Βραζιλία: Η ομάδα της Μαριούπολης ξαναζωντανεύει

Batel

bet365

Η ταπεινή ομάδα Μπατέλ, από την τρίτη κατηγορία της Βραζιλίας, προχώρησε σε μια απίθανη πρωτοβουλία αλλάζοντας όνομα και σήμα για χάρη της Μαριούπολης.

Η ουκρανική πόλη, Μαριούπολη, ισοπεδώθηκε κατά 90% μετά τη ρωσική επίθεση που άρχισε το 2022 και η ποδοσφαιρική εκπρόσωπος της, FC Mariupol, δεν έμεινε ανεπηρέαστη. Ο σύλλογος διαλύθηκε μετά την καταστροφή των εγκαταστάσεών της από τα ρωσικά πυρά στις αρχές του πολέμου.

Η ομάδα πάντως δεν έσβησε, αφού χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική της έδρα και συγκεκριμένα στην Γκουαραπουάβα, μια μικρή πόλη 52.000 κατοίκων στην περιφέρεια του Παρανά στη Βραζιλία, ο σύλλογος θα ζωντανέψει. Τι συνέβη; Η Μπατέλ (σύλλογος Γ' κατηγορίας), προχώρησε σε μια απίστευτη πρωτοβουλία αλλάζοντας όνομα και σήμα για χάρη της Μαριούπολης.

«Η ιδέα μας είναι να βοηθήσουμε την FC Mariupol να μείνει ζωντανή μέχρι να επιστρέψει στα γήπεδα, γιατί ήταν το καμάρι και το μεγάλο πάθος των κατοίκων της Μαριούπολης», τόνισε ο πρόεδρος της Μπάτελ, Άλεξ Λόπες.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της FC Mariupol, Άντρι Σάνιν, είπε σχετικά: «Είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους της Μπάτελ. Ο πόλεμος κατέστρεψε την πόλη μας, αλλά το να έχουμε αυτή την πρόταση να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα μας από την άλλη άκρη του κόσμου σε μία τόσο σκοτεινή στιγμή, είναι κάτι που μας προκαλεί συναισθήματα που δεν μπορούμε να περιγράψουμε».

Η FC Mariupol ιδρύθηκε το 1992, αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας, ενώ είχε προκριθεί στο Europa League τη σεζόν 2019-20.

 

Τελευταία Νέα