Κροατία - Μεξικό 1-3 (vid)

Κροατία - Μεξικό 1-3 (vid)

bet365

Στο Μεξικό έκανε και η ισοπαλία όμως με φοβερή εμφάνιση διέλυσε 3-1 την Κροατία στον «τελικό» του 1ου ομίλου και έκλεισε ραντεβού με την Ολλανδία στους «16».

Εκπληκτική ομάδα έχει στήσει ο Μιγκέλ Ερέρα και πλέον μπορεί να απολαύσει την επιτυχία της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου παρά την κριτική που έχει ακούσει για το κόλλημά του να βασίζεται σε παίκτες της εγχώριας λίγκας. Η «Τρι» θα έπαιρνε την πρόκριση και με ισοπαλία, όμως όταν οι Κροάτες ανοίχτηκαν έμοιαζαν σαν μικρή ομάδα απέναντι στους Μεξικάνους που μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν το σκορ 0-3 και βρέθηκαν μία ανάσα από το να κλείσουν τον όμιλο με «μηδέν» παθητικό. Η ομάδα από την κεντρική Αμερική είδε τον διαιτητή να μην δίνει καθαρό πέναλτι στο 0-0 και προς το τέλος του ματς, ήθελε ένα γκολ ακόμα για να αφήσει την Βραζιλία στην 2η θέση, όμως με όσα είδαμε σήμερα, αυτή που πρέπει να φοβάται είναι η Ολλανδία...

Οποιος είχε δει τα παιχνίδια των δύο ομάδων θα μπορούσε ακόμα και να ποντάρει στο ότι το πρώτο μέρος θα είναι σαν να μην έχει γίνει. Οι δύο αντίπαλοι διαχειρίστηκαν με πολλή προσοχή τα πρώτα 45 και με ελάχιστον ρίσκο ήταν επόμενο να είναι πολύ λίγες οι φάσεις. Και σε αυτές όμως το πάνω χέρι το είχε το Μεξικό. Στο 16' ο Ερέρα με αριστερή σουτάρα εκτός περιοχής λίγο έλειψε να γκρεμίσει το τέρμα στέλνοντας τη μπάλα στη συμβολή και τρία λεπτά μετά ο Περάλτα βρέθηκε μόνος του, προσπάθησε να κάνει την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Και μπορεί η Κροατία -που ήθελε μόνο νίκη- να είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως καθαρή φάση δεν έκανε ποτέ κόντρα σε μία σούπερ συμπαγή ομάδα που ήταν άριστη στην τακτική και είχε σε σωστή δόση το πάθος.

Το πρώτο κομμάτι της επανάληψης πέρασε όπως και το πρώτο μέρος και από εκείνο το σημείο και μετά ο τεχνικός της Κροατίας άρχισε να κάνει πιο επιθετικογενή την ομάδα του. Στο 58' έβγαλε τον μπακ, Βρσάλικο, και έβαλε τον playmaker Κόβατσιτς κάνοντας μπακ τον Πιάνιτς, όμως ο ομόλογός του, Ερέρα, δεν είχε σκοπό να κλειστεί και έβγαλε τον περιφερειακό, Ζιοβάνι Ντος Σάντος, και πέρασε τον Χαβιέρ Ερνάντες για να παίξει με δύο καθαρούς φορ. Οσο τα λεπτά περνούσαν γινόταν σαφές ότι το Μεξικό θα βρει χώρους. Και τους βρήκε.

Στο 64' το βολέ του Γκουαρδάδο... απέκρουσε με τα χέρια ο Σρνα, το πέναλτι δεν δόθηκε ποτέ, στο επόμενο λεπτό ο Τσόρλουκα έκοψε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά μετά από κόρνερ και η δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 72'. Μετά το κόρνερ του Ερέρα ο capitan, Ράφα Μάρκες, νίκησε στον αέρα τον Τσόρλουκα και με κεφαλιά τον Πλετίκοσα κάνοντας το 0-1 και γράφοντας ξανά ιστορία στη διοργάνωση. Η «Τρι» δεν άργησε να μετατρέψει το ματς σε πάρτι και στο 75' έγινε το 0-2. Μετά από ωραία κόντρα, ο Ερνάντες έδωσε δεξιά στον Περάλτα, εκείνος έκανε την παράλληλη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Γκουαρδάδο, ο οποίος με το αριστερό με τη μία νίκησε τον Πλετίκοσα!

Στο 78' ο Ρέμπιτς είδε τον Μορένο να κόβει πάνω στη γραμμή το πλασέ του και στο 82' το Μεξικό έβαλε και τρίτο γκολ με κεφαλιά του Ερνάντες μετά την πρώτη κεφαλιά του Ράφα Μάρκες προς τα πίσω (0-3). Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να σουλουπώσουν την εικόνα τους στο 87' και να στερήσουν από την αντίπαλό τους το τρίτο σερί clean sheet με πανέμορφο γκολ από τον Πέρισιτς ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το μαγικό τακουνάκι του Ράκιτιτς τελείωνοντας τη φάση με διαγώνιο σουτ. Στο 89' ο Ρέμπιτς έκανε ντροπιαστικό μαρκάρισμα με τις τάπες στον Πένια και είδε σωστά κόκκινη κάρτα.

MVP: Ράφα Μάρκες. Ο μεγάλος αρχηγός του Μεξικού ήταν για ακόμα ένα ματς ο καθοδηγητής της άμυνας και ολόκληρης της ομάδας, ενώ με δικό του γκολ ήρθε το πολύ σημαντικό προβάδισμα που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ηταν επίσης αυτός που έκανε την ασίστ -ξανά με κεφαλιά- για τον Ερνάντες που έγραψε 0-3 και σφράγισε την παρουσιά του με ένα ακόμα ρεκόρ. Εκτός από το ότι έχει γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που είναι αρχηγός σε τέσσερα σερί Mundial, έγινε ο πρώτος αμυντικός που σκοράρει σε τρία διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα.

POINT: Οι αλλαγές και η σούπερ επιθετική νοοτροπία της Κροατίας κυρίως μετά το 60'-65'. Ο Ερέρα απάντησε με την είσοδο του Ερνάντες στις κινήσεις του Κόβατς και το Μεξικό χωρίς κανέναν φόβο έκανε κομμάτια την άμυνα της Κροατίας με μία αποτελεσματική και 100% πειστική εμφάνιση.

STAT ATTACK: Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται από τη διάρκεια και τη φανέλα μέσα στα χρόνια. Αν αυτό ισχύει, το Μεξικό βρίσκεται σίγουρα μέσα σε αυτό το κλειστό κλαμπ, αφού πλέον μετρά 6 σερί παρουσίες σε τελική φάση Mundial και 6 σερί προκρίσεις από τη φάση των ομίλων. Μόνο μία ομάδα έχει κάνει κάτι ανάλογο σε αυτό το διάστημα. Η Βραζιλία.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Πέρα από γεγονός ότι το Μεξικό είναι από τις κορυφαίες ομάδες της φετινής διοργάνωσης, θα μπορούσε η πορεία του να είναι ακόμα καλύτερη και να είχε περάσει στους «16» ως πρώτο στην ισοβαθμία με την Βραζιλία. Για να συνέβαινε αυτό βέβαια θα έπρεπε ο... τυφλός βοηθός να μην είχε ακυρώσει δύο κανονικά γκολ στον αγώνα με το Καμερούν και να είχε δοθεί το πεντακάθαρο πέναλτι με την Κροατία στο 0-0.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Κροατία (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Βρσάλικο (58' Κόβατσιτς), Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς (74' Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ολιτς (69' Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς.

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Ροδρίγες, Μάρκες, Μορένο, Λαγιούν, Αγιλάρ, Βάσκες, Ερέρα, Γκουαρδάδο (84' Φαμπιάν), Ντος Σάντος (62' Χαβιέρ Ερνάντες), Περάλτα (79' Πένια).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Amor a la Mexicana...

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Τελευταία Νέα