Βραζιλία: Καταρρέει βασανιστικά η Μποταφόγκο, προβάδισμα τίτλου για Παλμέιρας (vids)

botafogo

bet365

Δεν έχει τέλος το δράμα για την Μποταφόγκο, η οποία «γκέλαρε» ξανά και η Παλμέιρας πλέον έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Βραζιλίας.

Η Μποταφόγκο φαίνεται πως δεν θα αντέξει τελικά το... βάρος της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος Βραζιλίας, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια.

Παρότι η ομάδα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Τικίνιο Σοάρες, βρέθηκε μέχρι και στο +16 από τους αντιπάλους της, το τελευταίο διάστημα έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου αγωνιστική κατάρρευση που την οδηγεί στην απώλεια του πρωταθλήματος που μέχρι πρότινος έμοιαζε... σίγουρος. Την κατάσταση αυτή φαίνεται πως εκμεταλλεύεται η Παλμέιρας του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, η οποία πλέον βρίσκεται στο +3 και έκανε περίπατο απέναντι στην Αμέρικα με 4-0.

Η Μποταφόγκο απέναντι στην υποβιβασμένη Κοριτίμπα κέρδισε ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι στο 98' το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Τικίνιο. Οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ, που ήρθε κάπως σαν λύτρωση. Οι εικόνες στον πάγκο των φιλοξενούμενων ήταν χαρακτηριστικές των συναισθημάτων τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση. Άλλος προσευχόταν, άλλος δεν ήθελε να βλέπει, άλλος είχε γυρίσει την πλάτη. Κι ύστερα ένα ξέσπασμα χαράς αφού η Μποταφόγκο θα έμενε σε διαφορά ενός πόντου απ' την Παλμέιρας.

Η τύχη δεν είναι με το μέρος της Μποταφόγκο εδώ και αρκετές εβδομάδες. Αυτό φάνηκε αμέσως μετά τη σέντρα, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν τη σέντρα, άλλαξαν μερικές πάσες, πλησίασαν στην αντίπαλη περιοχή, βρήκαν στον... ύπνο την άμυνα των παικτών της Μποταφόγκο και ισοφάρισαν στο 99' με τον Εντού. Ένα γκολ που καταδικάζει όπως όλα δείχνουν την Μποταφόγκο, η οποία βρίσκεται στο -3 από την Παλμέιρας και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές από το φινάλε ίσως του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος Βραζιλίας.

Την ίδια ώρα η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, καθάριζε με άνεση το ματς με την Αμέρικα με γκολ απ' τα αποδυτήρια. Άνοιξε το σκορ στο 2' με τον Έντρικ, ο οποίος έφτασε τα 10 γκολ στο Brasileirao και έγινε ο πρώτος 17χρονος που το καταφέρνει μετά τον Νεϊμάρ και το 2009. Στη συνέχεια έγινε το 2-0 με αυτογκόλ του Έντερ Φερέιρα και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με δύο γκολ του Ζοσέ Λόπες στο 88' και το 92'.

Με δεδομένο μάλιστα ότι και η έτερη διεκδικήτρια του τίτλου, Φλαμένγκο, έχασε με «κατεβασμένα» τα χέρια και με 3-0 εντός έδρας από την Ατλέτικο Μινέιρο, ο τίτλος πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στα χέρια της Παλμέιρας που βρίσκεται στο +3 από Μποταφόγκο, Ατλέτικο Μινέιρο και Φλαμένγκο.

Βαθμολογία

  1. Παλμέιρας 66
  2. Μποταφόγκο 63
  3. Ατλέτικο Μινέιρο 63
  4. Φλαμένγκο 63

Το πρόγραμμα της Παλμέιρας

  • Φλουμινένσε (εντός έδρας)
  • Κρουζέιρο (εκτός έδρας)

Το πρόγραμμα της Μποταφόγκο

  • Κρουζέιρο (εντός έδρας)
  • Ιντερνασιονάλ (εκτός έδρας)

Το πρόγραμμα της Ατλέτικο Μινέιρο

  • Σάο Πάολο (εντός έδρας)
  • Μπαΐα (εκτός έδρας)

Το πρόγραμμα της Φλαμένγκο

  • Κουιάμπα (εκτός έδρας)
  • Σάο Πάολο (εκτός έδρας)

      @Photo credits: Getty Images/Ideal Image
       

      Τελευταία Νέα