Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι Vol. 2

Γιώργος Μανταίος
Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι Vol. 2

bet365

Το Gazzetta αναλύει τις κινήσεις των σημαντικότερων Ελλήνων agents στη μεταγραφική σκακιέρα, στη «μαραθώνια» μεταγραφική περίοδο του 2022.

Με κύριο χαρακτηριστικό την «λειψανδρία» από Έλληνες ποδοσφαιριστές, ολοκληρώθηκε στις 30/9 η θερινή μεταγραφική περίοδος. Ένα διάστημα που διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες με τους Έλληνες agents να αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες και να έχουν πιο περιορισμένη δραστηριότητα σε σύγκριση με το 2020 και το 2021, χρονιές που μάλιστα επηρεάστηκαν από την αρνητική συγκυρία του κορωνοϊού.

Πάντως, και αυτό το καλοκαίρι, αποδείχθηκε ότι όσοι βαδίζουν με σοβαρό πλάνο και εμπιστεύονται μακρόπνοα τον σχεδιασμό τους, βγαίνουν κερδισμένοι. Έτσι, δεν έλειψε και πάλι η «μεγάλη μεταγραφή» την οποία πιστώνεται ξανά το γραφείο του Πασχάλη Τουντούρη με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα μπορεί να φτάσει και η συμφωνία ΠΑΟΚ-Τουλούζ για τον Χάρη Τσιγγάρα (εκπρόσωπος ο Πάνος Γαλαριώτης).

Στην ενδεικτική λίστα που ακολουθεί, αναφέρουμε τους Έλληνες διεθνείς διαμεσολαβητές οι οποίοι ανέπτυξαν δραστηριότητα σε αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών. Αυτό σημαίνει ότι απουσιάζουν κάποια «δυνατά» γραφεία των οποίων οι πελάτες είναι ήδη δεσμευμένοι με συμβόλαια και η κινητικότητά τους περιορίστηκε σε ανανεώσεις ή προσθαφαιρέσεις στο πελατολόγιό τους. Όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Δημητριάδης, μάνατζερ των Μπακασέτα, Σιώπη ή ο Αντώνης Αποστολόπουλος, που δεν έκαναν μεγάλα deal το καλοκαίρι.

Το Gazzetta συνεχίζει το θεσμό που ξεκίνησε πέρσι για τα πεπραγμένα των σημαντικότερων Ελλήνων εκπροσώπων ποδοσφαιριστών. Έτσι, η λίστα για το 2022 περιλαμβάνει τους εξής (αλφαβητικά):

Πάνος Γαλαριώτης (Sports Action)

Όλα σε τάξη και... νοικοκυρεμένα για τον έμπειρο Γαλαριώτη, που βρίσκεται πίσω από τη μετακίνηση Τσιγγάρα στην Τουλούζ, deal το οποίο μπορεί να φτάσει συνολικά ακόμα και τα 4.000.000, ανάλογα με την πορεία του παίκτη. Παράλληλα βρήκε ομάδες στο εξωτερικό τόσο για τον Βέργο, όσο και για τον Σουρλή. Επίσης, ήταν ένας από τους agents που συμμετείχαν στη μεταγραφή 15 εκατομμυρίων του Ορέλ Μανγκάλα από τη Στουτγκάρδη στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Τα σημαντικότερα deal

Χάρης Τσιγγάρας από ΠΑΟΚ σε Τουλούζ (δανεικός με οψιόν αγοράς)
Νίκος Βέργος από Παναιτωλικό σε Βόλφσμπεργκερ (ελεύθερος)
Βασίλης Σουρλής από Ολυμπιακό σε Φορτούνα Σιτάρντ (δανεικός)

Θεόφιλος Καρασαββίδης (World in Motion)

Με «ναυαρχίδα» τον Μπάμπη Λυκογιάννη που υπέγραψε «αυτοκρατορικό» συμβόλαιο στη Μπολόνια και θα κλείσει δεκαετία στο εξωτερικό, ο Καρασαββίδης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος αυτό το καλοκαίρι. Με την «αιγίδα» του διεθνούς γραφείου World In Motion στο οποίο ανήκει, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατέγραψε εξαιρετικές συμφωνίες.

Τα σημαντικότερα deal

Χοσέ Περέα από ΠΑΣ Γιάννινα σε Στουτγκάρδη (2.500.000)
Μπάμπης Λυκογιάννης από Κάλιαρι σε Μπολόνια (ελεύθερος)
Φώτης Κίτσος από Ολυμπιακό Β΄ σε Ομόνοια (δανεικός)
Δημήτρης Διαμαντάκος από Χάιντουκ Σπλιτ σε Κεράλα Μπλάστερς (ελεύθερος)
Κέβιν Ροσέρο από Βόλο σε Γιάννινα (ελεύθερος)
Αλέξανδρος Πασχαλάκης από ΠΑΟΚ σε Ολυμπιακό (ελεύθερος)

Πολ Κουτσολιάκος (ROGON)

Σταθερή αξία ο διεθνούς φήμης Κουτσολιάκος. Στο ρόστερ της ROGON υπάρχουν λίγοι αλλά εκλεκτοί Έλληνες, όπως ο Δημήτρης Πέλκας που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία. Αλλά πρόκειται για τεράστια εταιρία που έκλεισε μεταγραφές όπως του Ντράξλερ από την Παρί στην Μπενφίκα

Τα σημαντικότερα deal

Δημήτρης Πέλκας από Φενερμπαχτσέ σε Χαλ (δανεικός με οψιόν αγοράς)
Χάρης Χαρίσης από Ατρόμητο σε Σιβασπόρ (500.000)
Τάσος Δώνης από Ρεμς σε ΑΠΟΕΛ (δανεικός)

Τόλης Μπακάλης (AXIA sports management)

Είναι ο κάτοχος του ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής για Έλληνα agent όταν το 2020 η Λιλ απέκτησε τον Τζόναθαν Ντέιβιντ έναντι 27εκ. ευρώ. Και εφέτος το δίδυμο του Μπακάλη με τον Ελληνοκαναδό Νικ Μαυρομάρα δούλεψαν τη μετακίνηση του Κάιλ Λάριν (Καναδός στράικερ με χρηματιστηριακή αξία 7.500.000) από τη Μπεσίκτας στη Μπριζ αλλά και τους δανεισμούς του Φοίβου Μπότου από την ΑΕΚ στη Σερίφ με οψιόν αγοράς 1.000.000 ευρώ και του Ρίτσι Λαριέα από τη Νότιγχαμ στην Τορόντο FC

Βασίλης Παναγιωτάκης

Ο μάνατζερ του άτυχου Δημήτρη Γιαννούλη «έτρεξε» τις περιπτώσεις του Ευθύμη Κουλούρη και του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς ενώ εκπροσωπεί και τον Μίλαν Ράσταβατς ο οποίος αποχώρησε από τον Αστέρα Τρίπολης και βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Βοϊβοντίνα, στο Νόβι Σαντ.

Τα σημαντικότερα deal

Ευθύμης Κουλούρης από Ατρόμητο σε Λίντσερ (1.000.000)
Λαζάρ Ραντζέλοβιτς από Ολυμπιακό σε Ουράλ (500.000)

Βασίλης Ρόβας (ROSΚO Company)

Ανεβαίνει διαρκώς ο νεαρός agent, τον οποίο είχαμε χαρακτηρίσει πέρσι ως καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο. Από... rookie ο Ρόβας διεύρυνε τις επαφές του, απέκτησε εμπειρία και εκτός από τις μικρές ηλικίες στις οποίες κατέχει περίοπτη θέση, έκλεισε και πολύ καλές συμφωνίες από το εξωτερικό.

Τα σημαντικότερα deal

Σάμουελ Φριτζόνσον από Βίκινγκ σε Ατρόμητο (100.000)
Βίνταρ Κιάρτανσον από Βαλερένγκα σε Ατρόμητο (ελεύθερος)
Μάκης Μπακαδήμας από Παναιτωλικό σε ΠΑΣ Γιάννινα (ελεύθερος)
Λούκα Αντράντα από Ράσινγκ σε ΑΕΛ (ελεύθερος)

Βασίλης Τοπίδης (Top Agency)

Ευχάριστη έκπληξη η επιστροφή του Τοπίδη σε πρωταγωνιστικό ρόλο το καλοκαίρι του 2022. Έτρεξε πολύ, δούλεψε ταυτόχρονα πολλές υποθέσεις σε διαφορετικές χώρες και κατάφερε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες του σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Πολωνία και Μέση Ανατολή!

Τα σημαντικότερα deal

Καρίμ Ανσαριφάρντ από ΑΕΚ σε Ομόνοια (ελεύθερος)
Ντεβίς Επασί από ΟΦΗ σε Αμπνά Σαουδ. Αραβία (700.000)
Ενέα Μιχάι από ΠΑΟΚ σε Φαμαλικάο (200.000)
Δημήτρης Σταυρόπουλος από Ρετζίνα σε Βάρτα Πόζναν (ελεύθερος)
Πάρις Μπάμπης από ΑΕΚ Β΄ σε Λαμία (ελεύθερος)
Πέτρος Γιακουμάκης από Βέροια σε Λαμία (ελεύθερος)

Πασχάλης Τουντούρης (Prosport International)

Για ακόμα μία χρονιά το «ταμπλό» έγραψε... Τουντούρης. Ο Θεσσαλονικιός agent και οι συνεργάτες του (Κυριακόπουλος, Σηφάκης, Σοφία Τουντούρη) είναι για τρίτη διαδοχική χρονιά εκείνοι που πραγματοποίησαν τις καλύτερες συμφωνίες. Το 2020 ήταν η μεταγραφή Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, πέρσι οι μετακινήσεις των Δουβίκα, Κωνσταντόπουλου και τώρα η Prosport International βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο με τη μεταγραφή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου από τον Παναθηναϊκό στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, προσθέτοντας ακόμα έναν πολύ σημαντικό Έλληνα ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της, ενώ συνεργάστηκε με την πανίσχυρη ισπανική εταιρία You First στον δανεισμό του Πορτογάλου Πέπε από τον Ολυμπιακό στην Ανκαραγκιουτσού.

Τα σημαντικότερα deal

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος από Παναθηναϊκό σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας (4.500.000)
Τάσος Χατζηγιοβάνης από Παναθηναϊκό σε Ανκαραγκιουτσού (ελεύθερος)
Δημήτρης Κολοβός από Κοτσαελισπόρ σε Παναιτωλικό (ελεύθερος)
Πέπε από Ολυμπιακό σε Ανκαραγκιουτσού (δανεικός με οψιόν)

Κωνσταντίνος Φάρρας

Ο Ηπειρώτης agent έχει δημιουργήσει πλέον πολύ σημαντική γέφυρα με τη Γερμανία, δούλεψε (μαζί με τον Καρασαββίδη) τη μεταγραφή του Περέα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Στουτγκάρδη. Επίσης, πήγε ως δανεικό το νεαρό Μίνα του ΠΑΣ στη Βέρντερ Βρέμης, ενώ ήταν μέσα στο deal του Σάλιακα με τη Σανκτ Πάουλι.

 

Τελευταία Νέα