Βασίλης Βούζας: Ο mister 2 ήττες σε 85 ματς...

Βασίλης Βούζας: Ο mister 2 ήττες σε 85 ματς...

Αντώνης Σαούλης
Βασίλης Βούζας: Ο mister 2 ήττες σε 85 ματς...

bet365

Ο Βασίλης Βούζας θα είναι ο υπηρεσιακός τεχνικός και το gazzetta.gr καταγράφει το έργο του στα 2,5 χρόνια στην Κ20 του Ολυμπιακού.

Γρήγορο flash back. Ηταν 9 Νοεμβρίου του 2006. Στο Δημοτικό γήπεδο του Αιγάλεω κανείς δεν περίμενε πως η ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη (στην διοίκηση) και του Λορέντζο Σέρα Φερέρ (στον πάγκο) θα μπορούσε ν' αποκλειστεί από το Χαϊδάρι. Ωστόσο τα «τρομερά μωρά» του Βασίλη Βούζα παρά το γεγονός ότι είχαν μείνει με εννιά παίκτες κατάφεραν και πήραν την πρόκριση στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) γράφοντας ιστορία.

Επιστροφή στο παρών. Είναι 6 Μαρτίου του 2017. Ο Βασίλης Βούζας ανακοινώνεται ως υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού. Ενας από τους λόγους που επιλέχθηκε για το μεταβατικό στάδιο μετά την απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο είναι πάλι τα «τρομερά μωρά» του. Της Κ20 των «ερυθρόλευκων» αυτήν την φορά.

Τρία χρόνια, 85 ματς, 2 ήττες

Ο Βασίλης Βούζας ανέλαβε την Κ20 Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014. Σ' ένα μεταβατικό στάδιο όσον αφορά την ακαδημία του συλλόγου σε όλα τα τμήματα. Ο Μπερντ Στορκ άφηνε ένα πετυχημένο πλάνο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκριναν πως στις ακαδημίες πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Ο Βασίλης Βούζας έγινε προπονητής στην Κ20, ο Γεωργάτος ανέλαβε το γενικό κουμάντο και άνθρωποι που είχαν φορέσει την φανέλα στο παρελθόν όπως οι Πάντος, Μαυρογενίδης πήραν πόστα. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικό σκάουτινγκ που είχε ήδη αναπτύξει ο Ολυμπιακός η ακαδημία ανέβαινε επίπεδο κι αυτό έβγαινε και στ' αποτελέσματα.

Ο 51χρονος τεχνικός μετά από 2,5 χρόνια στην Κ20 και 85 παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετράει δύο πρωταθλήματα και μόλις δύο ήττες. Ναι καλά διαβάζετε. Μόλις δύο ήττες σε σύνολο 85 αγώνων. Ταυτόχρονα η Κ20 είχε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Τα «διαμάντια» που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα και ο Μπέντο

Οπως γράψαμε τα «τρομερά μωρά» είναι ένας από τους λόγους που του δίνουν την δυνατότητα να δουλέψει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Εστω και ως υπηρεσιακός. Παναγιώτης Ρέτσος, Δημήτρης Νικολάου, Γιώργος Μανθάτης και Θανάσης Ανδρούτσος. Σε αυτούς προσθέστε και τον Κώστα Τσιμίκα (δανεικός στην Εσμπιεργκ από τον Γενάρη) αλλά και τον Μάριο Βρουσάι ο οποίος δείχνει να είναι το επόμενο next big thing.

Κ
αι μη νομίζετε πως στον Ολυμπιακό ξεχώρισαν φέτος το ταλέντο των συγκεκριμένων. Ο Μίτσελ ήταν ο πρώτος που είχε έρθει σε επαφή με τον Βασίλη Βούζα σε ότι έχει να κάνει με τις ακαδημίες και τους έκανε ο ίδιος (!) προπονήσεις κάποιες μέρες. Το επόμενο καλοκαίρι με τον Σίλβα προπονητή και τον Γρηγόρο Γεωργάτο αθλητικό διευθυντή της πρώτης ομάδας πλέον, οι Ρέτσος και Νικολάου πήγαν στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα!

Οσο για την σχέση με τον Πάουλο Μπέντο; Οι δυο τους είχαν τρομερή επικοινωνία. Κι αν μη τι άλλο αν κάτι πρέπει να πιστωθεί στον Πορτογάλο τεχνικό είναι η εμπιστοσύνη που έδειξε στα... μωρά του Βούζα.

4-3-3, ψευτοεννιάρι (Ανδρούτσος) και... ιταλική άμυνα

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει προσδιοριστεί το πόσο θα μείνει στον πάγκο της πρώτης ομάδας ο Βασίλης Βούζας. Ωστόσο η λογική λέει πως θα πάει με τη φιλοσοφία που είχε και στην Κ20. Προφανώς και δεν είναι το ίδιο μέγεθος αλλά ο Βούζας προτιμά το 4-3-3 παίζοντας στην κορυφή με... ψευτοεννιάρι.

Αλλωστε αυτή ήταν η κίνηση που απογείωσε τον Ανδρούτσο. Ο νεαρός μέσος που τον βλέπουμε στη πρώτη ομάδα ως... 8αρι και σε κάποια ματς ο Μπέντο τον είχε βάλει κι εξτρέμ στην Κ20 είχε σπάσει τα κοντέρ στο σκοράρισμα. Θα κάνει κάτι ανάλογο; Προφανώς οχι μιας και έχει Ανσαριφάρντ και Καρντόζο στο ρόστερ.

Οσο για την άμυνα; Λατρεύει την... ιταλική φιλοσοφία κάτι το οποίο του έχει βγει σε αυτά τα 2,5 χρονια μιας και η Κ20 του Ολυμπιακού έχει την καλύτερη άμυνα. Αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο σκέλος παίρνει... βελτίωση στον φετινό Ολυμπιακό.

Επιστροφή στις ρίζες

Εκτός του ότι ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βασίλη Βούζα ως υπηρεσιακό τεχνικό έχει ενδιαφέρον και οι υπόλοιποι. Ανθρωποι που ξέρουν καλά την ομάδα και δεδομένα είχαν έργο τα προηγούμενα χρόνια. Ο Χρήστος Μουρίκης θα είναι ο γυμναστής (ένας από τους καλύτερους στου Ρέντη από το 2010 και μέτα) ο Αλέκος Ράντος δίπλα του (δεν χρειάζονται λόγια για την δουλειά που έκανε στους γκολκίπερ) και ο Τάσος Πάντος θα είναι στο πάγκο μαζί του (ήταν βοηθός προπονητή στην Κ15). Σε αυτούς προσθέστε και τον Αριελ Ιμπαγάσα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα