Ρουμπιάλες: Κατηγορείται ότι φίλησε «βίαια» παίκτρια της Αγγλίας μετά τον τελικό του Μουντιάλ!

Ρουμπιάλες: Κατηγορείται ότι φίλησε «βίαια» παίκτρια της Αγγλίας μετά τον τελικό του Μουντιάλ!

bet365

Η πρόεδρος της FA, ισχυρίζεται ότι ο Λουίς Ρουμπιάλες, φίλησε «φαινομενικά με δύναμη» τη Λούσι Μπρονζ της Αγγλίας κι άρπαξε απ' το πρόσωπο και τη Λόρα Κόουμπς, μετά τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών.

Εμπρηστικοί ισχυρισμοί από την πρόεδρο της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ντέμπι Χιούιτ σε πειθαρχική επιτροπή της FIFA που ερευνούσε τη συμπεριφορά του Λουίς Ρουμπιάλες μετά τον θρίαμβο της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η επιτροπή απέκλεισε τον Ρουμπιάλες από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τρία χρόνια και τα νέα στοιχεία για την συμπεριφορά του πρώην επικεφαλής του ισπανικού ποδοσφαίρου, προέκυψαν αφού η επιτροπή δημοσίευσε τους λόγους της τιμωρίας/απαγόρευσης.

Η Χιούιτ περιέγραψε μια σειρά από ακατάλληλες ενέργειες που αφορούν τον Ρουμπιάλες και τεκμηριώνει την εκδοχή της Τζένι Ερμόσο για τα γεγονότα, σε αυτό που η επιτροπή περιγράφει ως «το περιστατικό με το φιλί».

Η επικεφαλής της FA γράφει ότι η Ερμόσο δεν ήταν το μόνο άτομο που υπέστη την παραβιαστική συμπεριφορά του Ρουμπιάλες. Όπως τόνισε, παρατήρησε τη συμπεριφορά του ενώ στεκόταν δίπλα του στη γραμμή απονομής μεταλλίων. «Έσφιξε το χέρι κάθε παίκτριας της Αγγλίας και άγγιξε μερικούς στο χέρι» καθώς περνούσαν, αλλά στη συνέχεια «έσφιξε και χάιδεψε» το πρόσωπο της παίκτριας Λάουρα Κόουμπς το οποίο [η Χιούιτ] νόμιζε ότι ήταν ελαφρώς περίεργο και μετά «φαινομενικά φίλησε με δύναμη την διεθνή Αγγλίδα άσο Λούσι Μπρονζ στο πρόσωπό της».

Από πλευράς του ο Ρουμπιάλες υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας: «Ο τρόπος που παρουσιάζει μια απαλή χειρονομία παρηγοριάς σε όλες τις αντιπάλους… υποδηλώνοντας ότι [είναι] κάποιου είδους παραβιαστική συμπεριφορά είναι απολύτως αηδιαστικός». Ο Ρουμπιάλες είπε ότι χάιδεψε το πρόσωπο της Κουμπς σε μια προσπάθεια να την παρηγορήσει καθώς «η κυρία Κοουμπς τραυματίστηκε στον τελικό, έπρεπε να δεχθεί ράμματα και φορούσε έναν επίδεσμο στο κεφάλι της».

Η Κόουμπς, μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, δεν αγωνίστηκε στον τελικό!

Το έγγραφο 35 σελίδων που δημοσιεύθηκε από την πειθαρχική επιτροπή παρουσιάζει μια καταδικαστική εικόνα των γεγονότων του τελικού, των συνεπειών και της συμπεριφοράς του Λουίς Ρουμπιάλες καθ' όλη τη διάρκεια. Η επιτροπή σημειώνει ότι ο 46χρονος δεν έχει ζητήσει ακόμη συγγνώμη από την Ερμόσο και συνεχίζει να επιμένει ότι η παίκτρια είχε δώσει τη συγκατάθεσή της παρόλο που «το φιλί δεν μπορούσε να θεωρηθεί ότι ήταν συναινετικό από την οπτική γωνία ενός λογικού και αντικειμενικού παρατηρητή».

 

Τελευταία Νέα