Πρώτη με Πέρεθ η Άρσεναλ!

Gazzetta team
Πρώτη με Πέρεθ η Άρσεναλ!

bet365

Η Παρί αυτοκτόνησε, έμεινε στο 2-2 με την Λουντογκόρετς και η Άρσεναλ, που διέλυσε με 4-1 την Βασιλεία, κατέκτησε την πρώτη θέση.

Η Άρσεναλ γνώριζε ότι ακόμη και αν κέρδιζε την Βασιλεία, δεν κρατούσε τη νίκη στα χέρια της. Ο Βενγκέρ έκανε αλλαγές και μία από αυτές, ο Λούκας Πέρεθ, έκανε τη διαφορά. Ο Ισπανός έκανε χατ τρικ στο ντεμπούτο του ως βασικός στο Champions League και οδήγησε τους κανονιέρηδες σε μεγάλη νίκη με 4-1, που στο τέλος τους έδωσε την πρωτιά!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα, με τους Πέρεθ και Γκιμπς να κάνουν άνω-κάτω την άμυνα των Ελβετών. Στο 8’ ο Ισπανός έκανε από κοντά το 0-1, ενώ στο 16’ «χτύπησε» και πάλι για το 0-2! Τα πάντα είχαν τελειώσει, με τους Λονδρέζους να έχουν τον έλεγχο και τον Πέρεθ να κάνει χατ τρικ στο 47’! Στο 53’ ο Ιβόμπι έκανε το 0-4, με την Άρσεναλ να φτάνει τα 18 γκολ στον όμιλο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της από τη σεζόν 2010-11, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-4 στο 78’ με τον Ντουμπιά.

Χ-αρακίρι η Παρί
Αν μιλάμε για αυτοκτονία, αυτό που έκανε η Παρί μπαίνει άνετα σε αυτή την κατηγορία. Οι Παριζιάνοι υποδέχθηκαν την Λουντογκόρετς και με νίκη εξασφάλιζαν την πρωτιά. Κατάφεραν, όμως, να μείνουν στο 2-2 και στη δεύτερη θέση. Το ματς ξεκίνησε στραβά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 15’ ο Μισιτζάν έκανε με κεφαλιά το 0-1!

Οι Βούλγαροι κλείστηκαν στην άμυνα, οι Παριζιάνοι δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν και τα κατάφεραν με τον Καβάνι στο 61’. Εκεί που όλοι περίμεναν ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η ανατροπή, ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε πέναλτι στην Παρί, που συνέχισε να έχει την ίδια φλύαρη κατοχή και στο 69’ κόντρα στη ροή ο Βάντερσον έκανε το 1-2 στην αντεπίθεση! Οι γηπεδούχοι πίεσαν, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ντι Μαρία στις καθυστερήσεις, όμως η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ.

Τελική βαθμολογία

1. Άρσεναλ 14 (18-6)
2. Παρί 12 (13-7)
3. Λουντογκόρετς 3 (6-15)
4. Βασιλεία 2 (3-12)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα