Ρωσία: Αποφασίζει την Παρασκευή (30/12) αν θα αφήσει την UEFA για να προσχωρήσει στην Ασία

Ρωσία: Αποφασίζει την Παρασκευή (30/12) αν θα αφήσει την UEFA για να προσχωρήσει στην Ασία

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ρωσία: Αποφασίζει την Παρασκευή (30/12) αν θα αφήσει την UEFA για να προσχωρήσει στην Ασία

bet365

Ώρα μηδέν για το ρωσικό ποδόσφαιρο, καθώς η αντίστοιχη ομοσπονδία αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή (30/12) και να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει από την UEFA για να ενσωματωθεί στην Ασία και την AFC.

Όλο και πιο κοντά στην αποχώρησή της από τα ευρωπαϊκά ύδατα του ποδοσφαίρου βρίσκεται η ρωσική ομοσπονδία (RFU), η οποία αναμένεται να λάβει την τελική της απόφαση για την αποχώρηση από την UEFA και την προσχώρηση στην Ασία (30/12).

Μετά την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία υπέστη ποινές αποκλεισμού από UEFA και FIFA, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Αποκλεισμός που ισχύει ακόμα, αλλά παρ' όλα αυτά δεν αποτρέπει τους ιθύνοντές της να επιχειρήσουν την ενσωμάτωση στο ασιατικό ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρουν της RFU, η εν λόγω κίνηση που δείχνει να συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες θα συμβεί υπό το σκεπτικό ότι στην Ασία, οι ρωσικοί σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες θα βρουν ευνοϊκότερο περιβάλλον και συνθήκες να επιστρέψουν στις διοργανώσεις της FIFA, όταν εκείνη φυσικά άρει την ποινή αποκλεισμού.

«Υπό τη δεδομένη γεωπολιτική πραγματικότητα, η παρουσία της RFU στην UEFA έρχεται σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. Είναι απίθανο να χτιστεί αθλητική φιλία με χώρες που είναι εχθρικές προς εμάς και υπό το διαρκές πείραγμα από τη Δύση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Ρόμαν Τεριουσκόβ.

Η συνέλευση της εκτελεστικής επιτροπής ήταν προγραμματισμένη αρχικά για λίγες μέρες νωρίτερα, αλλά θα λάβει τελικά την απόφαση την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 75% της ξηράς της Ρωσίας βρίσκεται εντός Ασίας.

Όσο για την UEFA, το «ESPN» αναφέρει πως βολιδοσκοπεί την κατάσταση και περιμένει τη Ρωσία να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Αν η Ρωσία κάνει πράξη τη σκέψη της και ενσωματωθεί στην AFC, θα είναι το πρώτο ιστορικά μέλος της UEFA που αποχωρεί, αλλά όχι και η πρώτη ομάδα που προσχωρεί στην ασιατική συνομοσπονδία. Το έκανε σχετικά πρόσφατα η Αυστραλία, η οποία μετά το Μουντιάλ του 2006 αποχώρησε από την ομοσπονδία της Ωκεανιάς (OFC) κι έκτοτε αγωνίζεται υπό τη σκέπη της Ασίας.

 

Τελευταία Νέα