Μαρκέτι στο gazzetta.gr: «Χρειαζόμαστε δυνατές τις ελληνικές ομάδες» (vid)

Μαρκέτι στο gazzetta.gr: «Χρειαζόμαστε δυνατές τις ελληνικές ομάδες» (vid)

bet365

Ο Τζόρτζιο Μαρκέτι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, τόνισε στην κάμερα του gazzetta.gr ότι θα ήθελε να δει τις ελληνικές ομάδες να πρωταγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ στάθηκε στην αναδιανομή χρημάτων που θα γίνουν με μεγαλύτερη αλληλεγγύη και στο ότι οι αλλαγές που έγιναν είναι μόνο για καλό.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για τις αλλαγές που επισφραγίστηκαν στην Αθήνα, στο διήμερο εργασιών της ECA (European Accociation Football).

Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τόνισε πως ό,τι έγινε συνέβη για το καλό και την πρόοδο του Champoions League, ενώ υπογράμμισε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μοιραστούν περισσότερα χρήματα με αλληλεγγύη στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Europa League.

«Δεν υπάρχουν αλλαγές που έχουν προτείνει οι ομάδες. Έχουμε μια μορφή που έχει αποφασιστεί για την περίοδο 2018-2021. Υπήρξαν κάποιες μικρές αλλαγές για να είμαστε σίγουροι ότι ο ανταγωνισμός θα παραμείνει βιώσιμος κι εντυπωσιακός. Κι αυτό έγινε! Αυτό συζητήθηκε με τις ομάδες σήμερα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για να ενημερωθούν όλοι για το τί έγιν και ό,τι έγινε, συνέβη κατά τη γνώμη μας για το καλό και την πρόοδο του Champions League», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μαρκέτι για να συμπληρώσει:

«Έχουμε ένα ισορροπημένο σύστημα. Έχουν παρθεί σημαντικά μέτρα για να διασφαλισθεί η παρουσία του Europa League και να μοιραστούν τα χρήματα με αλληλεγγύη. Το σύστημα υπάρχει και συνεχίζουμε να το βελτιώνουμε. Πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό σύστημα και μια καλή ανακατανομή».

Θα είναι το Champions League ακόμη πιο ανταγωνιστικό απ' αυτές τις αλλαγές;

«Το Champions League είναι μια καταπληκτική διοργάνωση. Είναι οι καλύτεροι των καλύτερων, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ποτέ δεν είναι εύκολο να παραμείνεις στην κορυφή. Πρέπει να αλλάζουμε, να βελτιωνόμαστε, να προσαρμοζόμαστε».

Να περιμένουμε κάτι καλό από τις ελληνικές ομάδες στο Champions ή στο Europa League;

«Τις χρειαζόμαστε...», απάντησε ο Μαρκέτι, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χρειάζεται τους ελληνικούς συλλόγους πρωταγωνιστές στα Κύπελλά της.

Παίξε νόμιμα στη διάρκεια των αγώνων με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και ατέλειωτο live streaming! Forza Vista!

Οι δηλώσεις του στην κάμερα του gazzetta.gr:

 

Τελευταία Νέα