Futsal: Η δικαίωση για τη μοριοδότηση των αθλητών

Δημήτρης Τομαράς
Futsal: Η δικαίωση για τη μοριοδότηση των αθλητών

bet365

Η ΕΠΟ απέστειλε το επίμαχο έγγραφο, το Υφυπουργείο Αθλητισμού κινήθηκε άμεσα και η μοριοδότηση των αθλητών του Futsal ή της Ένωσης Σάλας είναι πλέον γεγονός.

Από το Gazzetta είχατε ενημερωθεί εκτενώς για το μέτωπο της ΕΠΟ με τη ΓΓΑ και τους 150 αθλητές του Futsal (Σάλας) που κινδύνευαν να μείνουν εκτός μοριοδότησης. Σε απλά ελληνικά η ΕΠΟ έπρεπε μέσα στην τρέχουσα βδομάδα να στείλει την επικυρωμένη, αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της Σάλας και στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Η ΕΠΟ έως και την Τρίτη δεν το είχε πράξει αυτό και όλα ήταν στον... αέρα. Υπήρχε δηλαδή το ενδεχόμενο τα παιδιά αυτά να χάσουν και τα μόριά τους και τους κόπους μίας χρονιάς. Στη συνέχεια όμως η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πείστηκε να στείλει τη σχετική λίστα. Η ΓΓΑ βέβαια δεν είναι αυτή που δίνει τα μόρια. Αυτό το κάνει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο η ΓΓΑ έπρεπε να δρομολογήσει τις ενέργειες περί εγγραφής των παιδιών στον κατάλογο των διακεκριμένων αθλητών.

Τελικώς αφότου η ΓΓΑ πήρε το χαρτί από την ΕΠΟ δρομολόγησε όλες τις κινήσεις που ήταν να κάνει, οι βεβαιώσεις πήγαν στα χέρια των παιδιών και την Τετάρτη διασφάλισαν τη μοριοδότησής του μέσω του Υπουργείου Παιδείας. Η Ένωση Σάλας μάλιστα εξέδωσε την εξής σχετική ανακοίνωση:

Δικαίωση για τη μοριοδότηση

Με συντονισμένες ενέργειες και διάθεση συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, το θέμα με τη μοριοδότηση των αθλητών της Σάλας λυθηκε επιτυχώς. Η ΠΕΠΣΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το ζήτημα που είχε προκύψει με τη μοριοδότηση των αθλητών του ποδοσφαίρου σάλας για την σεζόν 2021-22 λύθηκε επιτυχώς με συντονισμένες ενέργειες και διάθεση συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών, mέσα στα πλαίσια των προβλεπόμενων νόμιμων διαδικασιών.

Η Ένωση από την πλευρά της έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βρεθεί λύση και οι αθλητές της να δικαιωθούν για τους κόπους και τις θυσίες ετών. Υπήρξαν αρκετοί που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να μην απωλεσθεί η μοριοδότηση για τη φετινή χρονιά.

Ιδιαίτερα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δικηγόρο, κ. Παναγιώτη Κορωναίο, για τη μέγιστη συμβολή του καθ' όλη τη διάρκεια των ενεργειών που έλαβαν χώρα για την τελική επίλυση του θέματος.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο CEO της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, συνέβαλε τα μέγιστα γι' αυτή την απόφαση, καθώς και ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, κ. Νικόλαος Μπάρτζης.

Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει, αν δεν συνέδραμε έμπρακτα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ενέσκυψε από την πρώτη στιγμή πάνω από στο πρόβλημα με προφανή πρόθεση να βρεθεί νόμιμη λύση. Εμείς, ως διοίκηση της ΠΕΠΠΣ,από την πρώτη στιγμή είχαμε την πίστη ότι θα δικαιωθούμε. Δουλέψαμε μεθοδικά, ψύχραιμα και ορθά. Yπήρξαν φυσικά και άλλοι άνθρωποι που έδωσαν τα πάντα για να μην απωλέσουν οι νεαροί αθλητές/μαθητές μας τα προνόμια που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία και το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό.

Καλές σπουδές στους αθλητές μας και η επόμενη μέρα για την ελληνική σάλα θα είναι λαμπρή...

Παράλληλα από την Ένωση Σάλας υπήρξε και η σχετική επιστολή προς το Υφυπουργείο:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο των συνεργατών του, καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιών της ΓΓΑ, στην καθοδήγηση για την εξεύρεση της ορθής διαδικασίας για την επίτευξη του εξόχως σημαντικού για το ακαδημαϊκό μέλλον των παιδιών - αθλητών μας ζητήματος της χορήγησης των προνομίων του Νόμου στους διακριθέντες αθλητές των Σωματείων μας.

 

Τελευταία Νέα