Παλαιστίνη: «Προδότης» χαρακτηρίστηκε Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με την εθνική της ομάδα

palestine_national_team_1

bet365

Ο άλλοτε αρχηγός της Κ21 του Ισραήλ, Αταά Τζαμπέρ, αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Παλαιστίνης, με αποτέλεσμα τόσο ο ατζέντης του, όσο και η πρώην ομάδα του να του επιτεθούν δημόσια.

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ γύρω από το όνομα του Αταά Τζαμπέρ. Ο 29χρονος μέσος έχει γεννηθεί στην Άκρα και για χρόνια εκπροσωπούσε τις ομάδες νέων του Ισραήλ, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο της Κ21 στο παρελθόν.

Πριν δύο χρόνια, ωστόσο, ο Τζαμπέρ απέκτησε και δεύτερο διαβατήριο και πλέον είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Παλαιστίνης. Μετά την πρώτη του συμμετοχή στον απόηχο των εχθροπραξιών στη λωρίδα της Γάζας, οι αντιδράσεις στου Ισραήλ ήταν μεγάλες. Ο 29χρονος αγωνίστηκε στο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ κόντρα στο Λίβανο (16/11). Οι παίκτες της Παλαιστίνης μπήκαν στο γήπεδο με παραδοσιακά φουλάρια της χώρας και σημαίες τις, ενώ ο ίδιος συμμετείχε και στην ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Παλαιστίνης, γεγονός που εξόργισε τόσο τον ατζέντη του, όσο και την πρώην ομάδα του, Ασντόντ.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία υποστήριξη στη λωρίδα της Γάζας. Θα κόβουμε οποιονδήποτε παίκτη μας κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο ατζέντης του, ο οποίος τον απομάκρυνε από την εταιρεία του.

«Η συμμετοχή του παίκτη στην εθνική Παλαιστίνης, ειδικά μετά τη σφαγή από τη Χαμάς τις 7 Οκτωβρίου και σε μια περίοδο που οι πολίτες του Ισραήλ βρίσκονται σε πόλεμο, είναι εξ ορισμού προδοσία. Όποιος θέλει να εκπροσωπήσει την «Παλαιστίνη» θα πρέπει να έχει την τιμή να είναι κάτοικος της Παλαιστίνης.

Ο Αταά δεν αξίζει να είναι πολίτης του κράτους του Ισραήλ! Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών να εξετάσει το ενδεχόμενο άρνησης της υπηκοότητας του», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο άλλοτε σύλλογός του.

Ο ίδιος ο Τζαμπέρ στο παρελθόν είχε δηλώσει πως άλλαξε εθνική ομάδα, επειδή στην πραγματικότητα είναι Παλαιστίνιος και επειδή θα ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι υπάρχει και αυτή η επιλογή προς κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα