Νότια Κορέα - Μαρόκο 0-1: Ιστορική νίκη και ώθηση πρόκρισης (vid)

Ζωντανό για την πρόκριση το Μαρόκο

bet365

Η Ιμπτισάμ Ζραϊντί έγραψε ιστορία για το Μαρόκο πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της χώρας σε Μουντιάλ γυναικών κι αυτό ήταν αρκετό για την επίσης παρθενική νίκη της κόντρα στη Νότια Κορέα (1-0), η οποία της δίνει ορατές ελπίδες πρόκρισης.

Η εφιαλτική πρεμιέρα κόντρα στη Γερμανία (6-0) σκέπασε το όνειρο της παρθενικής αναμέτρησης σε τελική φάση Μουντιάλ γυναικών. Όπως σκέπασε και τον ρεαλιστικό στόχο του Μαρόκου, που δεν ήταν άλλος από το να καταφέρει να φανεί ανταγωνιστικό κόντρα στις άλλες δύο ομάδες του 8ου ομίλου, τη Νότια Κορέα και την Κολομβία. Και μετά το πρώτο σκέλος, οι Λέαινες του Άτλαντα μπορούν και πάλι να ελπίζουν, πανηγυρίζοντας την ιστορική πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση απέναντι στις Κορεάτισσες χάρη στο γκολ της Ιμπτισάμ Ζραϊντί που χαράχθηκε με χρυσά γράμματα στον κατάλογο της χώρας.

Η στράικερ της Αλ Αχλί χρίστηκε σκόρερ μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, μπαίνοντας δυναμικά στην πορεία της μπάλας από τη σέντρα της Ελ Χατζ και στέλνοντάς την στη γωνία με έξοχη διαγώνια κεφαλιά. Ένα γκολ που πυροδότησε λυτρωτικούς πανηγυρισμούς των Μαροκινών οι οποίες έγιναν ένα κουβάρι.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο εύκολα για το Μαρόκο που είχε άπλετες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους δίχως να απειληθούν ιδιαίτερα πέραν μιας κεφαλιάς της Παρκ στο 26ο λεπτό.

Πλέον, το Μαρόκο όχι απλά γιορτάζει για την πρώτη του νίκη αλλά απέκτησε ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης, οι οποίες θα αυξηθούν αν η Κολομβία (την αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική) δεν νικήσει τη Γερμανία στο άλλο ματς του γκρουπ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα