Από τον Ολυμπιακό στην Τζένοα ο 17χρονος Ρούτσι

Από τον Ολυμπιακό στην Τζένοα ο 17χρονος Ρούτσι

Γιώργος Μανταίος
Από τον Ολυμπιακό στην Τζένοα ο 17χρονος Ρούτσι

bet365

Επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «Rossoblu» υπέγραψε ο Ελληνοαλβανός

Ακόμα ένας νεαρός που έχει αναδειχθεί από ακαδημία ελληνικής ομάδας, θα πάρει την ευκαιρία του στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta, o Οργκίτο Ρούτσι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Τζένοα και θα αγωνιστεί στη Serie B.


Ο Ρούτσι είναι 17 ετών (10/3/2005) και αγωνίζεται ως χαφ, 6άρι και 8άρι. Έπαιξε για 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό που τον απέκτησε από τη Δήμητρα Τρικάλων το καλοκαίρι του 2019. Μάλιστα το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ των ημερών εκείνων έκανε λόγο για «νέο Φορτούνη» λόγω της κοινής προέλευσης με τον διεθνή μέσο. Τη σεζόν 2019/20 ο Ρούτσι κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας Παίδων και καθιερώθηκε αμέσως στην Κ15 του Ολυμπιακού που κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα.
Μετά από το «λειψό» (λόγω covid) 2020/21, επέστρεψε τη σεζόν 2021/22. Έχοντας διπλή υπηκοότητα, ο Ρούτσι αποδέχθηκε την κλήση της εθνικής Αλβανίας και έπαιξε σε όλα τα ματς των προκριματικών του EURO U17 τον Οκτώβριο του 2021. Ωστόσο, αποδεσμεύτηκε από τον Ολυμπιακό στις αρχές του 2022 και έκτοτε αναζητούσε ομάδα.

Τα δικαιώματά του έχει ο agent Άγγελος Βεϊζη, ο οποίος δούλεψε την περίπτωσή κυρίως στην Ιταλία. Η συμφωνία με τη Τζένοα έκλεισε πριν από μερικές εβδομάδες, όμως υπήρχε ένα διάστημα αναμονής μέχρι να δώσει το «πράσινο φως» η FIFA καθώς ο παίκτης είναι ακόμα ανήλικος. Πλέον είναι επίσημο και ο Ρούτσι θα συνεχίσει –ή μάλλον θα επανεκκινήσει- την καριέρα του στη Γένοβα με τους «Rossoblu».

 

Τελευταία Νέα