Ντέκο: «Προπονητής της ζωής μου ο Φερνάντο Σάντος»

Ντέκο: «Προπονητής της ζωής μου ο Φερνάντο Σάντος»

bet365

Το εγκώμιο του Φερνάντο Σάντος έπλεξε ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός, Ντέκο, τον οποίο χαρακτήρισε ως προπονητή της ζωής του!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Φερνάντο Σάντος ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός των Πόρτο και Μπαρτσελόνα, Ντέκο! Ο Πορτογάλος παραδέχθηκε πως ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Ελλάδος είναι ο προπονητής της ζωής του, καθώς αν και... σκληρός και με κακή διάθεση, τού έμαθε πράγματα που αποτέλεσαν θεμέλια για τον υπόλοιπο της καριέρας του.

«Ο προπονητής της ζωής μου είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο πρώτος μου προπονητής στην Πόρτο. Ήρθα από την Αλβέρκα και τη Βραζιλία και είχα τη νοοτροπία να διασκεδάζω πολύ στο γήπεδο, με ντρίμπλα.

Το είδωλό μου ήταν ο Τζάλμα Φεϊτόζα Ντίαζ, οπότε ήταν λογικό που το έβλεπα έτσι. Και λειτούργησε, τόσο πολύ που ξεχώρισα στην Αλβέρκα, ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην δεύτερη κατηγορία και ανεβήκαμε στη συνέχεια.

Αλλά ο Φερνάντο Σάντος είναι σκληρός, έχει κακή διάθεση από πρωί. Με έδιωξε πολλές φορές από την προπόνηση. Αλλά είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο ποδόσφαιρο. Ήταν ένας άνθρωπος που μου έμαθε πολλά για το παιχνίδι. Για μένα, στα 19 μου, όλα όσα έμαθαν από αυτόν στάθηκαν ως θεμέλια για το υπόλοιπο της καριέρας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μάλιστα ο Πορτογάλος αναφέρθηκε και στον τελικό του Euro 2004, αλλά και στο βραβείο του MVP που κατέκτησε για το τουρνουά.

«Δεν υπάρχουν ατομικά βραβεία που να ξεπερνούν έναν τίτλο. Τίποτα δεν ξεπερνά τον πόνο της μη κατάκτησης του συλλογικού βραβείου. Η Ελλάδα έγραψε ιστορία, αλλά είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ηταν ωραίο να είσαι Έλληνας τότε, υπήρχε αυτή η ιδέα "δεν χάνεις δύο φορές με την Ελλάδα» κατέληξε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα