Η Ξάνθη με Σολάρι, ο Άρης με... δοκάρι! (2-0 vids)

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Η Ξάνθη με Σολάρι, ο Άρης με... δοκάρι! (2-0 vids)

bet365

Η πιο ουσιαστική Ξάνθη βύθισε κι άλλο τον Άρη που δικαιούται όμως να μιλάει για αλλοίωση αφού στο 1-0 δεν του δόθηκε καραμπινάτο πέναλτι, ενώ είχε και 2 δοκάρια!

Πως έπαιξαν

Η Ξάνθη ξεκίνησε με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπαξεβανίδη δεξιά στην άμυνα, τον Παΐτο αριστερά και τους Βάλλα, Γούτα κεντρικό δίδυμο. Στον άξονα ήταν ο Ντε Γκουζμάν με τον Ντιέ δίπλα του, ενώ πιο μπροστά αγωνίστηκε σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μάνταλος. Στην κορυφή ήταν ο Σολάρι, ενώ Μαρίν και Κάλβο τον πλαισίωσαν στην επίθεση.

Για την φιλοξενούμενη ομάδα, στην εστία βρέθηκε ο Μπουζάνης, με τους Πουλίδο, Ηρακλή μπροστά του, τον Ψυχογιό δεξιά και τον Τσουμάνη στα αριστερά της άμυνας. Έλσνερ και Τριανταφυλλάκος αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα, με τον Τάτο ως επιτελικό μέσο. Στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Ίμπε και Σταυρόπουλος, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Ουντόντζι.

Πίεση και φάσεις από νωρίς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, καθώς οι δύο ομάδες έδειξαν να ψάχνουν το γκολ και δεν έπαιξαν καθόλου αμυντικά. Μάλιστα, μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Σταυρόπουλος πήρε την κεφαλιά ένα μέτρο μπροστά από την κενή εστία της Ξάνθης, όμως... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Ευκαιρία και γκολ για την Ξάνθη

Η Ξάνθη όμως είχε απάντηση, καθώς πήρε τον έλεγχο και κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ με τον Ντε Γκούζμαν λίγα λεπτά αργότερα. Ο Σολάρι στο 12', με πολύ όμορφη κάθετη έβγαλε τον Καναδό στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όμως αυτός δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μπουζάνη.

Ότι δεν κατάφερε η Ξάνθη σε αυτή τη φάση, ήρθε 11' λεπτά αργότερα, όταν ο Κάλβο γύρισε την μπάλα από αριστερά στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Μάνταλο να προλαβαίνει Πουλίδο, Μπουζάνη και με προβολή να στέλνει την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

Ανατροπή και... παίζεται

Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε πλήρως τους «κιτρινόμαυρους», που για αρκετά λεπτά μοιαζαν να τα έχουν εντελώς χαμένα. Σταδιακά όμως, ανέβασαν την απόδοσή τους και ξεκίνησαν να πιέζουν για την ισοφάριση. Στην πρώτη φάση όμως, που οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ο Γούτας ανέτρεψε τον Τάτο, με τον διαιτητή Μαντάκη να λέει «παίζεται».

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Ψυχογιό που ταλαιπώρησε πολύ τον Παΐτο, όμως οι συμπαίκτες του πρώτου δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ωραίες ενέργειές του και να πετύχουν κάποιο τέρμα.

«Καταιγιστικός» ο Άρης

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πάρα πολύ δυνατά, πιέζοντας ασφυκτικά για την ισοφάριση. Και έφτασε πολύ κοντά στο να την πετύχει, καθώς τόσο στο 46' το σουτ του Έλσνερ, όσο και στο 50' το σουτ του Τριανταφυλλάκου σταμάτησαν στο δοκάρι της Ξάνθης. Πέρα από αυτά, ο Ίμπε είχε και αυτός δύο καλά σουτ, τα οποία απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

Ο άγραφος νόμος

Η μπάλα όμως τιμώρησε τους «κιτρινόμαυρους» για τις χαμένες ευκαιρίες, καθώς κόντρα στην ροή του αγώνα ο Σολάρι κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της Ακριτικής ομάδας και να κόψει έτσι τα φτερά των παικτών του Άρη. Μετά από ωραίες εναλλαγές της μπάλας, ο Σολτάνι γύρισε πολύ όμορφα στην αντίπαλη περιοχή, όπου ο Σολάρι ήταν μόνος του και με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

Το τέρμα αυτό αποτελείωσε τους φιλοξενούμενους, που δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν και στην συνέχεια δέχτηκαν... μοιρολατρικά την ήττα, που τους αφήνει στο πάτο της βαθμολογίας μετά από 5 αγωνιστικές, με μόλις ένα βαθμό. Από την άλλη, η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες, έφτασε τους 7 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην 7η θέση!

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μουκουάνα, Ντιέ, Ντε Γκουζμάν, Μάνταλος, Μαρίν (59’ Φλίσκας), Κάλβο (46’ Σολτάνι), Σολάρι (87' Ράνος).

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Πουλίδο, Τσουμάνης, Ελσνερ, Τριανταφυλλάκος, Σταυρόπουλος (46’ Αγγελούδης), Τάτος (65’ Σουνάς), Ιμπέ, Ουντότζι (76’ Μανιάς).

MVP Σολάρι. Ο επιθετικός της Ξάνθης ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, αφού πέρα από το τέρμα που πέτυχε ήταν μέσα σε κάθε φάση, ενώ από δική του εξαιρετική μπαλιά βγήκε τετ α τετ ο Ντε Γκουζμάν, ο οποίος όμως σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι.

Αδύναμος Κρίκος Πουλίδο. Έχει κάνει «τσαφ» στις αρχές του αγώνα, που παραλίγο να στοιχίσει ένα γκολ, ενώ χάνει τον Μάνταλο στην φάση του 1-0. Κακή και η αντίδρασή του στο 2-0, γενικά ο Άρης περιμένει πολλά από αυτόν και σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ούτε στο ελάχιστο.

Στο ύψος του. Μάνταλος. Καλή εμφάνιση και γκολ από τον μεσοεπιθετικό της Ξάνθης, που συνεχίζει να αποτελεί βαρόμετρο στην απόδοση της Ακριτικής ομάδας και δείχνει πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

Το στραγάλι. Το πέναλτι που δεν δίνει ο Μαντάκης σε καθαρή ανατροπή του Τάτου όσο το σκορ είναι 1-0, δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Πολύ κακή η διαιτησία, που εν μέρη διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα