Άρσεναλ - Τότεναμ 1-1

Άρσεναλ - Τότεναμ 1-1

bet365

Είναι το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου και οι δυο τους φροντίζουν να το δείχνουν κάθε φορά. Αρσεναλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 κι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά. Δυο δοκάρια στη ματσάρα.

H Aρσεναλ ήθελε νίκη για κορυφή, η Τότεναμ να πλησιάσει την Τσέλσι, όμως το 1-1 τους άφησε με τη... χαρά μιας ματσάρας. Βέβαια, ικανοποιημένη είναι η Τσέλσι, η οποία είναι μόνη στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά πως όποιος... σκοράρει πρώτος δεν κερδίζει στο ντέρμπι. Ηταν η 23η φορά που συνέβη και φυσικά αποτελεί ρεκόρ στην Premier League.

H Tότεναμ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τις πρώτες μονομαχίες, έβαλε δύσκολα στην Αρσεναλ και φυσικά κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα. Μόλις στο 6' οι Σπερς πλησίασαν στο σκολ, απίθανη ενέργεια του Σον, έκανε άνω - κάτω την άμυνα της Αρσεναλ, αλλά η σέντρα του ήταν τραγική...Στο 21' ήρθε η πιο μεγάλη ευκαιρία, σέντρα του Ερικσεν, αλλά ο Κέιν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Αρσεναλ κατάφερε να ισορροπήσει μετά το μισάωρο, ο Οζίλ πήρε προσπάθειες και έδωσε ώθηση στην ομάδα του. Μάλιστα, στο 31' ήρθε η πρώτη φάση τους Κανονιέρηδες, αλλά το σουτ του Γερμανού κατέληξε άουτ. Στο 39' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, ο Γουόλκοτ έπιασε σουτάρα, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Γιορίς! Το γκολ πάντως ήρθε στο 42' με... πρωταγωνιστή τον Βίμερ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά στο τέρμα του έδωσε προβάδισμα στην Αρσεναλ. Ετσι, το ντεμπούτο του στο βασικό σχήμα έγινε... εφιαλτικό. Αλλωστε, έγινε ο δεύτερος παίκτης που σε ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου σημειώνει αυτογκόλ. Είχε προηγηθεί ο Αρμοστρονγκ το 2000!

Απίθανο ξεκίνημα για τους Σπερς και στο 51' κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Ντεμπελέ ανατράπηκε από τον Κοσιελνί. Ο Κέιν δεν αστόχησε και πέτυχε το 3ο φετινό του γκολ και το 5ο σε ματς με την Αρσεναλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή, αλλά ο Τσεχ προέβη σε τεράστια επέμβαση στο σου του Ερικσεν. Η Τότεναμ είχε την ψυχολογία και στο 61' ο Μονρεάλ έκοψε σωτήρια την προσπάθεια του Κέιν που θα... κατέληγε στα δίχτυα. Ματσάρα με εξαιρετικό ρυθμό, λάθη και ανοικτό ματς. Τη μεγαλύτερη φάση την είχε πάντως η Τότεναμ στο 83', αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν σταμάτησε στο δοκάρι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα