Σάλκε - Μπάγερν 1-1

Σάλκε - Μπάγερν 1-1

bet365

Η Μπάγερν παρουσιάστηκε... διπρόσωπη, δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς και στο τέλος το πλήρωσε (1-1 με Σάλκε).

Πέρυσι η πρώτη απώλεια βαθμών είχε έρθει την 4η αγωνιστική (1-1 με Φράιμπουργκ). Φέτος, λίγο νωρίτερα και μάλιστα σε ένα γήπεδο, που τα τελευταία χρόνια είχε εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα της Μπάγερν. Οι Βαυαροί εμφανίστηκαν… διπρόσωποι, δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσαν στο δεύτερο, μένοντας στο 1-1 με τη Σάλκε.

Ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε ντεμπούτο στο κέντρο της άμυνας και έδωσε σταθερότητα, όμως για ακόμη μία φορά φάνηκε ότι οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο. Στα 5λεπτο είχαν χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες με Μίλερ (4’) και Λεβαντόφσκι (5’) και στο 10’ πήραν κεφάλι στο σκορ με το πρώτο γκολ του Πολωνού.

Η φάση ξεκίνησε από τον Ρόντε, που έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Λεβαντόφσκι, πριν ο τελευταίος κάνει το 0-1. Όλα έδειχναν ότι για ακόμη μία σεζόν η Μπάγερν θα φύγει με εύκολη νίκη από την «Βέλτινς Αρένα», καθώς η εικόνα των γηπεδούχων ήταν απογοητευτική. Ο Σακίρι (21’) είχε ακόμη μία καλή στιγμή για τους Βαυαρούς, που δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον ρυθμό τους και να τελειώσουν το παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη στιγμή για τους μπλε ήρθε στο 41’ μετά από λάθος του Νόιερ, που βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή, όμως το μακρινό σουτ του Αϊχάν δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κέλερ μπήκαν πιο αποφασισμένοι. Ανέβασαν ρυθμό και απείλησαν για πρώτη φορά με αξιώσεις τον Νόιερ στο 53’ με κεφαλιά του Ντράξλερ. Εκείνοι που απογοήτευσαν ήταν οι φιλοξενούμενοι, που δεν κατάφεραν να βγάλουν τους ωραίους αυτοματισμούς του πρώτου ημιχρόνου και μοιραία δέχθηκαν την ισοφάριση. Στο 62’ ο Ντάντε δεν κατάφερε να διώξει και ο Αλόνσο έστειλε την μπάλα πάνω στον Χέβεντες, που έφερε το ματς στα ίσα. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο της Σάλκε επί της Μπάγερν εντός έδρας μετά από 354 ολόκληρα λεπτά!

Οι παίκτες της Μπάγερν διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, όμως οι δύο παίκτες ήταν πολύ κοντά και μάλλον ο διαιτητής Φριτς πήρε τη σωστή απόφαση. Η συνέχεια βρήκε τους Τσούπο-Μότινγκ (65’) και Λεβαντόφσκι (66’), πριν ο Σακίρι χάσει την καλύτερη ευκαιρία στο 72’. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν την κατοχή μέχρι το τέλος, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Φέρμαν, με το 1-1 να παραμένει.

Σάλκε (Γιενς Κέλερ): Φέρμαν, Χέβεντες, Μάτιπ, Σαντάνα (81' Φουκς), Αϊχάν (76' Αόγκο), Χέγκερ, Κίρκοφ (40' Νοϊστέντερ), Μάιερ, Σαμ, Ντράξλερ, Τσούπο-Μότινγκ

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Μπόατενγκ (60' Ντάντε), Μπαντσούμπερ, Τσάμπι Αλόνσο (68' Χόιμπιεργκ), Λαμ, Αλάμπα, Ρόντε, Γκέτσε (57' Μπερνάτ), Σακίρι, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα