Γουέστ Χαμ - Τότεναμ 0-1

Gazzetta team
Γουέστ Χαμ - Τότεναμ 0-1

bet365

Ντεμπούτο-όνειρο για τον Ντάιερ, που με γκολ στο 90+3' έδωσε τη νίκη στην Τότεναμ (1-0 την Γουέστ Χαμ). Στο 2-2 έμεινε στο Λέστερ η Έβερτον, νίκες για Χαλ, Βίλα.

Ντεμπούτο για τον Ποκετίνο στον πάγκο της Τότεναμ και νίκη για τα σπιρούνια. Και τι νίκη. Η Τότεναμ έμεινε με 10 παίκτες μόλις από το 29’, όμως παρά την πίεση κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να «χτυπήσει» στο τέλος. Για να γίνει αυτό, όμως, έπρεπε ο Νομπλ να χάσει πέναλτι για την Γουέστ Χαμ, ο Κόλινς να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη στο 63’ και ο Ντάιερ να κάνει το ντεμπούτο των ονείρων του. Ο 20χρονος Άγγλος αμυντικός σκόραρε στις καθυστερήσεις και η Τότεναμ ξεκίνησε με το δεξί.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και είχαν τον έλεγχο. Ο Αντεμπαγιόρ, όμως, έμοιαζε πολύ μόνος στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες με τους Βαζ Τε (22’) και Κουγιατέ (25’). Στο 29’ ο Φόι έδωσε σωστά το πέναλτι σε χέρι του Νότον μετά το σουτ του Νόλαν, όμως ανεξήγητα απέβαλε τον αμυντικό της Τότεναμ. Ο Νομπλ έστειλε την μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα, όμως οι γηπεδούχοι με παίκτη παραπάνω πίεσαν. Ο Βαζ Τε (36’, 41’) δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν χρόνο.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, με τη μόνη διαφορά ότι η είσοδος του Τάουνσεντ ζωντάνεψε την επίθεση της Τότεναμ, ενώ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 63’, όταν ο Κόλινς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ντάουνινγκ (53’) είχε χάσει την καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, που μετά το 63’ οπισθοχώρησαν και πάλι. Τάουνσεντ (70’) και Νομπλ (73’) είχαν καλές ευκαιρίες, με το παιχνίδι να ανοίγει και τον Γιορίς να σώζει την Τότεναμ στο 87’ στο τετ α τετ με τον Ντάουνινγκ. Αφού η Γουέστ Χαμ δεν έβαλε και τότε το γκολ η μπάλα την τιμώρησε, με τον Κέιν να βγάζει πανέμορφη ασίστ και τον Ντάιερ να κάνει το τελικό 0-1 στο 90+3’!

Γουέστ Χαμ (Σαμ Άλαρνταϊς): Αντριάν, Κρέσγουελ, Ριντ, Κόλινς, Ο'Μπράιεν (62' Ντεμέλ), Νομπλ, Κουγιατέ, Νόλαν, Ντάουνινγκ, Βαζ Τε (68' Ντιαμέ), Κόουλ (81' Βαλένσια)

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Ρόουζ, Ντάιερ, Καμπούλ, Νότον, Καπού, Μπενταλέμπ, Έρικσεν, Λαμέλα (61' Χόλτμπι), Λένον (61' Τάουνσεντ), Αντεμπαγιόρ (83' Κέιν)

Ο «χρυσός» βαθμός της 10ετίας
Επειτα από απουσία 10 ετών, η Λέστερ επέστρεψε στα σαλόνια, κλέβοντας λίγο πριν το φινάλε και τον πρώτο βαθμό της. Υποδεχόμενη την Εβερτον πήρε τον πόντο στο 86’, με τον Γουντς να έρχεται από τον πάγκο και να διαμορφώνει το τελικό 2-2. Οι νεοφώτιστοι επέστρεψαν δύο φορές στο σκορ, καθώς τα Ζαχαρωτά που έλεγχαν το ματς και κανείς δεν περίμενε ότι δεν θα το έπαιρναν, είχαν προηγηθεί με το εκπληκτικό φαλτσαριστό του ΜακΓκίντι (20’) και τον Νέισμιθ (45’). Ο Ουγιόα (22’) με το παρθενικό τέρμα του στην Premier League είχε κάνει ενδιάμεσα το 1-1. Κάπως έτσι αυτό έγινε το πέμπτο διαδοχικό μεταξύ τους στο Λέστερ που έληξε ισόπαλο, ενώ η Εβερτον έμεινε με μόλις δύο νίκες στα 12 τελευταία εναρκτήρια παιχνίδια της.

Καλό Δεκέμβριο(;) για Ρέιντζερς
Η ΚΠΡ μπορεί να επέστρεψε άμεσα στην μεγάλη κατηγορία, αλλά το ξεκίνημα της θύμισε την προπερσινή καταστροφική σεζόν της. Τότε που για να κάνει την πρώτη νίκη της, έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο. Τούτη τη φορά μάλιστα η ήττα εντός έδρας (1-0) ήρθε από τη Χαλ, με την οποία ποτέ δεν είχε ανταμώσει στο παρελθόν στην Premier League. Η κεφαλιά του Τσέστερ (52’) ήταν εκείνη που έκρινε το ματς για τους Τίγρεις που απειλήθηκαν αλλά άντεξαν στην πίεση.

Από Πρωτοχρονιά… στης Παναγίας
Μία μόλις ημέρα μετά τον 15Αύγουστο η Αστον Βίλα θυμήθηκε ότι είχε να νικήσει εκτός έδρας από την 1η ημέρα του 2014. Αφού λοιπόν πέρασε τόσος καιρός οι Χωριάτες είπαν να ξεκινήσουν τη σεζόν με επιτυχημένο πέρασμα από τη Στόουκ (1-0). Ηρωας των φιλοξενούμενων ήταν ο Βάιμαν (50’) το δυνατό σουτ του οποίου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπέγκοβιτς.

Ο Μπεραΐνο δεν ήταν αρκετός
Το πρόσφατο παρελθόν της Μπρομ με τη Σάντερλαντ ήταν υπέροχο για την πρώτη. Στα προηγούμενα πέντε μεταξύ τους στο «Χόθορνς» οι γηπεδούχοι μετρούσαν ισάριθμες νίκες, με τα γκολ να είναι εκπληκτικά υπέρ τους (13-1). Ο Μπεραΐνο έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρήσει αυτή τη μίνι εξαιρετική παράδοση για την ομάδα του. Οι Μαύρες Γάτες μπορεί να προηγήθηκαν με τον Κάτερμολ (5’) αλλά ο νεαρός επιθετικός με εύστοχο πέναλτι (42’) και ακόμα ένα τέρμα στο 74’ έκανε την ανατροπή. Ωστόσο, ο Λάσρσον λίγο πριν το φινάλε (85’) διαμόρφωσε το ισόπαλο 2-2, στερώντας και από τον νέο προπονητή της Μπρομ, Αλαν Ιρβαϊν το νικηφόρο ντεμπούτο του στην Premier League.


Περισσότερα σε λίγο...

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο (16/08)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι 1-2
(53' Ρούνεϊ - 28' Κι, 73' Σίγκουρντσον)

Λέστερ-Έβερτον 2-2
(22' Ουγιόα, 86' Γουντ - 20' ΜακΓκίντι, 45' Νέισμιθ)

ΚΠΡ-Χαλ 0-1
(52' Τσέστερ)

Στόουκ-Άστον Βίλα 0-1
(50' Βάιμαν)

Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ 2-2
(42' πεν., 74' Μπεραΐνο - 5' Κάτερμολ, 85' Λάρσον)

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 0-1
(90+3' Ντάιερ)

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή (17/08)

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον (15:30)
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα (18/08)

Μπέρνλι-Τσέλσι (22:00)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα