Mundo Infographics: Σερντάν Σακίρι, πιστός στα ραντεβού με το Μουντιάλ!

Mundo Infographics: Σερντάν Σακίρι, πιστός στα ραντεβού με το Μουντιάλ!

Νίκος Κικίδης
Mundo Infographics: Σερντάν Σακίρι, πιστός στα ραντεβού με το Μουντιάλ!
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Ανέκαθεν είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα Μουντιάλ. Από εκείνα τα πρώτα 12 λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, ο Σερντάν Σακίρι έκτοτε έχει καταφέρει να συνδέσει, τρόπον τινά, το όνομά του με την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή. Είτε με χατ τρικ κόντρα στην Ονδούρα, είτε με γκολ νίκης στο 90΄ απέναντι στη μισητή Σερβία, ο άλλοτε επιθετικός της Λίβερπουλ έβρισκε πάντα τον τρόπο για να ξεχωρίζει στο κορυφαίο επίπεδο. Και στη φετινή έκδοση στο Κατάρ εμφανίστηκε και πάλι, με γκολ και ηγετική εμφάνιση απέναντι στη Σερβία, κερδίζοντας έτσι την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (2/12).

Οι δυο πρώτες αγωνιστικές, άλλωστε, μπορεί να αποδείχθηκαν άγονες για τον επιθετικό των Chicago Fire, όμως στην τρίτη και... φαρμακερή κατάφερε να κάνει το «μπαμ». Εκεί όπου η Σερβία είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και πίεζε την Ελβετία για να βρει το πρώτο γκολ, ο 31χρονος κατάφερε να σκοράρει κόντρα στη ροή. Έπειτα από σέντρα του Σο βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να εκτελέσει και με τη βοήθεια της κόντρας να... ξεγελάσει τον Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, ανοίγοντας σκορ και... δρόμο πρόκρισης για την ομάδα του.

.

Παράλληλα ωστόσο κατάφερε κάτι ιδιαίτερο, κάτι που έχουν πετύχει μόνο δυο συναθλητές του στη σύγχρονη ιστορία. Μέχρι πρότινος οι μοναδικοί που μπορούσαν να φουσκώσουν τα στήθη τους με περηφάνια λέγοντας πως έχουν σκοράρει και στα τρία τελευταία Μουντιάλ ήταν οι... Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Πλέον, οι δυο μύθοι απέκτησαν και τρίτον στην παρέα.

Με xGoals που άγγιξαν το 0.25 ο Ελβετός αποδείχθηκε killer μπροστά από την αντίπαλη εστία, τη στιγμή που στις αρχές του β΄μέρους «έφτιαξε» το καθοριστικό 3-2 των Ελβετών με υπέροχη κάθετη μπαλιά που ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα. Αυτή μάλιστα ήταν και η μαγεία του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί να μην κράτησε... ατελείωτα τη μπάλα (μόλις 28 επαφές), μπορεί να μην έλαμψε σαν άλλος Τόνι Κρόος με την ακρίβεια στις πάσες του (67%), αλλά στον λίγο χώρο που του άφησαν οι Σέρβοι κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Με δυο πάσες κλειδιά, δυο απειλητικά σουτ (ένα άστοχο, ένα στο βάθος της εστίας) και με τα ατελείωτα χιλιόμετρα που κατάπιε για 69 λεπτά από την δεξιά πτέρυγα, αποτέλεσε τον κύριο πονοκέφαλο για το σύνολο του Στάικοβιτς που στο φινάλε λύγισε από τις επιδρομές του.

Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Σακίρι σε αγώνες Μουντιάλ*

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα