Οι περιπέτειες του Πρίγιοβιτς στη Σουηδία

Οι περιπέτειες του Πρίγιοβιτς στη Σουηδία

Οι περιπέτειες του Πρίγιοβιτς στη Σουηδία

bet365

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς επιστρέφει σήμερα στη Σουηδία, όπου είναι αρκετά γνωστός, και το gazzetta.gr σκαλίζει το παρελθόν του στην Σκανδιναβία και τις περιπέτειες που έζησε…

Εστερσουντ – ΠΑΟΚ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Πέδρο Ενρίκε το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Πριν από το πρώτο ματς της Τούμπας, οι Σουηδοί γνώριζαν καλά ποιος είναι ο Πρίγιοβιτς. Μετά τα δύο γκολ, που υπέγραψαν το 3-1, το έμαθαν ακόμη καλύτερα… Ο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Σουηδία, μια χώρα που αποτέλεσε έναν από τους πολλούς -οκτώ στον αριθμό- σταθμούς της έως τώρα καριέρας του.

Αν και είχε μόλις συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του, η Τζουργκάρντεν ήταν η έβδομη ομάδα της καριέρας του, είχαν προηγηθεί κατά σειρά Πάρμα, Ντέρμπι Κάουντι, Γέοβιλ, Νορθάμπτον, Σιόν, Λοζάνη, Τρόμσο και η μακρινή Σουηδία η πέμπτη διαφορετική χώρα, όπου θα έπαιζε ποδόσφαιρο.

Ο ύψους 192 εκατοστών επιθετικός είχε πάει το καλοκαίρι του 2013 δανεικός από Σιόν στην Τρόμσο και στη Νορβηγία πολύ γρήγορα έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας. Αγωνίστηκε σε 37 ματς, σκόραρε 10 γκολ, έδωσε 4 ασίστ και όλα έδειχναν πως θα συνεχίσει να παίζει εκεί μπάλα. Όμως, η Τρόμσο δεν είχε τα χρήματα για να τον αγοράσει και έτσι επήλθε ο χωρισμός.

Πώς προέκυψε η Τζουργκάρντεν και η Σουηδία; Τον πήρε εκεί μαζί του, ο προπονητής που είχε στην Τρόμσο, ο Περ-Ματίας Χέγκμο. Εκανε… σεφτέ με χατ τρικ, στο 3-2 επί της Νόρκεπινγκ, ενώ είχε προηγηθεί η απώλεια 12 κιλών, με τη βοήθεια της συζύγου του μέσα σε τρεις μήνες. Επειδή ο Τύπος και στη Σουηδία επικεντρώνεται σε τέτοια ιντριγκαδόρικα θέματα, αυτό ήταν που απασχόλησε περισσότερο την επομένη της εντυπωσιακής, αν μη τι άλλο, πρεμιέρας του Αλεξάνταρ στην Αλσβενσκαν.

«Πεινούσα αρκετά συχνά…», θυμάται

Ο Πρίγιοβιτς βλέποντας τα φώτα να πέφτουν, όχι άδικα, πάνω του τρόμαξε γι’ αυτό και μετά το χατ τρικ έσπευσε να προσγειώσει τον κόσμο της Τζουργκάρντεν. «Ελπίζω να χάρηκε από αυτό που είδε, αλλά δε νομίζω να πιστεύουν ότι μπορώ να σημειώνω τρία γκολ σε κάθε ματς», είπε θέλοντας να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών.

Ο προπονητής του ήταν δικαιολογημένα ενθουσιασμένος. «Εβλεπα μια τεράστια αλλαγή», θυμάται ο Χέγκμο, που διέκρινε τη θέληση του νεαρού «να γίνει τοπ επιθετικός», κάτι που το δούλευε καθημερινά. «Αναγκάστηκα να του πω να σταματήσει να κάνει σουτ, όταν όλοι είχαν τελειώσει την προπόνηση. Έμενε τελευταίος στα αποδυτήρια».

Η συμβολή της Μαρίνας, συζύγου και γνωστού μοντέλου, στην απώλεια βάρους ήταν καταλυτική. Το Δεκέμβριο του 2012 έφτασε να ζυγίζει 95 κιλά και οι άνθρωποι της Τρόμσο τον συμβούλευσαν πως ένα βάρος στα 83-84 κιλά ήταν το ιδανικό για το ύψος του. Και τι έκανε ο «Πρίγιο»; Πολύ απλά, το… έραψε!

«Το μυστικό ήταν το φαγητό. Εκοψα τις σοκολάτες και έπινα μόνο χυμούς πορτοκάλι. Κοιτούσα να είναι θρεπτικό και πλούσιο σε πρωτεΐνες το πρωινό μου και έκανα δύο και τρεις φορές προπόνηση περνώντας όλη τη μέρα στο γυμναστήριο και στη σάουνα. Πεινούσα αρκετά», είχε δηλώσει τότε ο 27χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ, που έδειξε την ίδια διάθεση και επιθυμία να νικήσει το χρόνο και τη φύση την περασμένη Άνοιξη, όταν επέστρεψε νωρίτερα από το προβλεπόμενο διάστημα, μετά την επέμβαση στην ωμοπλάτη.

Μέσα σε μια εβδομάδα ο Πρίγιοβιτς έχασε επτά κιλά! Η συνέχεια στον... κατήφορο των κιλών έμοιαζε με παιχνιδάκι. Κατάφερε να σταθεροποιηθεί, να αλλάξει διατροφικές συνήθειες και να φτάσει γρήγορα κάτω από τα 83 κιλά. Η βοήθεια της συζύγου του ήταν καθοριστική. «Η Μαρίνα ήξερε από το χώρο εργασίας της πολλά κορίτσια-μοντέλα, τα οποία είχαν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και έχασαν κιλά. Την άκουσα και βγήκα κερδισμένος», είχε πει ο Σέρβος ποδοσφαιριστής.

Πολλά όφειλε και στον προπονητή του. «Ο Χέγκμο είναι ένας εξαιρετικός κόουτς, μοναδικός στο να δίνει κίνητρο στον ποδοσφαιριστή. Έπαιζα, δεν έπαιζα, ήμουν ευτυχισμένος», ήταν τα λόγια του Πρίγιοβιτς για τον Νορβηγό τεχνικό. Παρεμπιπτόντως, με τη φανέλα της Τζουργκάρντεν, έπαιξε σε 30 ματς και έβαλε 10 γκολ, πριν εξηγήσει ότι «ο Νορβηγός προπονητής ήταν πάντα ήρεμος, ανέλυε κάθε κατάσταση και μιλούσε κατ' ιδίαν στους παίκτες. Φρόντιζε να υπάρχει ειρήνη και ηρεμία στην ομάδα. Δεν υπήρχαν εκρήξεις που μπορούν να “χαλάσουν” το μυαλό των παικτών».

«Δεν είναι πρόβλημα μου, τα κόμπλεξ του καθενός»

Έλα όμως, που την επόμενη χρονιά ο Χέγκμο έφυγε για να αναλάβει την εθνική Νορβηγίας, απ’ όπου απολύθηκε το Νοέμβριο του 2016. Στη θέση του πήγε ο Περ Ολσον. «Ο νέος κόουτς δε με ήθελε. Με έβαζε να τρέχω γύρω γύρω από το γήπεδο και με άφηνε εκτός ομάδας, χωρίς να μου εξηγεί το γιατί», έλεγε ο Πρίγιοβιτς, με το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις.

Σ’ ένα ματς με την Χέλσινμποργκ άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν οι οπαδοί. «Ο προπονητής μου, με έβαλε λέγοντας “κάνε ό,τι θες”, τρία λεπτά αργότερα είχα σκοράρει. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι που με αποδοκίμαζαν, πέρασαν αυτομάτως στο χειροκρότημα». Όλα είχαν ξεχαστεί. Ακόμα και η επίθεση που είχε δεχθεί από τα ΜΜΕ, που τόνιζαν ότι «ενδιαφέρεται μόνο για την Porsche του και για να αγοράζει καινούργια ρούχα». Ο Πρίγιοβιτς εξήγησε ότι «έχω το ίδιο αυτοκίνητο εδώ και πέντε χρόνια. Έχω και μια Mercedes. Και ναι, μου αρέσουν τα καλά αυτοκίνητα και τα ωραία ρούχα. Έχω και κάθε δικαίωμα να τα αγοράζω. Δεν είναι πρόβλημα μου το κόμπλεξ του καθενός». Ιδιαίτερα, όταν έχει κάνει τη δουλειά του.

Το καλοκαίρι του 2014 ενημερώθηκε πως υπήρχαν αρκετές προτάσεις από ομάδες. Δεν δόθηκε κάπου, έμεινε εκεί τελικά, μέχρι όπου λίγο μετά την έναρξη της σεζόν 2014-15 πήγε στην Τουρκία, για λογαριασμό της Μπολούσπορ αντί 500.000 ευρώ. Σκόραρε 16 γκολ σε 31 ματς, και είδε την αξία του να εκτινάσσεται στα 1.5 εκατ. ευρώ. Όσο έδωσε η Λέγκια Βαρσοβίας για να τον αποκτήσει.

Πριν από εννιά μήνες ο Ιβιτς έκανε τις πρώτες συζητήσεις μαζί του, ήξερε πως θέλει να φύγει από την Πολωνία, ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε 1,9 εκατ. ευρώ και έφερε τον Πρίγιοβιτς στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα