Ιντεπεντιέντε: Έρανος από τους οπαδούς για να σώσουν την ομάδα τους!

Ιντεπεντιέντε: Έρανος από τους οπαδούς για να σώσουν την ομάδα τους!

bet365

Η Ιντεπεντιέντε αντιμετωπίζει και πάλι σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι οπαδοί μαζί με πρώην ποδοσφαιριστές της αποφάσισαν να διεξάγουν έρανο για να σώσουν την ομάδα τους.

Στην Αργεντινή όπου το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ζήτημα ζωής, η σχέση μεταξύ οπαδών και ομάδων ξεπερνά τα όρια της απλής αγάπης. Αυτό έρχεται να μας το επιβεβαιώσει η πρωτοβουλία των φίλων της Ιντεπεντιέντε να ξεκινήσουν έρανο για να σώσουν οικονομικά την ομάδα τους.

Η ιστορική ομάδα από την Αβεγιανέδα του Μπουένος Άιρες, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παρόμοια με αυτά του 2013 όταν και είχε υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι φίλαθλοί της αποφάσισαν να διεξάγουν έρανο προκειμένου να βοηθήσουν την κατάσταση. Με πρωτοβουλία του influencer, Σαντιάγκο Μαρατέα, ο οποίος έδωσε την Πέμπτη (27/4) συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέφερε αναλύτικα πως θα εξελιχθεί ο έρανος για να ξεπληρωθούν τα χρέη των Κόκκινων Διαβόλων. Η ομάδα βρίσκεται δύο θέσεις μακριά από τον υποβιβασμό, στην ειδική βαθμολογία του πρωταθλήματος Αργεντινής.

Οι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε με πρωτεργάτη τον Μαρατέα, προσπαθούν να μαζέψουν τα χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα εκείνων της Κόλο Κόλο, που το 2002 είχαν μαζέψει 40 εκατομμύρια πέσος για τον ίδιο λόγο. Αναζητεί από 2.000.000 οπαδούς της αργεντινικής ομάδας να συγκεντρώσουν περίπου 20.000.000 δολάρια. Την πρωτοβουλία αυτή θα στηρίξουν και πρώην ποδοσφαιριστές θρύλοι της ομάδας όπως οι: Φεντερίκο Μανκουέζο, Ερνάν Πεζεράνο, Χερμάν Ντένις, Εντουάρντο Τούτσιο, Φράνκο Μπελόκ, Κάρλος Ματέου, Άντριαν, Νικολάς Ταγλιαφίκο, Όσκαρ Ουστάρι και ο Ντιέγκο Ροντρίγκες ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναιτωλικό την περσινή σεζόν όπου κατέγραψε πέντε συμμετοχές.

Μετά και την κατάκτηση του Copa Sudamericana το 2017, η Ρόχο πήρε την... κάτω βόλτα. Ένας από τους θρύλους της ομάδας, ο Γκαμπριέλ Μιλίτο, κατηγόρησε τον προπονητή που είχε φέρει εκείνη την επιτυχία, Αριέλ Όλαν, για τις μεγάλες δαπάνες για μεταγραφές, που έγιναν τονίζοντας πως αυτή ήταν η αρχή του τέλους.

Η Ιντεπεντιέντε είναι ο σύλλογος στη Νότια Αμερική με τα περισσότερα Copa Libertadores (7).

 

Τελευταία Νέα