βοηθήσει τη ομάδα, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε. Ο λόγος για τον Αντώνη Πετρόπουλο, που μετά από 6 μήνες αποφάσισε να φύγει από το Ηράκλειο και ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που... είδε τι ερχόταν.

Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο έμπειρος επιθετικός αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από της μαύρη αυτή σελίδα στην Ιστορία του συλλόγου της Κρήτης, όπως τις... κάλτσες που έψαχνε ο Γκατούζο, μέχρι το καταστροφικό αδιέξοδο που πλησίαζε, ενώ χαρακτηρίζει μοναδική λύση τον δρόμο της κάθαρσης.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον «τεράστιο» Γκατούζο, τόσο ως προπονητή, όσο και σαν άνθρωπο, αποκαλύπτοντας πως είναι ωραίος τύπος, ενώ τόνισε επίσης πως, αν οι συνθήκες του το επέτρεπαν, θα είχε παρουσιάσει σπουδαίο έργο.

Ήσουν ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα στον ΟΦΗ. Έβλεπες κάτι να έρχεται ή ξέρατε πως θα σκάσει;

Εγώ καταρχάς ήμουν και ο πρώτος που ήρθε. Το καλοκαίρι όλα έμοιαζαν πολύ καλά, η ομάδα παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε, με την διοίκηση Πουλινάκη είχε καταφέρει, πρώτα να σωθεί και στην 2η σεζόν του να κάνει εκπληκτική πορεία, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα στην 6η θέση, ενώ έφτασε κι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πήγα λοιπόν σε μία ομάδα όπου είχα φίλους, με στόχο να βοηθήσω με την εμπειρία μου. Όταν όμως έχεις τόσα προβλήματα, δεν μπορείς να προσφέρεις. Ήρθε μία τεράστια προσωπικότητα, η οποία είχε όρεξη και μεράκι. Φυσικά μιλάω για τον Γκατούζο. Αλλά όταν είσαι προπονητής και πρέπει να ασχολείσαι με ότι μπορείς να φανταστείς πέρα από την δουλειά σου, τότε πως να παράγεις έργο; Όταν πρέπει να ψάχνεις από τις κάλτσες που θα φορέσουν οι παίκτες, μέχρι να... τσοντάρεις λεφτά για να κλείσεις ξενοδοχείο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Ξέραμε όλοι που ήμασταν, με τα καλά και τα κακά που υπήρχαν και ήταν επιλογή μας να το παλέψουμε. Όλοι δώσαμε ότι είχαμε, κάναμε όση υπομονή είχαμε, αλλά κι αυτή κάποια στιγμή εξαντλείται. Για άλλους λίγο νωρίτερα, για άλλους λίγο αργότερα.

Ο ΟΦΗ... έσκασε μόλις αποχώρησε από το «τιμόνι» του ο Πουλινάκης. Αυτό έπαιξε ρόλο ή απλά έγινε ότι ήταν να γίνει;

Πιστεύω πως ήταν να γίνει. Βέβαια, η φυγή του σίγουρα επίσπευσε όλα αυτά που έγιναν, αλλά δεν θα άλλαζε κάτι. Ίσως να μην είχαν γίνει τόσο απότομα, αλλά δεν θα είχε αποφευχθεί με τίποτα όλο αυτό. Ο Πουλινάκης έκανε μεγάλη προσπάθεια, είχε επιτυχίες, αλλά όσο κι αν το πάλευε, δεν θα μπορούσε να αποφύγει την καταστροφή. Άμα δεν υπάρχει μία δυνατή διοίκηση, με έναν αρχηγό που να αποφασίζει, τότε δουλειά δε γίνεται. Έναν άνθρωπο όπως ήταν ο Βελλής στον Απόλλωνα, όπως είναι ο Σπανός στον Ατρόμητο...

Υπάρχει σωτηρία για τον ΟΦΗ ή θα πρέπει να αποδεχτεί την κατάσταση και να ακολουθήσει τον δρόμο της κάθαρσης;

Τα έζησα και με την ΑΕΚ, ξέρω πως αυτά τα πράγματα για τον κόσμο δεν είναι ευχάριστα. Παρόλα αυτά, το ιδανικό για τον σύλλογο είναι ο δρόμος της κάθαρσης. Καλύτερα να πας στην Γ' Εθνική, να ξεμπερδέψεις και να επιστρέψεις δυνατός. Άλλωστε, ο ΟΦΗ έχει τεράστια δυναμική, ακόμα κι αν πέσει δε θα χαθεί. Είναι μαγαζί γωνία, αν φύγουν από την πλάτη του συλλόγου τα χρέη, σίγουρα θα βρεθούν άνθρωποι πρόθυμοι να επενδύσουν σε αυτόν και να τον φέρουν ξανά στα μεγάλα σαλόνια. Έχει τρομερό κόσμο, δεν πρόκειται να μην τα καταφέρει η ομάδα, ότι και να γίνει θα τον βρει τον δρόμο της.

Τι... γεύση σου έχει μείνει από την συνεργασία σου με τον Γκατούζο;

Είναι τελειομανής, κάτι που είναι και λογικό. Όταν έχεις δουλέψει χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο, όταν μαθαίνεις σε συνθήκες μίας ομάδας όπως η Μίλαν, τότε πως να μην τα θέλεις όλα τέλεια; Είχε φέρει και ωραίο τιμ, πραγματικά πιστεύω σε αυτόν, θα μπορούσε να προσφέρει έργο αν του... έλυναν τα χέρια. Και φυσικά, όπως φαίνεται και από έξω, έχει νοοτροπία μαχητή μαι εκρηκτικό ταμπεραμέντο! Γι αυτό ανέλαβε τον ΟΦΗ το καλοκαίρι, παρόλο που ήξερε ένα σημαντικό μέρος των προβλημάτων που υπήρχαν και θα συναντούσε.

Μπορεί στις προπονήσεις να είναι αυστηρός, όπως και όσο πρέπει, όμως έξω είναι ωραίος τύπος, ευγενέστατος και πολύ ευχάριστος, πιο φιλικός από ότι θα περίμενες από έναν άνθρωπο με τέτοιες εμπειρίες και παραστάσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα