Εβερτον - Αρσεναλ 2-2

Εβερτον - Αρσεναλ 2-2

bet365

Μία Αρσεναλ με δύο πρόσωπα, επέτρεψε στην Εβερτον να κάνει ό,τι θέλει στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη γύρισε το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε 2-2.

Οπως και στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (2-1), η ομάδα του Βενγκέρ χρειάστηκε να φτάσει το ρολόι στο 90' για να πάρει αποτέλεσμα. Οι Gunners έδειξαν το καλό τους πρόσωπο μόνο στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Εβερτον, η οποία έκανε πάρτι στο πρώτο και προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Ράμσεϊ σκόραρε ξανά και ο Ζιρού -που άλλαξε την εικόνα του ματς- χάρισε τον βαθμό σε μία πολύ δύσκολη έδρα στους Λονδρέζους που απέφυγαν την ήττα. Τα Ζαχαρωτά δεν κατάφεραν να πάρουν τρίποντο για δεύτερη σερί αγωνιστική από winning position και έχουν 2x2 ισοπαλίες.

Πέντε αλλαγές έκανε ο Βενγκέρ σε σχέση με την 11άδα της πρώτης αγωνιστικής και ίσως αυτό να ήταν κάτι που έπαιξε τον ρόλο του στο πρώτο κομμάτι του ματς. Η Εβερτον με εξαιρετικό passing game ήταν η κυρίαρχος του ματς και αυτό δεν άργησε να φανεί και στον πίνακα του σκορ αν και στο 15' το λάθος του Κόουλμαν λίγο έλειψε να στοιχίσει, όμως το πλασέ με τη μία από τον Τσάμπερλεϊν πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπάρι έκανε καταπληκτική σέντρα για τον Κόουλμαν που έφυγε από πίσω και με κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Σέζνι (1-0).

Μέχρι οι Λονδρέζοι να συνέλθουν βρέθηκαν κοντά στο να δεχθούν αμέσως και δεύτερο γκολ όμως ο Μιραλάς που έφυγε μόνος του στο 22' σούταρε άουτ υπό την πίεση του ξανά βασικού Τσέιμπερς. Ο Βέγλος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που είχε και την επόμενη καλή φάση για την Εβερτον, με το φάουλ του να περνά λίγο έξω από την εστία του Σέζνι. Τελικά το δεύτερο γκολ για τα Ζαχαρωτά ήρθε πριν το ημίχρονο. Ο Λουκάνου παρέσυρε δύο αντιπάλους στο πέρασμά του δείχνοντας για ποιο λόγο δαπανήθηκαν 35 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί και έδωσε στον Νέισμιθ, που από καθαρή θέση οφσάιντ έκανε το 2-0.

Στο ημίχρονο ο Βενγκέρ έκανε την κίνηση που έκρινε την εξέλιξη του ματς βγάζοντας τον Αλέξις Σάντσες τον οποίο είχε τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης και βάζοντας τον natural striker, Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος, χρειάστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να τον νιώσει η άμυνα της Εβερτον αφού στο 46' μετά την τρομερή πάσα του Τσάμπερλεϊν έκανε το βολέ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Η Αρσεναλ είχε εμφανώς την κατοχή, όμως οι γηπεδούχοι με αποφασιστικότητα και ταχύτητα στην άμυνα έδειχναν ότι μπορούν να αντέξουν για πολλά λεπτά υπό πίεση. Ειδικά αφού ο Ζιρού σούταρε άουτ στο 67' και στο 69' νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Χάουαρντ, όλα έδειχναν να είναι διαδικαστικά στο ματς. Ομως δεν ήταν.

Για το τελευταίο 20λεπτο ο Βενγκέρ έβαλε Καθόρλα και Κάμπελ και δικαιώθηκε. Στο 83' ο Ισπανός έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και συρτή σέντρα και ο Ράμσεϊ βγήκε πρώτος στη μπάλα για να μειώσει σε 2-1 σε κενό τέρμα. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά στις κινήσεις των παικτών της Εβερτον χάθηκε και τελικά πλήρωσαν την οπισθοχώρησή τους με τον χειρότερο τρόπο. Στο 90' ο Μονρεάλ έκανε σέντρα από αριστερά και ο Ζιρού πήρε και με τη βούλα τον τίτλο του MVP αφού χωρίς να πηδήξει πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Γιαγκιέλκα, Μπέινς, Ντιστέν, Κόλεμαν, Πίενααρ (9' Οσμαν), Μπάρι, ΜακΚάρθι, Νέισμιθ, Μιραλάς (85' Ατσού), Λουκάκου (76' ΜακΓκίντι).

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεζάκερ, Τσέιμπερς, Ντεμπουσί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Γουίλσιρ (74' Καθόρλα), Ράμσεϊ, Οζίλ, Σάντσες (46' Ζιρού), Τσάμπερλεϊν (74' Κάμπελ).

Διαιτητής: Κέβιν Φρεντ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα