Asian Cup: «Έσβησε» το όνειρο για το Ιράν των «Ελλήνων», στον τελικό το Κατάρ

Ιάσονας Θεριός
hajsafi_11

bet365

Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ επιστρέφουν στην ΑΕΚ και τον Άρη αντίστοιχα, αφού το Ιράν «λύγισε» στον ημιτελικό από το Κατάρ (3-2) και αποχαιρέτησε το Asian Cup. Βασικός και αρχηγός ο αριστερός μπακ της Ένωσης, στον πάγκο ο «κίτρινος» φορ.

Όνειρο ήταν και... πάει για το Ιράν των Εχσάν Χατζισαφί και Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ - που αγωνίστηκε ξανά ως βασικός και αρχηγός - και ο φορ του Άρη - που έμεινε στον πάγκο - αναμένεται να φτιάξουν... βαλίτσες για Ελλάδα, αφού η εθνική τους αποχαιρέτησε το Asian Cup.

Το Ιράν πάλεψε αλλά είδε εν τέλει το Κατάρ να παίρνει τη νίκη με 3-2 και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιορδανία (10/02 - 17:00).

Να σημειώσουμε πως στο τουρνουά δεν υπάρχει μικρός τελικός, οπότε οι δύο «Έλληνες» θα επιστρέψουν άμεσα στους συλλόγους τους.

Ο Αζμούν άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό αλλά οι Καταριανοί με τα τέρματα των Αμπντουλσαλάμ (17') και Αφίφ (43΄) γύρισαν τούμπα το παιχνίδι. Ο Τζάχανμπακς ισοφάρισε σε 2-2 από την άσπρη βούλα, όμως στο 83' ο Αλί χάρισε τη σπουδαία πρόκριση στην εθνική του. Με δέκα ολοκλήρωσε το Ιράν, εξαιτίας αποβολής του Καλιζαντέχ στο 90+3', που παρά την αφόρητη πίεσή του δεν μπόρεσε έστω να στείλει το ματς στην παράταση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα