Πέταξε στα... σκουπίδια τα «διπλά»! (1-2, vid)

Gazzetta team
Πέταξε στα... σκουπίδια τα «διπλά»! (1-2, vid)

bet365

Ο Άρης δεν... εκμεταλλεύτηκε τις νίκες σε Νέα Σμύρνη και Βέροια καθώς ηττήθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Πλατανιά που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα!

Μετά από 9 αγωνιστικές χωρίς να γευτεί την χαρά της νίκης ο Πλατανιάς πήρε το πολυπόθητο τρίποντο μέσα στο Βικελίδης. Οι Χανιώτες κατάφεραν στις δύο τελικές φάσεις που έκαναν να πετύχουν ισάριθμα γκολ(Τόρρες και Γουνδουλάκη). Οι «κίτρινοι» που ήταν αποδεκατισμένοι λόγω Βοσκάκη είχανε σε κακή ημέρα αρκετούς ποδοσφαιριστές και παρ’ όλα αυτά ισοφάρισε με τον Ουντότζι το παιχνίδι. Όμως το γκολ του Νιγηριανού δεν ήταν αρκετό για να δώσει τουλάχιστον τον βαθμό.

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-3-3 με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ψυχογιός και αριστερά ο Μαργαρίτης με τους Έλσνερ και Ηρακλή τα δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή οι Νταμαρλής, Τριανταφυλλάκος και Παπαδόπουλος. Ενώ στην επίθεση οι Τάτος και Ίμπε στις πτέρυγες με τον Ουντότζι στην κορυφή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε με τους Γεωργαλίδη κάτω από την εστία. Στις πτέρυγες οι Ζουμπουλάκης και Δημήτρης με τοπυς Φερνάντεζ και Φαϊσα το αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Σιώπης και Αγκιλέρα, στον άξονα ο Τετε. Στις πτέρυγες οι Μοράλ και Μπέλιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Τόρες.

Επιθετικά ο Άρης, αμυντικά ο Πλατανιάς. Αυτό ήταν το σκηνικό στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν από τις πτέρυγες να κάνουν παιχνίδι. Οι κρητικοί ήταν καλά οργανωμένοι πίσω μη επιτρέποντας τους «κίτρινους» να κάνουν φάσεις στον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι στις ελάχιστες κατεβασιές που έκαναν προς της εστία του Διούδη ήταν κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Μπέλιτς.

Εκτός από ένα φάουλ με τον Τάτο στο 6’ που πέρασε άουτ, η επόμενη καλή στιγμή και όχι από στημένη μπάλα χάθηκε στο 22’ ο Ιμπε απέφυγε τον Φαΐσκα, από δεξιά, ο Ουντότζι έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γεωργαλλίδη.

Οι Χανιώτες είχαν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Οι Σιώπης και Αγκιλέρα δεν είχαν φαντασία, ενώ και ανασταλτικά ήταν κακοί αναγκάζοντας όλο τον Πλατανιά να γυρίζει πίσω. Όταν έβγαινε το παιχνίδι από πίσω τα προβλήματα ήταν περισσότερα με αποτέλεσμα όλοι να τρέχουν για να σώσουν τις κακές μεταβιβάσεις.

Μπορεί ο Άρης να είχε την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 56%, όμως δυσκολευόταν να μεταφέρει την μπάλα στους πλάγιους επιθετικούς. Μετά το μισάωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με την μπάλα να παίζεται στο κέντρο. Και οι «κίτρινοι» με την σειρά τους στέρεψαν από φαντασία με τα λάθη να είναι συνεχόμενα. Ο Πλατανιάς που δεν είχε βγάλει φάση για 43 λεπτά κατάφερε να πετύχει το γκολ με τον Τόρρες. Ο Μοράλ από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, με τον Τόρρες να φεύγει από την επιτήρηση του Ηρακλή και με γυριστό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον Διούδη να ξαφνιάζεται και να μην αντιδρά.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας δύο ευκαιρίες με τους Παπαδόπουλο και Ουντότζι. Ο μέσος του Άρη στο 50’ έξω από την μεγάλη περιοχή επιχείρησε τον δυνατό σουτ με τον Γεωργαλίδη να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα ο Ψυχογιός από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, με τον Ουντότζι να πιάνει εν’ κινήσει το δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Γεωργαλλίδη.

Ο Μιλίνκοβιτς άνοιξε τον χορό των αλλαγών στο 57’ με τον Σταυρόπουλο να παίρνει την θέση του Ίμπε. Ο Σέρβος τεχνικός αποφάσισε να κάνει πιο επιθετικό τον Άρη περνώντας στο παιχνίδι τον Μανιά αντί του Παπαδόπουλου. Οι Θεσσαλονικείς άλλαξαν και τον σχηματισμό τους σε 4-2-3-1 με τον Τάτο να παίζει στον άξονα.

Οι «κίτρινοι» έπαιξαν φουλ επίθεση και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Ουντότζι στο 72’. Ο Τάτος εκτέλεσε το κόρνερ με τον Νιγηριανό επιθετικό να πιάνει την κεφαλιά ανάμεσα από τους δύο αμυντικούς και να πετυχαίνει το γκολ.

Πριν έρθει η ισοφάριση ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Φέισκα στην προσπάθεια του να διώξει με τον Κουτσαύτη να λέει παίζεται θεωρώντας ως ακούσιο. Οι Θεσσαλονικείς που είχαν και την ψυχολογία υπέρ τους πίεσαν για την ανατροπή. Όμως κόντρα στην ροή του αγώνα ο Πλατανιάς ήταν αυτός που πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 83ο λεπτό Ο Τόρες έβγαλε ωραία ασίστ για τον Γουνδουλάκη, που πλάσαρε ιδανικά τον Διούδη από πλάγια για το τελικό 1-2.

MAN OF THE MATCH: Ο Γουνδουλάκης μπήκε 67’ και μάλιστα ως αναγκαστική αλλαγή και κατάφερε να πετύχει το γκολ που έδωσε τους πρώτους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα δύο γκολ προήλθαν από λάθη στην αμυντική γραμμή των δύο ομάδων. Στα γκολ του Πλατανιά Ο Ηρακλής χάνει τον Τόρρες και όλοι η άμυνα τον Γοπυνδουλάκη ενώ στου Ουντότζι το αμυντικό δίδυμο «κοιμήθηκε»

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο κόσμος του Άρη ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Η βοήθεια ήταν πολύτιμη από την κερκίδα όταν οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν πίσω στο σκορ και μέχρι να έρθει η ισοφάριση.

Η ΓΚΑΦΑ: Λάθη ως προς το στήσιμο των δύο ομάδων έκαναν σήμερα οι δύο ομάδες. Ο Μιλίνκοβιτς δεν μπόρεσε να πάρει από τους παίκτες του το απόλυτο. Η απόφασή του να βάλει μαζί τριπλέτα τους Νταμαρλή, Τριανταφυλλάκο και Παπαδόπουλο δεν απέδωσε. Ο Ουζουνίδης έδειξε ότι φοβήθηκε το παιχνίδι περισσότερο από τους παίκτες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εκτός από την φάση που ζητάει ο Άρης πέναλτι ο Κουτσιαύτης δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Είχε σωστές υποδείξεις, ενώ δεν άφησε τους παίκτες του Πλατανιά να κάνουν καθυστερήσεις

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης δεν τα κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Πρωτάθλημα καθώς ηττήθηκε από τον Πλατανιά με σκορ 2-1. Οι Θεσσαλονικείς που είχαν όρεξη για μπάλα δεν είχαν όμως τους παίκτες να στηρίξουν το παιχνίδι τους. Οι Χανιώτες από την άλλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φεύγουν από την Θεσσαλονίκη με τους βαθμούς της νίκης.

Άρης (Μλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Έλσνερ, Ηρακλής, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Τριανταφυλλάκος, Παπαδόπουλος(65’ Μανιάς), Ίμπε(57’ Σταυρόπουλος), Τάτος, Ουντότζι

Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Γεωργαλίδης, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης(70’ Ντα Σίλβα), Φερνάντεζ, Φάϊσκά, Σιώπης, Τετέ, Αγκιλέρα, Τόρρες, Μοράλ, Μπέλιτς(67’ Γουνδουλάκης)

Δείτε εδώ το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα