ΑΕΚ - Κέρκυρα 5-0 (vid)

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Κέρκυρα 5-0 (vid)

bet365

Κυριακάτικος περίπατος για την ΑΕΚ, λίγες μέρες πριν τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Έχοντας πετύχει τρια γκολ στο πρώτο μέρος, επικράτησε εύκολα 5-0 της Κέρκυρας! Μπακασέτας (2), Πέκχαρτ (2), Ντίντακ.

Η ψυχολογία ήταν καλή, ο αντίπαλος προσφερόταν και η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε. Με τους Μπακασέτα-Πέκχαρτ να βάζουν από δύο γκολ, τον Βάργκας να μοιράζει ασίστ και ντρίμπλες και γενικά όλους να παρουσιάζονται όσο σοβαροί ήθελε ο Μανόλο Χιμένεθ, η Ενωση καθάρισε πολύ εύκολα την Κέρκυρα, είναι ακόμη πιο κοντά στην οριστική εξασφάλιση της παρουσίας της στα πλέι οφ και τώρα στρέφει όλη την προσοχή της στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Στον Βασίλη Λαμπρόπουλο αφιέρωσαν το πρώτο γκολ όλοι οι συμπαίκτες του!

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ πήρε τον απόλυτο έλεγχο, κλείνοντας την Κέρκυρα στο μισό γήπεδο. Τα σουτ των Βάργκας-Μπακασέτα στα πρώτα λεπτά δεν βρήκαν στόχο αλλά ήταν ένδειξη ότι αμφότεροι είχαν όρεξη και αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια. Το πρώτο 20λεπτο βγήκε χωρίς κάποιο γκολ αλλά στο 23' ο Βάργκας έκανε ό,τι ήθελε με τους αμυντικούς και γύρισε για τον Μπακασέτα, ο οποίος άνοιξε το σκορ με πλασέ εντός περιοχής (1-0).

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Στο επόμενο λεπτό θα μπορούσε να κάνει το 2-0 με σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ και γενικά ο Μπακασέτας, όπως και ο Βάργκας, ήταν από τους κορυφαίους των Κιτρινόμαυρων. Από τα πόδια τους, άλλωστε, ξεκινούσαν πολλές καλές φάσεις αλλά στο δίλεπτο 30'-31' οι Πέκχαρτ και Γαλανόπουλος έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Κανένα πρόβλημα, όμως, για την ΑΕΚ, αφού στο 39' ο Τσέχος φορ με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Γκάλο, έκανε το 2-0 και το ημίχρονο έκλεισε πανηγυρικά με το 3-0 από το σουτ του Ντίντακ -ο οποίος ήταν επίσης πολύ καλός- στο 42'.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε δύο αλλαγές μήπως και αλλάξει κάτι για την ομάδα του αλλά το ξεκίνημα δεν ήταν ενθαρρυντικό... Στο 54', δηλαδή, το σκορ ανέβηκε κι άλλο, αφού οι Γκάλο-Γιόχανσον-Μπακασέτας συνεργάστηκαν ωραία και ο τελευταίος έβαλε το δεύτερο του γκολ από κοντά (4-0).

Το ματς ήταν πολύ εύκολο για την ΑΕΚ, η οποία έπρεπε να... αποφασίσει τι θα κάνει: Θα συνέχιζε με στόχο όσα περισσότερα γκολ γινόταν ή θα έριχνε στροφές; Οι Κιτρινόμαυροι επέλεξαν μάλλον το δεύτερο αλλά κι έτσι μπορούσαν να σκοράρουν χωρίς να κουραστούν. Δεν το έκαναν στο 68' επειδή ο Διαμαντόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι του Επστάιν στον Μπακασέτα, το έκαναν όμως στο 70' με την κεφαλιά του Πέκχαρτ -δύο γκολ κι αυτός- μετά την σέντρα του Βάργκας (5-0).

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε τις αλλαγές που ήθελε να κάνει, ο κόσμος στις εξέδρες είχε αρχίσει να ασχολείται με τον ημιτελικό της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη και το απόγευμα έκλεισε χαλαρά και όμορφα στο ΟΑΚΑ...

Man of the match: Ανοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, έβαλε ακόμη ένα γκολ στο δεύτερο 45λεπτο, θα έπρεπε να του δοθεί πέναλτι και γενικά ήταν μέσα σε όλες τις καλές φάσεις. Ο Μπακασέτας, για τον οποίο ο λόγος, έκανε την καλύτερη του εμφάνιση ως Κιτρινόμαυρος.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η Κέρκυρα. Θα είναι άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον, τραγική εμφάνιση από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Στο ύψος του: Ο Πέκχαρτ και ο Βάργκας. Ο Τσέχος έβαλε δύο γκολ, αποδεικνύοντας ξανά ότι μπορεί να είναι χρήσιμος, ενώ ο Βενεζουελάνος έκανε ό,τι ήθελε με την μπάλα στα πόδια και μοίραζε γκολ για τους συμπαίκτες του (δύο ασίστ).

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να θεωρηθεί ξεκάθαρη γκάφα.

Το στραγάλι: Υπάρχει ένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, σε ανατροπή του Μπακασέτα από τον Επστάιν, αλλά ο Διαμαντόπουλος δεν το έδωσε. Τουλάχιστον ήταν ήδη 4-0 το σκορ...

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά την σημαντική νίκη επί του Πλατανιά στα Χανιά και πριν τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ είχε ανάγκη μια γεμάτη νίκη χωρίς να χρειαστεί να κουραστεί πολύ. Και ακριβώς αυτό έγινε. Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε κάποιες αλλαγές στην 11άδα αλλά αυτό δεν επηρέασε την Ενωση, η οποία ικανοποίησε τον κόσμο της και πάει με αισιοδοξία στο Φάληρο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (66' Μπακάκης), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ (61' Βινίσιους), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο (72' Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (46' Ανδρεόπουλος), Κόντος (46' Γεωργίου), Γεωργακόπουλος (70' Ντουαλά), Ζορμπάς, Επστάιν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα