Έντρικ: Το πιο «καυτό» wonderkid έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο με την Παλμέιρας και έγραψε ιστορία (vid)

Έντρικ: Το πιο «καυτό» wonderkid έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο με την Παλμέιρας και έγραψε ιστορία (vid)

Έντρικ: Το πιο «καυτό» wonderkid έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο με την Παλμέιρας και έγραψε ιστορία (vid)

bet365

Σε ηλικία 16 ετών και 85 ημερών, ο Έντρικ έκανε το πολυναναμενόμενο ντεμπούτο του με την Ανδρών στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κι αρχίζει και... επίσημα να γράφει ιστορία, όντας ο νεότερος παίκτης ever που αγωνίζεται με τη φανέλα της Βερντάο.

Τον λένε Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα, αλλά ο κόσμος τον ξέρει και θα τον μάθει περαιτέρω στο μέλλον ως Έντρικ. Είναι ό,τι πιο «καυτό» υπάρχει στον πλανήτη σε πρώιμο ποδοσφαιρικό ταλέντο και μετά από έναν χρόνο που δημιουργούσε «χαμό» και viral βίντεο με τα κατορθώματά του στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, ήρθε το πλήρωμα για να καταγράψει την παρθενική του συμμετοχή στην Ανδρών κι αυτομάτως να γράψει ιστορία.

Ο γεννημένος το 2006 στην Μπραζίλια βραχύσωμος (1,73 μ.) στράικερ, ο κατά πολλούς «νέος Ρονάλντο» των 165 γκολ σε 169 παιχνίδια την τελευταία πενταετία στα πρωταθλήματα από την Κ-11 ως την Κ-20 τον οποίο ... ορέγονται ήδη όλοι οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, έπαιξε για πρώτη φορά με την Παλμέιρας στο Campeonato Brasileirao, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 68' του ματς κόντρα στην Κορίτιμπα (4-0). Κάτι που άργησε μερικές εβδομάδες να συμβεί, αφού ο Αμπέλ Φερέιρα τον είχε συμπεριλάβει στην αποστολή της Βερντάο και τις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές, αλλά λόγω περιστάσεων (με δέκα παίκτες) ή δύσκολων εκτός έδρας αναμετρήσεων επέλεξε να καθυστερήσει τη στιγμή που περίμεναν άπαντες οι φίλοι της ομάδας, αλλά και οι scout των μεγάλων συλλόγων.

Κατά την είσοδό του στο ματς επικράτησε αναμενόμενα πανδαιμόνιο στις εξέδρες, αλλά τα φώτα στράφηκαν συγκεκριμένα στον πατέρα του, Ντάγκλας Σόουζα, ο οποίος απαθανατίστηκε να τραβάει βίντεο τη σπουδαία στιγμή με δάκρυα στα μάτια. Ο Σόουζα είναι εκείνος που άναψε τη σπίθα ανεβάζοντας μερικά βίντεο του Έντρικ να κάνει «μαγικά» σε μικρή ηλικία στο YouTube κι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που ώθησαν τον Έντρικ να ασχοληθεί τόσο «ζεστά» με το ποδόσφαιρο, καθώς όπως έχει δηλώσει ο νεαρός στράικερ θέλει να του προσφέρει όσα στερούνταν ως άνεργος επί χρόνια, πριν η Παλμέιρας τον προσλάβει ως καθαριστή στις εγκαταστάσεις της.

Το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών, δύο μηνών και 25 ημερών τον έχρισε τον νεότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών που παίζει με την Παλμέιρας στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, ξεπερνώντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε ο Βινίσιους (συνωνυμία με τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης) από το 2010.

Πλέον, το ταξίδι άρχισε και τυπικά και δύσκολα θα αργήσει η στιγμή που ο Έντρικ θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως αγαπάει και παρακολουθεί από μικρός τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και μεγαθήρια της Premier League καιροφυλαχτούν για να αποσπάσουν μελλοντικά την υπογραφή του.

Ιδού μερικά από τα καλύτερα highlights του:

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα