Ο Γιώργος Καραγκούνης στο Gazzetta για τον «τζέντλεμαν εντός και εκτός γηπέδου» Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Νότης Χάλαρης
Ο Γιώργος Καραγκούνης στο Gazzetta για τον «τζέντλεμαν εντός και εκτός γηπέδου» Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

bet365

Το ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να φεύγει για τα γήπεδα των... αγγέλων και ο Γιώργος Καραγκούνης μοιράζεται στο Gazzetta όσα θυμάται από την κοινή τους παρουσία ως ποδοσφαιριστές.

Η 16η Δεκεμβρίου έχει πλέον μαύρο χρώμα στο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο της ιστορίας καθώς είναι η μέρα που έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Σίνισα Μιχαΐλοβιτς σε ηλικία μόλις 53 ετών νικημένος από τη λευχαιμία.

Ένας άνθρωπος που άφησε το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο και ως αθλητής αλλά και ως προπονητής, διδάσκοντας σε κάθε του λέξη και βήμα το νόημα της θέλησης αλλά και της ζωής. Δεν ήταν η έμπνευση μόνο για τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά γενικά για όλο τον πλανήτη με τη στάση του, ειδικά προς το τέλος της ζωής του.

Στην πορεία της ποδοσφαιρικής του καριέρας συνάντησε μερικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και ένας από αυτούς ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης. Συγκεκριμένα, ο διεθνής στόπερ ανταμώθηκε με τον αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας τη σεζόν 2004/05 στο κατώφλι της Ίντερ και ήταν μαζί στους αγωνιστικούς χώρους για εννιά παιχνίδια.

Μάλιστα, σε εκείνη τη σεζόν οι «νερατζούρι» είχαν κατακτήσει το κύπελλο Ιταλίας και αμφότεροι ήταν βασικοί στις δύο μάχες των ημιτελικών. Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στο Gazzetta και μοιράστηκε μερικά από τα όσα θυμάται με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στα αποδυτήρια αλλά και στον αγωνιστικό χώρο.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αρχικά στάθηκε στον τρόπο που αγωνιζόταν ο διεθνής στόπερ. Το αριστερό του πόδι ήταν το ατού του ως ποδοσφαιριστής ενώ δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει την ποιότητα που είχε στον αγωνιστικό χώρο.

Στη συνέχεια, μίλησε για το πως ήταν μέσα στα αποδυτήρια, όπου έκανε λόγο για «έναν... τζέντλεμαν εκτός και εντός αγωνιστικού χώρου». Όπως είπε, ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που βοηθούσε πάντα όταν κάποιος είχε πρόβλημα. Συγκεκριμένα, «...αν έβλεπε κάποιον εργαζόμενο στην ομάδα να είναι δύσκολα οικονομικά, δεν δίσταζε να του προσφέρει ένα «χέρι» βοηθείας»

Φυσικά, στην κουβέντα αναφέρθηκε και η σχέση που είχαν μεταξύ τους καθώς άλλαζαν δίπλα-δίπλα στα αποδυτήρια, έκαναν παρέα και όπως είπε, σε αυτό έπαιξε ρόλο τα παρόμοια χαρακτηριστικά μεταξύ των Σέρβων και των Ελλήνων.

Τέλος, επαλήθευσε την αγάπη που είχε ο Μιχαϊλοβιτς προς την Ελλάδα και αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που συμπαθούσε τόσο τον Γιώργο Καραγκούνη, καθώς ήταν Έλληνας.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα