Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η κατανομή των 12 ευρωπαϊκών εισιτηρίων από το 2025

Newsroom
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η κατανομή των 12 ευρωπαϊκών εισιτηρίων από το 2025

bet365

Οι «Times» έφεραν στο φως τον τρόπο κατανομής των 12 ευρωπαϊκών εισιτηρίων για το νέο format του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2025.

To Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Από το τουρνουά που θα γίνει το καλοκαίρι (Ιούνιος - Ιούλιος) του 2025 στις ΗΠΑ θα συμμετάσχουν πλέον 32 ομάδες. Η FIFA έκανε γνωστή την κατανομή των 32 θέσεων για το νέο format της διοργάνωσης, όπως υπάρχει ερωτηματικό στα κριτήρια κατανομής του.

Οι «Times» με δημοσίευμα τους έδωσαν τις απαντήσεις τους στο πως θα κατανεμηθούν οι 12 ευρωπαϊκές θέσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οκτώ θέσεις θα δοθούν με βάση την κατάταξη των ομάδων της UEFA και οι άλλες τέσσερις θα πάνε στους νικητές του Champions League των τελευταίων σεζόν πριν από την πρώτη διοργάνωση των 32 ομάδων (2022, 2023, 2024 και 2025).

Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα σήμερα οι 12 ευρωπαϊκές ομάδες που θα αγωνιζόντουσαν στο τουρνουά θα ήταν οι Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μαζί με Γιουβέντους (9η), Άγιαξ (10ος), Ντόρτμουντ (11η) και Ατλέτικο Μαδρίτης (12η), καθώς οι τέσσερις τελευταίες νικήτριες του Champions League βρίσκονται στην οκτάδα.

Όπως αναφέρουν οι «Times» η UEFA θέλει να περιορίσει τις ομάδες ανά χώρα σε δύο. Ο μόνος τρόπος για να υπάρχουν τέσσερις σύλλογοι ανά χώρα είναι δύο από αυτές να κατακτήσουν το Champions League τα προηγούμενα χρόνια και άλλες δύο να είναι στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

 

Τελευταία Νέα