Τριάδα με Ολυμπιακό, Φερεντσβάρος και Φενέρ από την Kingbet

Newsroom
Τριάδα με Ολυμπιακό, Φερεντσβάρος και Φενέρ από την Kingbet

bet365

Θυμάστε κάποτε που είχαμε τέσσερις ή ακόμα και πέντε ομάδες εξασφαλισμένες σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και περιμέναμε από τα προκριματικά να προκύψει και άλλη;

Και μιλάμε για εποχές που υπήρχε μόνο το Champions League και το Κύπελλο UEFA. Τώρα έχουμε τρεις διοργανώσεις και μόνο ο Ολυμπιακός θα δίνει εκτός των συνόρων ματς τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο.

Οι ομάδες μας μάλιστα κατάφεραν να αποκλειστούν από συλλόγους προερχόμενους από πρωταθλήματα ίδιας ή και μικρότερης δυναμικότητας από τη λατρεμένη Super League. Ο ΠΑΟΚ από τη βουλγάρικη Λέφσκι Σόφιας (στη συνέχεια την απέκλεισε το μεγαθήριο Χάμρουν από τη Μάλτα), ο Άρης από την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Παναθηναϊκός από την τσέχικη Σλάβια Πράγας. Το επιμύθιο λοιπόν και του φετινού καλοκαιριού είναι ένα. «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις».

Ας αφήσουμε όμως την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου πίσω μας (εξάλλου αύριο αρχίζει η Super League και κάτι μας λέει πως θα την θυμηθούμε ξανά πολύ σύντομα) και ας ασχοληθούμε με την προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από πλευράς πρεστίζ, οι «ερυθρόλευκοι» προτιμούν τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση από το προσφάτως αφιχθέν στις ζωές μας Conference.

Κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας πάντως επιχείρησαν αρκετές φορές να... αυτοκτονήσουν. Παρότι ήταν ξεκάθαρα η ποιοτικότερη ομάδα του ζευγαριού και στη ρεβάνς αγωνίστηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα στην παράταση, χρειάστηκε η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι για να αφήσουν εκτός συνέχειας τον Βλάντιμιρ Βάις και τους συμπαίκτες του. Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός αλλά και ο Κορμπεράν ακόμα ψάχνουν τα «πατήματά» τους, ενώ στις εναπομείνασες μέρες του μεταγραφικού παζαριού αναμένεται να φθάσουν στον Πειραιά αρκετά κομμάτια του φετινού ρόστερ.

Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός προγνωστικά

Όσον αφορά το αποψινό ματς στην Κύπρο, ο Απόλλων Λεμεσού ξεπέρασε σχετικά την τεσσάρα στη Χάιφα πριν από δύο εβδομάδες τόσο με το 2-0 επί των Ισραηλινών στη ρεβάνς (έστω και αν δεν αρκούσε για την πρόκριση) όσο και με την κατάκτηση του εγχώριου Σούπερ Καπ, επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας πριν από έξι βράδια. Το γεγονός πως οι παίκτες του Νταβίντ Καταλά (θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας απόψε) αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, μας βοηθάει να βρούμε την καλύτερη στοιχηματική επιλογή.

Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός: Αναμένεται να μας χαρίσουν ένα ενενηντάλεπτο με φάσεις και γκολ εκατέρωθεν μιας και δεν φημίζονται για την αμυντική σταθερότητά τους. Ειδικά οι «ερυθρόλευκοι», υπάρχουν στιγμές φέτος που τα μετόπισθεν θυμίζουν «ελβετικό τυρί». Με δεδομένο μάλιστα ότι οι ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων δεν έχουν φθάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, το να σκοράρουν αμφότεροι στο δεύτερο ημίχρονο είναι σε απόδοση 3.65 και μας αρέσει πολύ.

Φερεντσβάρος - Σάμροκ Ρόβερς προγνωστικά

Πάμε τώρα να δούμε γρήγορα γρήγορα και τα άλλα δύο ματς που θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά από τα σημερινά πρώτα ματς των play off του Europa League. Στην Ουγγαρία, έχουμε το Φερεντσβάρος - Σάμροκ Ρόβερς με τους Ιρλανδούς να είναι ήδη επιτυχημένοι καθώς εξασφάλισαν την παρουσία τους σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά τη σεζόν 2011/2012. Οι αποψινοί γηπεδούχοι έχουν δώσει έξι παιχνίδια φέτος στα προκριματικά και τα πέντε εξ αυτών επιβεβαίωσαν το εκατέρωθεν σκοράρισμα. Το ενδεχόμενο να κάνουν το έξι στα επτά πληρώνει άνω του διπλασιασμού (2.05) και σαφέστατα τραβάει την προσοχή μας.

Αούστρια Βιέννης – Φενέρμπαχτσε προγνωστικά

Η τρίτη και τελευταία επιλογή έρχεται από την Αυστρία και συγκεκριμένα από το ίσως πιο αμφίρροπο ζευγάρι του συγκεκριμένου γύρου. Αμφότερες οι ομάδες θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στους ομίλους, με την Αούστρια να ψάχνει την πρώτη παρουσία σε γκρουπ μετά το Europa League της σεζόν 2017/2018 και τη Φενέρμπαχτσε να θέλει να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις μετά τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Κιέβου που είχε να δώσει επίσημο ματς εδώ και πέντε μήνες. Πρόκειται για δύο φύσει επιθετικά σύνολα, τα οποία διαθέτουν όμως και σημαντικές αδυναμίες στα μετόπισθεν. Υπολογίζοντας όλα αυτά, πώς να μην μας θέλξει ο συνδυασμός G/G και Over σε απόδοση 2.38 στο Αούστρια Βιέννης – Φενέρμπαχτσε;

 

Τελευταία Νέα