Ξάνθη: Εμφύλιος με «κάδρο» το γήπεδο και τον Ερασιτέχνη 

Newsroom
Ξάνθη: Εμφύλιος με «κάδρο» το γήπεδο και τον Ερασιτέχνη 

bet365

«Εμφύλιος» ξέσπασε στην Ξάνθη από την στιγμή που ο τελευταίος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΟΞ, Βασίλης Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε την αδυναμία του συλλόγου να κατέβει στην Super League 2.

Όπως είναι φυσικό αναζητήθηκαν οι επόμενοι δρόμοι που θα μπορούσαν να ανοίξουν ώστε η ιστορική Θρακιώτικη ομάδα να κάνει την επανεκκίνηση της.

Ένας σύλλογος που ταλαιπωρήθηκε την τελευταία τετραετία από την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας που με το -12 υποβιβάστηκε στην Super League 2 ενώ μπορεί για δύο σεζόν σε αυτήν την κατηγορία να διεκδίκησε επί ίσοις όροις την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα 1 , αλλά το τελευταίο εξάμηνο οδηγήθηκε σε πάγωμα λογαριασμών εξαιτίας των δικαστικών θεμάτων που εκκρεμούν στην Αυστραλία για τον Ελληνοαυστραλό τέως μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Μπιλ Πάπας.

Συνέπεια ήταν η ομάδα να «πνιγεί» οικονομικά καθώς δεν μπορούσαν να ανοίξουν οι λογαριασμοί της ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα ακόμα να γίνει εισροή χρημάτων. Τα χρέη ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ πλέον ενώ το γεγονός πώς δεσμεύτηκαν ακόμα και οι μετοχές του συλλόγου δημιούργησε ακόμα και αδυναμία πώλησης σε υποψήφιους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη ημέρα δεν βρήκε ενωμένη την πόλη. Διεξάγεται μάχη για τον Ερασιτέχνη και αυτή μαίνεται καθώς στην ιδιοκτησία του βρίσκεται το παλιό γήπεδο του ΑΟΞ στο κέντρο της πόλης (αγωνιζόταν η ομάδα έως το 2004, μετέπειτα μεταφέρθηκε στα Πηγάδια στο XANTHI FC ARENA). Στην μάχη αυτή υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες μεριές και η πραγματικότητα είναι ότι η ζυγαριά στην συνείδηση του κόσμου «γέρνει» προς τη μία.

Τα δύο στρατόπεδα στην Ξάνθη

Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Ερασιτέχνης είναι αγωνιστικά ανενεργός από την στιγμή που ο Χρήστος Πανόπουλος ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου και μετέφερε τα πάντα στα Πηγάδια. Δεν υπήρχε δηλαδή η δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί επί της ουσίας. Πάνω σε αυτό το γεγονός δημιουργήθηκαν δύο αντιμαχόμενα «στρατόπεδα».

Η μια πλευρά των παλαιμάχων. Στην ουσία , δηλαδή, του Μπάμπη Χατζημεστή, ιδιοκτήτη του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης που αγωνίζεται στην Γ!Εθνική. Μάλιστα προ διετίας ο Ορφέας βγήκε πρώτος στην κατηγορία, πήρε την άνοδο για την Σούπερ Λίγκα 2 αλλά δήλωσε αδυναμία συμμετοχής λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων. Παίζει στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης αναλαμβάνοντας την συντήρηση του αγωνιστικού χώρου ενώ ο Δήμος Ξάνθης πληρώνει τα υπόλοιπα έξοδα (νερό, ρεύμα).

Ο Μπάμπης Χατζημεστής, ως πρόεδρος των παλαιμάχων ανακοίνωσε ότι ο Ορφέας θα μετατραπεί σε «ΞΑΝΘΗ Γυμναστικός Σύλλογος» με σήμα τον Δημόκριτο και τα χρώματα κόκκινα. Αυτό επέφερε την αντίδραση της φίλαθλης κοινής γνώμης που θέλουν την ενεργοποίηση του Ερασιτέχνη. Στην συνάντηση δε που ο Μπάμπης Χατζημεστής (ιδιοκτήτης και προπονητής του Ορφέα) ανακοίνωσε την μετονομασία του Ορφέα θέτοντας την ομάδα προς διάθεση του κοινού με σήμα τον Δημόκριτο και αλλαγή των χρωμάτων από κίτρινο σε κόκκινο, υπήρχαν μετά βίας 70 φίλαθλοι. Μάλιστα ζήτησε οικονομική στήριξη ώστε μέχρι το τέλος των μεταγραφών να αποκτηθούν παίκτες που να βελτιώσουν αγωνιστικά τον σύλλογο.

Από την άλλη μεριά οργανωμένα ο σύνδεσμος “XANTHIFANS” μέσω του δικηγόρου Κωνσταντίνου Ψωμά (γιος παλαίμαχου) κινούν την κατάσταση για τον Ερασιτέχνη. Μάζεψαν περίπου 1000 αιτήσεις φιλάθλων που καλούν τον Ερασιτέχνη να τους εγγράψει και στην συνέχεια εντός έτους να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο ΑΟΞ με το μητρικό του όνομα θα ξεκινήσει από την Β! ΕΠΣ Ξάνθης (τουλάχιστον ). Κυριότερο όπλο τους το γεγονός πώς ο Ορφέας βάσει του Άρθρου 15 της UEFA αν μετονομαστεί σε «ΞΑΝΘΗ» με σήμα τον Δημόκριτο θα δίνει -αν ανέβει στη Super League 2- την δυνατότητα σε όλους τους προμηθευτές, παίκτες, προπονητές να διεκδικήσουν τα χρέη. Όπως συμβαίνει με Ηρακλή και Βέροια για παράδειγμα.

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της Ξάνθης

«Θα δίνουμε ένα σωρό λεφτά για δικαστικά έξοδα για να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ο ΑΟΞ, ένα σωρό ομάδες είχαν προβλήματα αλλά όνομα με το παραμικρό δεν άλλαξαν», αναφέρουν κύκλοι κοντά στην ομάδα, ενώ γίνονται συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων με αποκορύφωμα τη συνάντηση που θα γίνει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 2/11 στις 18:00. Συγκεκριμένα, καλείται όλο το φίλαθλο κοινό να παρευρεθεί σ' αυτήν και αναφέρονται συνεχώς στον Ερασιτέχνη πώς με την παρέλευση του εξαμήνου και βάσει του ΚΑΠ θα υπάρχει η δυνατότητα πτώχευσης της ΠΑΕ και εκκαθάρισης της περιουσίας της μέσω της οποίας θα πληρωθούν όλοι ώστε να μηδενίσει το χρέος.

Περιουσία που περιλαμβάνει ένα ιδιόκτητο γήπεδο, δύο βοηθητικά και ένα σωρό υλικά που θα γίνουν ανάρπαστα για επαγγελματικές ομάδες. Η προσπάθεια τους βρίσκει ανταπόκριση στους επιχειρηματίες της πόλης που βλέπουν θετικά την όλη κίνηση μέσω του Ερασιτέχνη που σκοπεύουν να αναδείξουν σε όλα τα αθλήματα (μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ) ώστε η ομάδα να κερδίσει νέα γενιά φιλάθλων.

Η μάχη «μαίνεται» αλλά προσπάθεια χωρίς την υποστήριξη του κόσμου, δεν ξεκινάει ποτέ. Κι αυτή είναι η ανησυχία που υπάρχει προς το παρόν τουλάχιστον στην ομάδα.

 

Τελευταία Νέα