«Μάχες» σε Μόναχο και Κωνσταντινούπολη!

Θάνος Σαρρής
«Μάχες» σε Μόναχο και Κωνσταντινούπολη!

bet365

Παρότι κάποιες ομάδες έχουν την πολυτέλεια να πηγαίνουν... χαλαρές στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, άλλες καίγονται για νίκη, με το Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους και το Μπάγερν-Σίτι να ξεχωρίζουν.

1ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαχτάρ Ντόνετσκ

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά τη νέα εντός έδρας ήττα από την Έβερτον στο Ολντ Τράφορντ, αλλά ο Μιρτσέα Λουτσέσκου γνωρίζει καλά την αντίδραση που μπορεί να έχει ένα πληγωμένο θηρίο, τονίζοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Ο Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος είδε την ομάδα του να χάνει δύο συνεχόμενα ματς στην έδρα της για πρώτη φορά μετά το 2002, ενώ έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς σε 15 ματς, 14 λιγότερους από πέρυσι! Ο Σκωτσέζος ανέλαβε την ευθύνη και έθεσε στόχο να τερματίσει η ομάδα του αήττητη στον όμιλο. Κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει ο Καγκάβα, ενώ η Σαχτάρ, που έχει μπει σε πεδίοδο χειμερινής διακοπής στο πρωτάθλημά της, δεν έχει απουσίες.

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπάγερ Λεβερκούζεν

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Ντόρτμουντ στη Μπουντσελίγκα θέλει να περάσει και από το Ανοέτα, εκμεταλλευόμενη πιθανή απώλεια βαθμών της Σαχτάρ στο Ολντ Τράφορντ για να ανέβει στη δεύτερη θέση. Οι Σίντνεϊ Σαμ, Ρομπέρτο Χίλμπερτ και Αντρές Πάλοπ δεν αγωνίστηκαν απέναντι στην Μπορούσια, ενώ ο Στέφαν Ρέιναρτζ ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, αλλά είναι πιθανόν να επιστρέψει Από την άλλη, οι Βάσκοι έχουν μόλις έναν βαθμό, με τον προπονητή τους, Γιαγόμπα Αράσατε να τονίζει ότι θέλει να αποζημιώσει τους οπαδούς της ομάδα του. Η Λεβερκούζεν επιστρέφει για πρώτη φορά στην Ισπανία μετά την ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τη Μπαρτσελόνα.

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 (11-3)
2.Σαχτάρ Ντόνετσκ 8 (7-5)
3.Μπάγερ Λεβερκούζεν 7 (8-10)
4.Ρεάλ Σοσιεδάδ 1 (1-9)

2ος όμιλος

Κοπεγχάγη-Ρεάλ Μαδρίτης

Με τους Μερένγκες να έχουν συγκεντρώσει ήδη 13 βαθμούς, 7 περισσότερους από τη δεύτερη Γιουβέντους, το παιχνίδι της Δανίας έχει μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία για την γηπεδούχο, που ισοβαθμεί στους 4 βαθμούς με την Γαλατάσαραϊ. Ο Στάλε Σολμπάκεν εξέφρασε την ελπίδα του η Ρεάλ Μαδρίτης να μην είναι τόσο συγκεντρωμένη λόγω του ότι δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και στάθηκε στον περιορισμό των αντεπιθέσεών της. Η Κοπεγχάγη μπήκε στη χειμερινή διακοπή ούσα στη δεύτερη θέση μετά από έξι συνεχόμενες νίκες, δείχνοντας να ανακάμπτει. Ο Ρούρικ Γκίσλασον και ο Ντάνιελ Μπράατεν είναι αμφίβολοι. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλήρης και είναι πιθανόν να επιστρέψει και ο Ρονάλντο, που δεν έχει αγωνιστεί από τις 23 Νοεμβρίου.

Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους

Ματς με τεράστιο ενδιαφέρον στο «καυτό» Tουρκ Τέλεκομ Αρίνα. Για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, οι εκδηλώσεις του κόσμου δεν έχουν σημασία, με τον Ιταλό να τονίζει πεζά ότι «ποτέ δεν έχω δει τους οπαδούς να πετυχαίνουν γκολ»! Σε περίπτωση νίκης η Γαλατά ξεπερνά τη Γιούβε στη βαθμολογία και παίρνει την πρόκριση, με την «Γηραιά Κυρία» να μην δείχνει στην Ευρώπη τη σταθερότητα της Serie A και να μετρά μόλις μια νίκη με αντίπαλο την Κοπεγχάγη. Σε περίπτωση που περάσε νικηφόρα από την Πόλη, θα σημειώσει την 200ή της νίκη στην Ευρώπη. Ο Φελίπε Μέλο θέλει να εκδικηθεί τον Αντόνιο Κόντε που τον... ξαπόστειλε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ ο Κάρλος Τέβες, ο πρώτος φετινός σκόρερ των Τορινέζων στο Καμπιονάτο, έχει να σκοράρει στην Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2009, μετρώντας 13 ματς αφλογιστίας! H ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος πιτσιρικάς ήταν οπαδός της Γιουβέντους, μετρά 9 ματς χωρίς ήττα απέναντι σε αντίπαλο από την Ιταλία.

Βαθμολογία
1.Ρεάλ Μαδρίτης 13 (18-5)
2.Γιουβέντους 6 (9-8)
3.Γαλατάσαραϊ 4 (7-14)
4.Κοπεγχάγη 4 (4-11)

30ς όμιλος

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Ζόρζε Ζέσους προσπαθεί να κάνει τους παίκτες του να αγνοήσουν το ματς του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ και να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Γάλλους, διεκδικώντας τις όποιες ελπίδες προκρίσεις έχουν. Ο τεχνικός των «Αετών» παραδέχθηκε ότι στο Φάληρο η ομάδα του έχασε την μεγάλη ευκαιρία για να προκριθεί, τονίζοντας ότι άξιζε την ισοπαλία. «Αν κρίνουμε από την απόδοσή μας στην Ελλάδα, αξίζουμε περισσότερους βαθμούς σε αυτόν τον όμιλο», τόνισε. Η Μπενφίκα δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Όσκαρ Καρντόσο και τον Ρούμπεν Αμορίμ. Για την Παρί, ο Μπλαν άφησε εκτός τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, όπως και τον Τιάγκο Σίλβα και τον Άλεξ, ενώ οι Φαν ντερ Βιλ και Βεράτι είναι τιμωρημένοι. Το γεγονός ότι καμιά γαλλική ομάδα δεν έχει κερδίσει στο γήπεδο της Μπενφίκα δίνει έξτρα κίνητρο στην ομάδα του Μπλαν, ο οποίος πάντως δεν θα «κατεβάσει» αρκετούς βασικούς.

Βαθμολογία
1.Παρί Σεν Ζερμέν 13 (15-3)
2.Ολυμπιακός 7 (7-7)
3.Μπενφίκα 7 (6-7)
4.Άντερλεχτ 1 (3-14)

4ος όμιλος

Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι

Αγώνας επιβεβαίωσης για τη Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη δεύτερη του ομίλου, Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε ότι η δεύτερη θέση δεν υπάρχει καν ως σκέψη για την ομάδα του, που μετρά δέκα συνεχόμενες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα έιναι η μοναδική που θα προκριθεί από τον όμιλο με το απόλυτο των βαθμών αν κερδίσει τους «Πολίτες». Οι Βαυαροί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, κερδίζοντας με 7-0 τη Βέρντερ Βρέμης στο τελευταίο τους ματς, από το οποίο έλειψαν ο Φίλιπ Λαμ με τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Εκτός είναι και ο Ρόμπεν, ενώ ο Γκέτσε, παρότι τραυματίστηκε στη Βρέμη, αναμένεται να είναι έτοιμος. Ο Πελεγρίνι, από την πλευρά του, τόνισε ότι παρότι η Σίτι έχει ήδη προκριθεί το ματς παραμένει πολύ σημαντικό, ενώ δεν ξεχνα΄και την ήττα από την Μπάγερν στο Ετιχάντ. Με τον Αγουέρο να σκοράρει ξανά στο 1-1 με τη Σάουθαμπτόν και να πιστοποιεί την εξαιρετική του φόρμα, η Σίτι βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ και φέτος έχει βλέψεις και στην Ευρώπη. Ο Νάστασιτς και ο Γιόβετιτς παραμένουν εκτός, ενώ δεν ταξίδεψε στη Γερμανία και ο Γκαέλ Κλισί. Ο Τουρέ είναι τιμωρημένος.

Βικτόρια Πλζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

O Πάβελ Βρμπα θέλει να αποχαιρετήσει τη Βικτόρια Πλζεν με νίκη, καθώς το ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ θα είναι το τελευταίο του, μιας και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Τσεχίας. Οι Μοσχοβίτες θέλουν μόνο να αποφύγουν την ήττα για να «κλειδώσουν» την τρίτη θέση, την ώρα που οι Τσέχοι αναζητούν μόνο το «τρίποντο». Η Πλζεν είναι δεύτερη στο Πρωτάθλημα και οι οπαδοί της χάρισαν ένα στάντινγκ οβέισιον στον Βρμπα, ο οποίος θέλει να τους ανταμείψει, κλείνοντας έναν κύκλο πεντέμιση χρόνων στην ομάδα! Στην προσπάθειά του δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Από την πλευρά του, ο Λεονίντ Σλούτσκι ξέρει τι παιχνίδι πρέπει να περιμένει και πως να αντιμετωπίσει την αντίπαλό του, η οποία στο πρωτάθλημα Τσεχίας έχει μέσο όρο 60% κατοχή. Ο Χόντα είναι διαθέσιμος, όχι όμως και ο Σεϊντού Ντουμπιά, ο Βασίλι Μπερεζούτσκι, ο Μάριο Φερνάντες και ο Αλεκσάντρς Κάουνα.

Βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 15 (15-2)
2. Μάντσεστερ Σίτι 12 (15-8)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (7-15)
4. Βικτόρια Πλζεν 0 (4-16)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα