Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

bet365

Η ομάδα του Πελεγκρίνι πέρασε από το Νιούκαστλ (0-2), έφτασε τις 6 σερί νίκες και βρέθηκε ξανά στην κορυφή της PL. Πολλές διαμαρτυρίες για το γκολ που ακυρώθηκε.

Σε εκπληκτική κατάσταση η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είναι ακόμα καλύτερη παρά την απουσία του Κουν Αγουέρο. Οι Citizens πήραν τεράστια νίκη στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ» με 0-2 και έγιναν η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει 6 σερί νίκες στην Premier League, όμως η φάση για την οποία έγινε η μεγαλύτερη συζήτηση ήταν το γκολ της Νιούκαστλ που δεν μέτρησε ποτέ και ενώ το σκορ ήταν 0-1. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι -με ματς περισσότερο- πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πάνω από την Αρσεναλ. Τζεκο, Νεγρέδο πέτυχαν τα γκολ.

Οι Πολίτες διανύουν περίοδο τρελής φόρμας και το έδειξαν αυτό πολύ νωρίς στο ματς. Στο 8' ο Σίλβα έβγαλε πολύ ωραία στα αριστερά στον Κολάροφ, ο Σέρβος έκανε την συρτή σέντρα και ο Τζέκο με πειστικό τελείωμα στον ουρανό των δικτύων έγραψε το 0-1 (5ο γκολ του Βόσνιου στην PL).

Η Νούκαστλ είχε καλή στιγμή με βολέ του Καμπάιγ από πλάγια και ένα λεπτό μετά έγινε η φάση του αγώνα. Ο Τιοτέ έπιασε τρομερό αριστερό εκτός περιοχής, η μπάλα πήγε με πολλά χιλιόμετρα κοντά στο παραθυράκι του Χαρτ, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από συνομιλία του ρέφερι με τον βοηθό. Το replay έδειξε κίνηση του Γκουφράν να αποφύγει τη μπάλα, σε μία απόφαση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τις Καρακάξες αλλά και κουβέντα για το αν όντως έπρεπε να ακυρωθεί. Στο κλείσιμο του πρώτου μέρους ο Σίλβα είχε σουτ άουτ στο 36'.

Ο Νεγρέδο απείλησε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για την Σίτι, όμως ο Κρουλ απέκρουσε με τα πόδια (56'), ο Χαρτ έβγαλε το μεκρινό σουτ του Καμπάιγ (58'), με τον Γάλλο χαφ να δοκιμάζει ξανά το πόδι του αλλά να μην βρίσκει στόχο (68'). Στο 70' χάθηκε μάλλον η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Χαρτ να λέει «όχι» στον Ρεμί αφού Κομπανί και Ζαμπαλέτα δεν κατάφεραν να κόψουν σέντρα από δεξιά!

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Νιούκαστλ βγήκε μαζικά στην επίθεση για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε τον βαθμό και έδωσε χώρους στην Σίτι. Στο 86' ο Φερναντίνιο είχε δοκάρι με κεφαλιά για το κλαμπ του Μάντσεστερ που έκλεισε το ματς δεύτερο γκολ. Ο Νεγρέδο έφυγε στην κόντρα, ο Κρουλ τον νίκησε στο τετ α τετ, όμως η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του Ισπανού φορ που στην κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να γράψει το τελικό 0-2 σφραγίζοντας μία τεράστια νίκη για την Σίτι.

Νιούκαστλ (Αλαν Πάρντιου): Κρουλ, Τέιλορ, Γιάνγκα-Ε' Μπίβα (82' Αϊνταρά), Γουίλιαμσον, Σαντόν, Καμπάιγ, Τιοτέ, Μούσα Σισοκό, Ανίτα (73' Παπίς Σισέ), Ρεμί, Γκουφράν (82' Μπεν Αρφά).

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Νασρί (79' Μίλνερ), Νταβίδ Σίλβα, Γιάγια Τουρέ (61' Χάβι Γκαρθία), Φερναντίνιο, Νεγρέδο, Τζέκο (52' Χεσούς Νάβας).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα