Ο Ιβάνοβιτς... έβγαζε τα κάστανα απ' τη φωτιά (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Ιβάνοβιτς... έβγαζε τα κάστανα απ' τη φωτιά (vids)

bet365

Η Τσέλσι αποχαιρέτησε έναν από τους καλύτερους μπακ της Ευρώπης και το gazzetta.gr θυμίζει στιγμές που ο Ιβάνοβιτς έδρασε σαν... από μηχανής Θεός για τους «μπλε».

Ο Σέρβος αμυντικός άφησε τους «μπλε» και το «Στάμφορντ Μπριτζ» έπειτα από εννέα χρόνια παρουσίας και πολύτιμης προσφοράς, για να συνεχίσει πλέον στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Μάλιστα, ήταν τέτοια η σχέση του με τον λονδρέζικο σύλλογο που από τη στιγμή που έμενε και ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ δεν είχαν ιδιαίτερες απαιτήσεις για την παραχώρησή του.

Στη θητεία του στην Τσέλσι, πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ, 1 Community Shield, 1 Τσάμπιονς Λιγκ κι 1 Γιουρόπα Λιγκ.

Ειδικά στα δύο τελευταία, τα ευρωπαϊκά τρόπαια, πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας, από τη στιγμή που πέτυχε καθοριστικά γκολ και στις δύο πορείες προς την κορυφή, σε Μόναχο και Άμστερνταμ πριν από λίγα χρόνια.

Συμμετείχε συνολικά σε 68 τέρματα της πρώην, πλέον, ομάδας του, αφού σκόραρε 34 φορές και άλλες τόσες «σέρβιρε» το γκολ σε κάποιον από τους συμπαίκτες του. Αυτά, σε 376 εμφανίσεις με τη μπλε φανέλα. Μπλε θα φοράει και τώρα στη Ζενίτ, αλλά... όλα θα είναι διαφορετικά.

Το gazzetta.gr θυμάται στιγμές που ο «Μπράνε» πραγματικά έβγαλε τα κάστανα απ' τη φωτιά για τους Λονδρέζους...

Το 2009, σε παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Λίβερπουλ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά, σκόραρε δύο φορές για να γυρίσει τούμπα το ματς (είχαν προηγηθεί οι «κόκκινοι» με τον Τόρες) και τον βοήθησε ο Ντρογκμπά για το τελικό 3-1. Οι «μπλε» συνέχισαν στα ημιτελικά, όπου όμως αποκλείστηκαν με σκανδαλώδη τρόπο από τη Μπαρτσελόνα...

Δύο φορές είχε σκοράρει στο «Βίλα Παρκ», τον Μάρτη του 2012, σε ένα παιχνίδι που είχε αποδειχθεί τρομερά δύσκολο για την Τσέλσι. Είχε δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 51', όμως, η Άστον Βίλα κατάφερε να ισοφαρίσει σε τρία λεπτά (77', 80'), προτού ο Σέρβος βρει ξανά το δρόμο για τα δίχτυα με τρομερό αριστερό σουτ στο 83' ώστε να σιγουρέψει τη νίκη και να έρθει ο Τόρες στο 92' να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

Αυτό, στα τέλη Μαρτίου, αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η επική ανατροπή της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί με τη Νάπολι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, λίγο μετά την απόλυση του Βίλας - Μπόας και την πρόσληψη του Ντι Ματέο. Στην παράταση της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» διαμόρφωσε το τελικό 4-1 εν μέσω... τρέλας για την πρόκριση. Η συνέχεια; Γνωστή... Η Τσέλσι έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης στον τελικό του Μονάχου...

Έναν χρόνο αργότερα, θα χαρίσει στους «μπλε» και το Γιουρόπα Λιγκ με την τρομερή ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του στον τελικό απέναντι στη Μπενφίκα στο Άμστερνταμ, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Νέοι, έξαλλοι πανηγυρισμοί, αν και ήθελε να δείξει το ... ψυχρό αίμα του, σταματώντας μπροστά από τους οπαδούς της ομάδας!

Ακολούθησαν γκολ που χάρισαν νίκες απέναντι στις Άστον Βίλα (2-1 στο ξεκίνημα της σεζόν 2013-2014) και Μάντσεστερ Σίτι (1-0 στο Etihad τον Φλεβάρη του 2014), ενώ, έβαλε και το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ το 2015.

Στον επεισοδιακό επαναληπτικό με τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο, στα ημιτελικά του θεσμού, έκρινε την πρόκριση με κεφαλιά στην παράταση κι ας έπαιζε με πόδι που έτρεχε αίμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, λόγω χτυπήματος που είχε δεχθεί...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα