Πανιώνιος - Καλλονή 0-2

Νίκος Τσιώκος
Πανιώνιος - Καλλονή 0-2

bet365

Ο Πανιώνιος ήταν... ανεβασμένος από την κλήση του Τασουλή στην Εθνική, ωστόσο η Καλλονή έκλεψε την παράσταση στη Νέα Σμύρνη, νικώντας 2-0 με τα γκολ του Κεϊτά και του Χουάνμα!

Με Θεοδωρίδη στον πάγκο η Καλλονή

Ο Γιάννης Ματζουράκης τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα μέρες από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, μετά τα όσα έγιναν στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής, και χρέη προπονητή εκτέλεσε ο άμεσος συνεργάτης του, Θαλής Θεοδωρίδης.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πανιώνιο ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Πάνος δεξιά στην άμυνα, ο Τασουλής αριστερά και στα στόπερ οι Γκέζος, Οικονόμου. Αμυντικά χαφ οι Μητρόπουλος, Σιώπης και μπροστά τους οι Μπουμάλ, Φούντας, Κολοβός. Στην κορυφή ο Γιάννου.

Για την Καλλονή ο Χογκ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Αντέγιο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Πιπίνη το αριστερό και τους Αναστασιάδη, Βαλιό να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Στεφάνοβιτς, Καλτσάς και μπροστά τους οι Μίνγκας, Λεοζίνιο, Ναβάρο. Μοναδικός προωθημένος ο Χουάνμα.

Ο Πανιώνιος τις ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι η Καλλονή

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, ήταν καλύτερος της Καλλονής και είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα από το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 3' ο Φούντας έδωσε ωραία αριστερά στον Σιώπη, που έκανε το πλασέ, με τον Χογκ να αποκρούει, ενώ του σουτ του Πάνου έξω από την περιοχή στο 9' μάζεψε ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Μυτιλήνης πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει τους «κυανέρυθρους», όμως δεν μπορούσε να βρει δρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου. Στην πρώτη φάση που το έκανε αυτό στο 27' κέρδισε και πέναλτι. Ο Γκέζος ανέτρεψε τον Χουάνμα μέσα στην περιοχή, φάνηκε να υπάρχει παράβαση και ο Βοσκάκης έδειξε την άσπρη βούλα.

Από εκεί, ωστόσο, ο Λεοζίνιο αστόχησε στο 28', αφού ο Παπαδόπουλος έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου επέμβη και στο σουτ του Βραζιλιάνου δύο λεπτά αργότερα, ενώ στη συνέχεια, οι Νεοσμυρνιώτες θα μπορούσαν να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο 36' ο Χογκ έχασε τον Γιάννου, που έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αναστασιάδης απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή και τρία λεπτά αργότερα ο Μητρόπουλος δεν μπόρεσε να πιάσει από κοντά την κεφαλιά στη σέντρα του Πάνου από δεξιά. Βέβαια, η μεγαλύτερη φάση για τον Ιστορικό ήταν στο 41'.

Το σουτ του Φούντα από αριστερά έξω από την περιοχή απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ ο Χογκ. Από την εκτέλεση αυτού, ο Γιάννου έκανε νέο σουτ στο δεύτερο δοκάρι, με τον γκολκίπερ της ΑΕΛΚ να αποκρούει αρχικά και την μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκών.

Ίδιο σκηνικό, γκολ οι φιλοξενούμενοι

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τον Πανιώνιο να πιέζει για το γκολ και την Καλλονή να παίζει κυρίως παθητικό ρόλο. Στο 50' ο Φούντας αστόχησε δις αρχικά με σουτ και στη συνέχεια με κοντινή κεφαλιά, ενώ αυτό του ίδιου παίκτη δύο λεπτά αργότερα κατέληξε στην αγκαλιά του Χογκ.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σταμάτησε και τον Γιάννου στο 56', ενώ στο 64' ο Φούντας έδωσε ωραία κάθετη πάσα στον Γιάννου, που έκανε το πλασέ με τον εξαιρετικό σήμερα Χογκ να το... βγάζει και αυτό. Όμως, η ομάδα που σημείωσε τέρμα ήταν η Καλλονή στο 66'. Η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε στην κούρσα του Κεϊτά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και πλάσαρε ιδανικά τον Παπαδόπουλο για να ανοίξει το σκορ.

Το... κλείδωσε ο Χουάνμα

Αυτό έδειξε να βάζει δύσκολα στον Πανιώνιο, με την Καλλονή να δείχνει πως ελέγχει το ματς στο τελευταίο 15λεπτο. Μάλιστα, στο 78' θα μπορούσε να... κλειδώσει τη νίκη, αλλά ο Μητρόπουλος έβαλε ωραία την προβολή στον Χουάνμα.

Ωστόσο, ο φορ του συλλόγου της Λέσβου πήρε το... αίμα του πίσω στο 81', όταν έφυγε στην κόντρα χωρίς να είναι σε θέση οφσάιντ και κρέμασε τον Παπαδόπουλο για να διαμορφώσει το τελικό 0-2. Έτσι, η ΑΕΛΚ έφυγε από τη Νέα Σμύρνη μ' ένα σημαντικό «διπλό» το οποίο την έφερε στην τρίτη θέση μπροστά από τη Βέροια.

Man of the match: Ο Άντριου Χογκ. Ο Μαλτέζος γκολκίπερ χρειάστηκε πολλές φορές να επέμβει και με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθια την Καλλονή.

Αδύναμος κρίκος: Πολύ κακός επιθετικά ο Πανιώνος. Στους «κυανέρυθρους» έλειψε το γκολ, αφού υπήρχαν οι φάσεις.

Στο ύψος του: Με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Κεϊτά άλλαξε τα πάντα για την Καλλονή, ενώ την έβαλε και μπροστά στο σκορ, ενώ ο Χουάνμα... κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του με υπέροχο πλασέ. Από πλευράς Πανιωνίου, καλό παιχνίδι έκανε ο Φούντας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γκέζος στο 27', όταν ανέτρεψε τον Χουάνμα στην περιοχή. Ευτυχώς για την ομάδα του δεν το πλήρωσε.

Το στραγάλι: Σωστή η υπόδειξη του Βοσκάκη στο 27', καθώς φαίνεται να υπάρχει παράβαση του Γκέζου στον Χουάνμα. Από εκεί και πέρα, ο ρέφερι από το Ρέθυμνο θα μπορούσε να δώσει μερικές ακόμα κίτρινες κάρτες.

Το ταμείο του Gazzetta: Τελικό σκορ στη Νέα Σμύρνη 0-2. Νίκη για την Καλλονή, που είχε σε πολύ καλή μέρα τον Άντριου Χογκ. Χάρη στις επεμβάσεις του και στη δυστοκία των παικτών του Πανιωνίου η ΑΕΛΚ κράτησε το μηδέν στην άμυνα, ενώ ήταν αποτελεσματική στην επίθεση για να φύγει με μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία είναι η πρώτη μακριά από τη Μυτιλήνη και τη φέρνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Ν. Παπαδόπουλος, Μ. Γκέζος, Οικονόμου, Γιάννου, Σιώπης (72' Ιμπαγάσα), Πάνος, Μπουμάλ (86' Μασούρας), Τασουλής, Μητρόπουλος, Φούντας, Κολοβός.

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο (73' Καμαρά), Χουάνμα (82' Μπαρέρα), Στεφάνοβιτς, Μίνγκας (61' Κεϊτά).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα