Ινφαντίνο: «Σταθερά αλληλέγγυοι στον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει ένα φως ελπίδας»

gianni_infantino

bet365

Τα συλλυπητήρια του προς τους πληγέντες των πολεμικών συρράξεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς απηύθυνε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο μέσω επίσημης επιστολής.

Όπως ο υπόλοιπος πλανήτης, έτσι και ο ποδοσφαιρικός κόσμος, παρακολουθεί αποσβολωμένος τον πόλεμο που μαίνεται στη λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς της Παλαιστίνης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, συνέταξε επιστολή προς τους επικεφαλής των δύο ομοσπονδιών, στεκόμενος και στη μικρή ελπίδα που μπορεί να τους χαρίσει το ποδόσφαιρο

Αναλυτικά η επιστολή του Ινφαντίνο:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισραήλ και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης, υπό το φως της φρικτής βίας που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Είναι τόσο αποκαρδιωτικό όσο και συγκλονιστικό να βλέπεις μια περιοχή της οποίας οι άνθρωποι υπέστησαν τόσα βάσανα για πάρα πολύ καιρό, να υποφέρει ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται σταθερά αλληλέγγυος στον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και με όλα τα αθώα θύματα που έχουν πληρώσει ένα ανείπωτο τίμημα.

Η FIFA συμμετέχει στην έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και για την άμεση ανακούφιση από τα δεινά του λαού τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου, αλλά μπορεί να παίξει έστω και ένα μικρό ρόλο στο να φέρει ένα φως ελπίδας εκεί που φαίνεται να υπάρχει μόνο σκοτάδι μπροστά»

 

Τελευταία Νέα